Adókedvezmény (beszélgetés)
Hrportálon van kalkulátor, megadsz minden adatot és egyből meglesz mennyit tudsz szja és mennyit járulékok terhére igénybe venni.
Ha nem el veletek valóban nem lesz rá onnantól jogosult.
De ebben az esetben adsz majd le módosított adatlapot, amin azt jelölöd, hogy egyedül érvényesíted.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem az adókedvezmény milyensége a lényeg, hogy családi stb.., hanem az összeg. Hogy mekkora a maximális összeg, amit igénybe tudok venni. Családi adókedvezmény estén azt olvastam, hogy nem csupán az SZJA-ból lehet érvényesíteni, hanem a TB járulékból is.
Válás miatt kérdezem egyébként, mert jelenleg megosztva vesszük igénybe a családi adókedvezményt összesen 3 gyermek után. A gyerekek nálam vannak, és ez így is marad.Viszont az apa, ha nem él életvitelszerűen együtt a gyerekekkel, akkor nem jogosult a családi adókedvezmény érvényesítésére. Ezért érdekelne, hogy én egyáltalán igénybe tudnám-e venni.
A családi adókedvezményen kívül még életbiztosításom van, amire jár az adókedvezmény.
Tehát lényegében az összeg az érdekes, hogy 500 ezer forintos bruttó esetén, mennyi a maximum kedvezmény, amit igénybe lehet venni, tehát ténylegesen érvényesíteni lehet.
Vagy magannyugdijpenztar befizetesre, egeszsegpenztar befizetesre is jarhat.
Alapvetoen a maximum visszaigenyelheto annyi, mint amennyi brutto 500 ezernek az adotartalma.
Vagy akár betegség esetén járó is... netán házastárssal közösen érvényesíthető.
De reméljük a fórumindító ad még néhány támpontot :)
Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy 500 ezer forintos bruttó fizetés esetén mennyi havonta a maximálisan érvényesíthető adókedvezmény?
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Jövő évi adókedvezmény a gyerekeseknek?
- 25 év alattiak adókedvezménye / munkahelyi bérfeszültségek
- Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények?
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Cukorbetegek adókedvezménye