Rh negativ vercsoportu kismama elso babajat varja. Mire kell ezzel a vercsoporttal figyelni? Van itt mas is? (tudásbázis)
Én is rh negatív vagyok ,a férjem pedig pozitív.
Első gyermekem egy kisfiú lett,aki szintén pozitív volt,ezért szülés után kaptam egy injekviót.A terhesség alatt azt hiszem 3* nézték meg az ellenanyag termelést.
Majd született egy kislányom,aki rh negatív,de sajnos ő kromoszóma -rendelelnességgel jött a világra.Ennek okát mai napig nem tudják,ő 25 hónapos.
A világon 30 embernek van ilyen betegsége :-(
Rh összeférhetetlenség akkor áll fenn, ha az anya Rh negatív, az apa és a magzat pedig Rh pozitív. A magzat és az anya vére azonban normális terhesség esetén nem találkozik egymással. Ilyen találkozás a szülés, vagy esetleges terhességmegszakítás, illetve például genetikai mintavétel esetén jöhet létre. Ezután az anyai szervezet ellenanyagot kezd termelni, ami a következő terhességnél az újabb Rh pozitív babát károsíthatja. Éppen ezért Rh összeférhetetlenség esetén a szülés-terhességmegszakítás-genetikai vizsgálat után az anyának kötelező az ellenanyagtermelést kivédő injekciót adni. Így a későbbi terhességekkel sem lesz gond. Rh negatív anya terhessége során minimum 3 esetben kell ellenanyag vizsgálatot végezni (többször csak akkor, ha a vizsgálatok eltérést mutatnak). A fentiek biztosítása esetén minden
további nélkül egészséges babái fognak később is születni.
Igen, a terhesség alatt, ha jól emlékszem havonta kellett ellenanyag vizsgálatra járni. Azért írtam,, hogy többször ellenőrzik a vérképedet, mint normál esetben.
A szülés utáni szuri csak akkor kell, ha a baba rh pozitív. De akkor mindenképpen.
Én is Rh negatív vagyok.Többször vizsgálták a vérem.
A párom is negatívos, de biztos ami biztos azért oda figyeltek(gondolom belekalkulálják a kockázatot hogy az anya a biztos 100%-an).
A kisfiam így szintén Rh negatív lett, így nem kaptam szurit.Pedig szülés után önként jelentkeztem a szülsznőnél.Az izgalmak miatt meg voltam kicsit keveredve:-).
Szia!
Én is rh negatívos vagyok. Csak akkor kell vigyázni, ha a párod rh pozitív, mert akkor van vércsoport összeférhetetlenség. Akkor addig többször vizsgálják a véredet és szülés után, ha a babának is pozitív a vércsoportja, akkor kapsz ellenanyagot. Az csak egy szuri a szülés után. Én háromszor kaptam.