Ritalin - tapasztalatok (beszélgetés)
valahol neki akarnia kell hogy azt csinálja
a Ritalin csak egy eszköz nem változtat meg
kell egy cél, egy feladat nem is tudom minek nevezzem amit teljesitenie kell
Segít a figyelem öszpontosításban de neked kell ezt megtenni nem a rita adja
valahol el kell fogadnia amit majd tenni fog
úgy érzem sok ellenállás van benne az iskola felé, ((ennek biztos egész más oka van)) talán meg kellene tudni tőle egy barát vagy ismerős kérdező által hogy szerinte ennek mi az oka. Vagy hogy mitől fél?
ÜvÖzÖllek
már felnőtt vagyok. ADHD-ésnak sosem vallottam magam, valójában kíváncsiság vezérelt mindig is mindenben. Munkámat el tudom végezni de 1 évvel ezelőtt egy új munkahelyen azt vettem észre magamon hogy max 10 perc az a maximális idő hosszúság amit elviselek egy unalmas munkában, egy idő után másra kezdek figyelni és nincs az arő ami ebben véltozást hozna.Valahol úgy gondoltam hogy esetleg nekem egy bizonyos fajta gyógszeres kezelés esetleg.Orvos által hozzájutottam a Ritalinhoz.
Tapasztalataim a jó oldala hogy hatása megszűnik tehát mi döntjük el hogy mikor szedjük, mennyi ideig. Különös érzést akár fáradságot vagy pezsgést nem ad de ha van valami elintézni való akkor azt képes vagyunk unalom nélkül végig csinálni, a főnök fikázása kevésbe hat rám.
Nagy fáradság ellen nem hat, lehet hogy álmosság győz. Azt mondanám a Ritalin segít kizárni a kellemetlen vagy unalmas helyzetekben megjelenő unalmat, a negatív gondolatok erejüket vesztik felettem, és képessé válok mondjuk mosogatásra vagy egyébb nem akarom dolgok elvégzésére.
Kíváncsi lénnék milyen a Strattera hatása
Sziasztok! A 7 éves fiam 10 napja szedi a Ritalint ( igaz nagyed-negyeddel kezdtünk és ma értük el az 1-1 szemet), de nem nagyon látok változást. Sajnos az iskolában sem javult a helyzet. Mikorra kellene hatnia a szernek? Sajnos nekünk sem volt más választásunk, ugyanis dűt, borít, nem figyel, nem dolgozik az órán, nem fogadja el a szabályokat és utál, mert nehézségnek éli meg! Borzastó nehezen kezelhető, állandóan mozog és nagyon el vagyok keseredve...
Kérlek segítseteK! Bármilyen ötlet, hozzászólás érdekel!!! Sokat el is olvastam, de rettenetes bennem a tehetetlenség és a bizonytalanság! Előre is köszönöm!
Ott mi is voltunk egyszer....hát nem mentünk többet.
Mi most Szegedre járunk.
Szia. Apróságok..de több év kellett hogy erre felfigyeljek. Igaz, láttam és tudtam..de amig nem olvastam róla, nem raktam össze magamban.
Apróságok. 1. ha pl. a hütőszekrénybe raktam valamit, és nem a szokott helyére, nem találta. Mondani kellett neki. Egyenesen nézz előre, kicsit a fejed jobbra, most lefelé és ott van..még akkor is hol? hol? 2. 15 évesen elsorolta az összes királyokat és évszámokat..de nem tudta az összefüggéeseket történelem. Elsorolta az össze Forma1 versenyistállót, versenyzőket, eredményeket.. mint egy verset... 3. az megszokottság. Pl. Edzés. fél 7-kor kezdődött. Ő mindig 6-kor indult. Mindegy honnan, de pont 6-kor. Ha ez nem sikerült, bepánikolt, megzavarodott. Elváltam. Indulhatott a nagyszüleitől, ahonnan kb. 15 perc, apjától kb. 8 perc, tőlem akkor 2 perc. De 6-kor indulni kellett. És minden igy időhöz. A keretek betartása. Az időpontok betartása... Elváltam. Igaz, akkor már nagykorú volt, és a szivem szakadt meg, de az apjánál hagytam, mert az volt neki a megszokott. Ott nőtt fel 3 éves kora óta. Abban a házban. Nem tehettem meg hogy kiszakitom, összeomlott volna.. Máig fáj. Ilyenkor sírok.. de nem tehettem mást. Sok ilyen apró dolog.. Emlékezz az Esőember filmre..
Az orvosk szerint nem lehet hozzàszokni. Csak iskolai idöszakban adható. Neked ezt nem mondtàk el?
Màsok szerint igen is, hogy hozzà lehet szokni...
Sziasztok.
a kérdésem az lenne hogy mennyi idő után lehet rászokni a Ritalinra?
Olvaslak benneteket,és teljesen összezavarodtam ,mi szedjük 3-hete.
nyugodtabb,figyelmesebb sokkal a suliban,de én kezdek észrevenni rajta kényszeres viselkedési tüneteket,lehetséges ennyi idő után?
Erika
Szia!
Biztos,hogy pozitív a hatása mindenképp,én a fiamnak Espricot adok,ebben is van többek között halolaj.
Köszönöm,hogy megosztottad velem/velünk/ a történeted!Nagyon tanulságos és elgondolkodtató.
Közben a hatásodra egyre jobban elmélyülök a szcientológiában.:)
Kezdem látni a fényt az alagút végén....
Mindíg is tudtam,hogy megfelelő szülői hozzá állással csodákra képesek a gyerekek,kár hogy a pedagógusoknak ezt nem oktatják!
Kifejtenéd nekem bővebben,mik azok az autisztikus tünetek?Miben nyilvánul ez meg?
Szerintem,azok a gyerkőcök,akik ilyen sport teljesítményekre képesek,biztosan sikeresek lesznek az életben is!
Szívből kívánom Nektek!
Sziasztok. Nem tudom éltért-e már a tárgytól a fórum.
Anyósom egyik fia ADHD-s.
Sok mindenen keresztülmentek. Majdhogynem vetélésként kezelték a szülését, sógorkámat kb egy órán keresztül próbálták életre "pofozni". Most 17 éves.
Sok mindenen keresztülmentek: válás, gyógyszerezés (ritalin a gyereknek, nyugtató az anyának). Náluk nem vállt be. Amire anyósom esküszik, az a csukamájolaj.
Igaz, szinte verekedni kellett a gyerekkel, hogy megegye, de döbbenetes javulást okozott. Csak a tanulmányi átlagból lehet következtetni: Olaj előtt éppenkettes volt a srác, az olaj után pedig 3,5-4es tanulóvá vált. Fegyelmezettebb lett.
Nem azt mondom, hogy ez egy varázsszer, amit ha beszed a gyerek, egyből megjavul, de érdemes kipróbálni.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Ritalin gyógyszer gyereknek. Van valakinek tapasztalata?