A negatív vércsoportnak van hátránya? (tudásbázis kérdés)
Hogy miért mondom azt, hogy van hátránya a védőoltás ellenére is?
Nos azért,mert a megszakított terhesség után született gyermekemet én édi-bédi rózsaszín cukibabának láttam, a szülészorvosom pedig egy sárga kínai kulinak:D
Hiába, az anyai szem másképp lát:D:D
Van.
Én negatív vagyok.
Az a hátránya, hogy az emberek java része pozitív.
Vagyis, ha teherbe esel akkor nagy valószínűséggel a magzatod RH+.
Ilyen esetben szülés/vetélés/vagy terhességmegszakítás esetén a következő terhességnél (RH+) ellen a szervezeted elkezd védekezni és kilöki magából a nem kívánt vércsoportú babát.
Viszont jó hír, hogy amit hallottál, az hülyeség, mert a negatív vércsoportú anyák bármilyen beavatkozásnál kapnak egy injekciót (anti-D immunoglobulin) ami azt hivatott biztosítani, hogy a következő terhessége ne szakadjon meg RH összeférhetetlenség miatt
Ugy nez ki, h ez korhazfuggo is lehet, h mi a protokoll (vagy van-e eppen anti-D szerum raktaron?) en az rlso nehen kivulinel venn fekudtem egy hetet pokoli gaz korulmenyek kozott, le sem tojtak, majd sajat felelossegre mentem at egy masik korhazba, ahol fel oran belul mar toltak is a mutobe, mert nar belso verzesem volt. No a lenyeg, elotte rakerdeztem es az elso helyen nem kaptam volna meg, mig a masodik helyen, ahol mutottek, ott mondtak, h ezt mibdenkeppen be kell adni, nagyon fontos!
Szoval nem tudom, az viszont biztos, h a masodik nehen kivulinel is megkaptam, pedig az kisebb terhesseg volt es nem volt olyan veszelyes a szitu, majd a harmadik terhessegem ikerterhesseg volt es vercsoprt szempontbol teljes mertekben problemamentesen zajlott. Persze gyakran neztek nalam is az osszeferhetetlenseget verbol.
Ennek a teherbeeséshez szerintem nincsen köze.
Az első babánál semmi gond, valamit kapnak asszem az első szülés után ami miatt a másodiknál se lesz gond.
Az első terhesség utániaknál lehet gond, az összeférhetetlenség. Konkrétan a szervezet úgy reagál a magzatra, mint egy idegen anyagra.
De ma már ez nem lehet gond, mert megfelelő segítség van rá.
Ha az első terhességből nem születik baba, akkor is ez van.Tehát a teendő, szólni előre a dokinak. A fogamzóképességnek nincs köze a vércsoporthoz.
További ajánlott fórumok:
- Tudod, melyik vércsoportba tartozol? :)
- Kinek van rh negativ vércsoportja?
- Pozitív vércsoportúak pozitívabbak, és negatívok negatívabbak?
- RH-negatív vércsoportú anyák és második terhesség!
- Rh negativ vercsoportu kismama elso babajat varja. Mire kell ezzel a vercsoporttal figyelni? Van itt mas is?
- Negatív vércsoport