Rizses rétes recept


Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap,
15 dkg rizs,
7 dl tej,
10 dkg vaj,
4 tojás,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj
fél csomag vaníliás cukor.
A Rizses rétes elkészítési módja:
A rizst cukros tejben puhára főzzük. Közben 6 dkg vajjal a tojássárgákkal jól kikeverjük, beletesszük a rizsbe, majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral felvert tojást. Ezzel a keverékkel töltjük az olvasztott vajjal meglocsolt réteslapokat. Feltekerjük, és megsütjük.
A töltelék almával, vagy málnával, eperrel is dúsítható. Illetve vanília (igazi vaníliával a legjobb) mártással bolondítható (de ne legyen túl édes).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 28. 22:12
A rizses rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.