Ritka és furcsa nevek (beszélgetés)
Az is lehet.
Nálunk is vannak helyek, amik egyben személynevek is.
Pl. Gyula.
Józsefváros, Erzsébetváros. Lipótváros...
Lehet, hogy a grófság kapta egy nő nevét eredetileg?
Zselyke - egy kolléganőm nemrég született lánya
A Zselyke női név ősi székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska. (Mindkét formában használható: Zsejke, Zselyke).
Zádor: Érettségi elnökünk unokája, a laptopján volt a képe, így került szóba.
Zádor: régi magyar személynév, szláv eredetű, a jelentése: erőszakos, heves.
Ez nagyon tetszik!
So' Unique Miracle...a jelentése és a hangzása is gyönyörű!
Devon - ez elvben férfinév, és egyben egy brit grófság. :-)
Chelsea - ez meg női, és egyben egy londoni kerület
:-)
Igen, ez is egy szép asszociáció.
De Dauphin a trónörökös is. Úgy tudom, nőnemben (Dauphine) is. Akárcsk a delfin, mert az is Dauphin, ha jól tudom.
Hahh... kerestem francia tanárt, skype-n fogunk értekezni, míg a nyelvvizsgát le nem nyomom. Külön emiatt is utazni meg csoportba járni azért nem szeretnék.
Majd azért megérdeklődöm, lehetne-e TÁMOP-támogatással ingyen tanfolyam. És kibulizok valamiképpen állandó olcsó szállást (péntekenként) az Egyetemen, ez esetben pénteki napokra is tudnék órákat felvenni.
Van!:-)
Örülök, hogy tetszik! :-))
Akkor legcélszerűbb megváltoztatni!:-)
Köszönöm szépen!
Mélabús csak a jelenlegi nevemtől leszek. :D
Megkeresem az oldalt, és elküldöm priviben, nehogy kikapjunk.
A Fedra az eredeti írásmód szerint (Phaedra) sokkal szebb.
És mit szólsz a Delfinához?:-)
Örülök, hogy tetszik. :-)
Jó hangzása van, és komolyan eszembe jutott, hogy erre változtassam a nevem.:-))
Nem.De felkeltetted az érdeklődésem.Tudsz mondani nekem egy ilyen oldalt?
Találónak érzed a mélabús jelzőt magadra nézve?
Elég nagy felületet ad a csúfolódásra:
Édes Mézem, hát hányszor mondjam még, hogy...
Hangzásra nem rossz viszont.
Nézegetsz neveket ilyen-olyan féle ezoterikus kalkulátorokon? Én elvileg nem hiszek ezekben, de érdekes, hogy az eddigi neven értékelése elég mélabús. :D Finoman szólva.
Örülök, hogy tetszenek!:-)
Azt hiszem, te vagy az első, akinél nem csapta ki a biztosítékot a Phinnaeus név. :-)
Megváltoztatod a neved, mindenestül?
Akkor a mostani nagyon nem tetszhet...biztosan félreválasztottak a szüleid.:-(
De legalább helyre tudod hozni.
Szokatlanok, de nem rossz hangzásúak. Kérdés, hogy Eduardát nem fogják-e Edének hívni, és hogy ő örülni fog-e ennek.
Én hamarosan nevet fogok változtatni, mindenestül! Csak arra várok most már, hogy bevezessék az EU-kártyát, mert az egyetlen irat lesz, ami minden infót tartalmaz, így nem kellene minden kártyát újra csináltatnom. A jövő év elején várható elvileg, azt is olvastam, hogy 5000 vagy 5500 Ft lesz. Ha külön csináltatok személyi+ lakcímkártyát,adókártyát, TB-kártyát, akkor többe van, nem beszélve az utánjárásról.
A vezetékneven is más lesz, a dédapám régi sváb neve. Azért is! A mostani keresztnevemet is letehetem végre, mind a kettő más lesz egészen. Szerencsére nem drága a változtatás, azaz lehet ellene tenni, ha a szülő félreválaszt. Igaz, csak nagykorúként, a sulit én is végigszenvedtem.
Azért a vezetéknév is fontos. Én többek között azért nem szeretem a születéskor kapott nevet (nem is érzem a magaménak), mert mássalhangzó-torlódás van benne. Összesen ezt a "karambolt" kell(ene) kimondanom bemutatkozáskor: SFL
És ismertem Kovács Csabát, akit a guta megütött sokszor, mert szinte betűznie kellett a nevét. Volt néha Kovácsaba Csaba is.
Régi játékunk volt a barátnőmmel a fura nevek kitalálása. Ilyen lehet a Giz Mózes is. Vagy ha a vezetéknév Balla, akkor a Lieselotte már meggondolandó, mert az egész valami mondókafélére hasonlít.
Bele kell előre gondolni, hogy a név nem fog-e okot adni a csúfolásra.
További ajánlott fórumok:
- *Furcsa párok*<szójáték>
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Milyen furcsát/különlegest láttál/tapasztaltál ma?
- Különleges, ritka női nevek
- Gyakori vagy ritka nevek hívei vagytok?