Rögzíthető egy mobiltelefonos magán beszélgetés a másik fél tudta nélkül? (tudásbázis)
...hat a nokia c1-01mar alkalmas 32gb -os microsdkartyat is felismerni kezelni, nokia 2730 classic max 2gb,.....mar alkalmas,de ezek csak az idegen altal kezdemenyezettet veszi fel,es a sajat kezdemenyezettett nem.
Menu/Beallitasok/Sajat Hivatk.-ok/itt ebben a menubenjon beallitva az a gomb amit hivas elott kell aktivalni a 3 gombbol 1=balvalasztogomb,2=jobb oldalu v.gomb,3=navigalo gomb(negy funkciojaval).
az egyesnek praktikus a hangerot adni, a 2-esnek a hangrogzitest ,3-nak mas muveletet ...marmint fenti,fenti bal,es jobb oldali funkcioknak amit akarsz.
Meg kell adni a mentes utvonalat ,aztan a felvetel utan atlehet masoltatni ha a Galeriaba kerult a telefon funkciojukkal vagy az egesz mappara opciok-bal gombal,mondjuk ha nem volt lehetoseg kartyara tenni,max 28 mb koruli belso memoria all rendelkezesre.
At lehet kuldeni vagy mas telora is a bluetoothon kuldes opciovan de itt csak az adott dolgot es nem az egesz oszest,vagy masolni a kartyarol a lenyeg hogy az a dolog ne legyen futtatva a kartya kivetelekor,es a floppyhoz hasonlo modon az sd tokot beallithatjuk hogy veletlenszeru torlest ne engedelyezze meg !
-Ha kartyara van teve egy microsd-t fogado olvasoban atmasolni a szamitogepre,azert microsd-t hogy az adapter -el kapcsolatos csatlakozasi hibalehetoseget ami Sd ,min-tok lenne ki szurjuk.
Sziasztok!
Leírok egy történetet, ami az én egyik ismerősömmel esett meg. Adva van egy házaspár, akik épp válófélben vannak. A nő egy zsarnok, fizikailag is fölényben van, meg egyébként is ő hordta a nadrágot. A férjét állandóan vissza akarja csalogatni magához, aki többször vissza is megy hozzá, de minduntalan el is költözik. Se veled, se nélküled kapcsolat az övéké. Aztán a férj dönt, válik. A nő továbbra is zaklatja, öngyilkossággal fenyegetőzik, minden van, amit akartok.
Egy alkalommal, amikor a nő keresi a férjét, éppen tettleg akarja bántalmazni, a férj elszalad, a nő pedig utána hajít egy betondarabot, de elveszti az egyensúlyát, és elesik. Úgy esik el, hogy közben a férj már vagy 30 m-re van tőle. Tanú nincs. A nő karja eltörik, majd feljelenti a férjét, hogy az ő bántalmazásának a következtében szerezte a sérülését.
Beszélnek telefonon, ami alkalmas arra, hogy rögzítse a beszélgetést. Úgy, hogy a feleség nem veszi észre. A beszélgetés során a nő elismeri, hogy valóban nem a volt férj okozta a sérülést, de közli, hogy nem vonja vissza a feljelentést csak akkor, ha a férj visszamegy hozzá.
A telefonnal együtt a volt férj bemegy az illetékes rendőrségre, azt megmutatja, majd az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetik. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy időközben már mindenkit meghallgattak, és a személyes meghallgatás alkalmával sem bírt magával az asszonyka, így az eljáró nyomozó is képet kaphatott a fizikai, meg egyéb erőfölényekről.
Tehát: igen, rögzíthető a beszélgetés a másik tudta nélkül.
És igen, alkotmányos jogokat sért, de ilyen esetben az eljáró hatóságra van bízva, hogy mit kezd egy ilyen tartalmú hangfelvétellel. A történetben nem vontak be szakértőt, de a bíróságok szakértő bevonásával vizsgálnák meg a hangfelvételt, hogy azon történt-e vágás. És ezt minden további nélkül meg is tudja a szakértő állapítani.
"Szóval szerinted az volt a kérdés, hogy meg tudok-e nyomni egy gombot úgy, hogy azt más nem veszi észre...... hmmm :))) "
Tudom, hogy nem erre vonatkozott a kérdés...csak éppen túlcsordult a cinizmusom.
:)
Vicces lány :)))
Szóval szerinted az volt a kérdés, hogy meg tudok-e nyomni egy gombot úgy, hogy azt más nem veszi észre...... hmmm :)))
Én is úgy gondolom, legalábbi régen tilos volt. Bíróságon ma sem használható bizonyítékként szerintem. Ezért volnék kíváncsi, milyen jogszabályra alapoznak azok, akik az állítják, hogy megváltozott.
én magára a rögzítésre gondoltam, mint adott technikai lehetőség, így volt feltéve a kérdés...én meg ilyen hülyén szögletes vagyok.
jogilag így paraszt ésszel szerintem illegál.
mér pont én, google-zen maga!
Megmondanád, annak a tve. rendeletnek a számát, amely ezt engedi? Szeretnék egy kicsit pontosabban utána nézni, mert egy ideje nem követem a magyar jogszabályok változását.
Köszi!
De az eredeti kérdés az volt, hogy a másik fél TUDTA nélkül.
Igen, semmit nem vesz észre a beszélgetés alatt abból, hogy a másik fél rögzíti az egészet. Nincs katt, nincs zaj.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Barátok nélkül, magányosan
- Lehetek magántanuló végzősként, a szüleim beleegyezése nélkül is?
- Arra lennék kíváncsi hogy ha egy ismerősöm letöröl magánál valakit arról hogy bizonyosodhatnék meg anélkül hogy megkérdezzem az ismerősöm?
- Samsung GT-S érintőképernyős mobiltelefonra tudok a zsinórja nélkül számítógépről tölteni?
- Mennyibe kerül Debrecenben magánrendelésen egy sima nőgyógyászati vizsgálat rákszűrés nélkül?