Repülés WizzAir. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Büntetés? Nekem hiába került 2 és fél hónapomba egy általuk törölt járatra szóló jegyek árát visszakapni, a magát fogyasztóvédelminek nevező nemzeti hatóságot ez semennyire nem hatotta meg.
Soha többet nem vettem (veszek, fogok venni) ennek a bagázsnak a gépére jegyet. Ugyanezt tanácsolom mindenkinek.
A Wizzairről pár éve azt olvastam, hogy olyan utazóközönséget céloz meg, aki kevéssé tudja érvényesíteni az érdekeit, mert nem kimondottan utas barát a cég. Akkor furcsállottam, most már saját példáim vannak rá…
3 éve lefoglaltam náluk egy családi nyaralást, de nem tudtunk elutazni és módosítani akartam – megfizetve a módosítási díjat, ami nem volt kevés, 70,000Ft – jövő nyári időpontra a jegyeket. A wizzair nem engedte, mondván, hogy akkorra még nincs jegy és időpont. Foglaljak egy időpontra, amikorra van jegy, mondták és fizessek 70,000Ft-ot, majd ha van az általam választott időpontra jegy, módosítsak megint és fizessek 70,000Ft-ot ismét. Természetesen nem fogadtam el. Mondtam, semmi gond, váltsák creditre a befizetett összeget a módosítási díj fejében és akkor megveszem abból a jegyet, amikor megvan a jövő évi menetrend. Nem engedték, hiába érveltem, hogy sehol nincs a policyben benne, hogy csak akkorra módosíthatok, amikorra már megvan a menetrend. Be is pereltem őket. Amint megjött az első tárgyalási értesítő, azonnal küldte a wizzair a levelet, hogy mégis inkább elfogadják a kérésemet és creditre váltják a befizetett pénzt és a módosítási díjat sem kell befizetnem…
Most pedig az történt, hogy meghírdettek egy 20% kedvezmény napot, azaz ha akkor veszek jegyet, annyival olcsóbb a jegy. Nos, este akartam jegyet venni a jövő nyári utazáshoz, de a rendszer be sem engedett a webirodába, de ha mégis, akkor a foglalás soha nem futott le, csak „homokórázott”. Ez ment éjszakába nyúlóan órákon át….. Másnap reggel gond nélkül be tudtam lépni a webirodába és tudtam foglalást kezdeményezni.
Másnap megírtam a panaszlevelet a Wizzairnak, hogy mi történt és mivel az ő hibájukból nem ment a foglalás, kértem hogy biztosítsanak egy 20%-os kupont a következő foglalásomhoz. Nem hogy kupont nem biztosítottak, de a 10 nap alatt a 3 példányban elküldött levelemre még csak nem is válaszoltak... Hát ennyit a wizarről, nagyon észnél kell velük lenni.
mindenképp csak egy lehet - vagy fizetős nagy, vagy ingyen kicsi.
(ryanairnél egyébként decembertől már két kézi poggyász vihető, ingyen - a második egy kis laptop méretű)
igen, nezik.
Eloszor persze szemre megnezik, es csak akkor kell beledugni, ha "hatareset", vagy lathatoan nagyobb.
Januar elejen iszonyat kavarodas volt Ferihegyen, mindenkinek fizetnie kellett (ugy hallottam 30 euro - wizzair) akinek nem kismeretu csomagja volt.
Na ott aztan volt veszekedes. :-)
Hi online veszed meg ezt a szolgaltatast, akkor ugy tudomc sak 10 euro, es viheted a nagy csomagodat.
Egyebkent pedig a valasz: ha belefer a keretbe, akkor belefer, ezzel nem vitatkozhatnak.
ha befér a ketrecbe, viheted.
amúgy nézik... (ritkán lehet megúszni, ha kiszúrják hogy necces a csomagod, berakatják a keretbe)
Azt szeretném kérdezni, hogy a fapados társaságoknál azt nézik-e konkrétan, hogy mekkora a táska mérete, vagy hogy belefér-e a ketrecbe/karton doboz alá?
Az a problémám, hogy oda úton wizzair-el és easy jet-el megyek, hazafele ryanair-el. A wizzairnek a z új politikája szerint ugyanis csak kicsit táskát lehet vinni. És ha nekem túrahátizsákom van, és nem pakolom tele, akkor simán bele lehetne hajtogatni a ketrecbe, meg a karton doboz alá is. Vagy erre vérszemet kapnának és már csak azért is kifizettetnék az extra pénzt érte?
Pontosabban nyilván nincs olyan olcsón, mint fapadossal.
Én is úgy vagyok vele, hogy inkább sétálok, sátorban állok, de párszáz vagy párezer forintból utazhatok, minthogy százszor ennyit fizessek. Annyival olcsóbbak, hogy bőven megéri az a kis kényelmetlenség szerintem. :)
Azóta már újra buszoztat a wizzair ahogy régen is tette. Mert sajnos az utasaik szerint a buszozás jó dolog. Pedig nem az, de hát ha ez kell a népnek ők meghagyták. Na mindegy. :)
Gyalogos beszállításnál sétálni kell picit, ahogy vonathoz vagy BKV-nál is megszoktuk, egyáltalán nem gáz. Busz: lehet hogy 10-20 percet is egyhelyben kell a buszon nyomorogni miközben nyáron tűz be a nap, test a testhez ér, hogy utána döcögjünk a busszal 200 métert a gépig.
Szerintem a sétás módszer sokkal barátibb. Aki beteg, nem tud sétálni az meg igényelhet különleges segítséget (ingyen).