Rendkívül erös menstruációs görcsök ellen mit ajánlanátok? (tudásbázis)
Sziasztok,
leírom ide is a tapasztalataimat, hátha segítenek valakinek. Én nagyon sokat szenvedtem régen, kamaszkoromtól egészen 4-5 évvel ezelőttig, szinte szülési fájdalmaim voltak. Aztán elkezdtem megfigyelni néhány dolgot, és sok véletlennek is köszönhetem a "felfedezéseimet". Íme néhány:
- magnéziumpótlás (naponta 1-et, menzesz alatt többet is, segít a görcsök megelőzésében és a vér is egyenletesebben távozik)
- a nagy dózisú (1000 mg) C-vitamin csökkenti a fájdalmat
- a ligetszépe kapszula (naponta 1000 mg, menzesz előtti 2 hétben 2000 mg, nekem) nagyon sokat segített, nincsenek akkora fájdalmaim és csökkent a vér mennyisége is, valamint ájulásközelbe sem jutok
- ezek mellett alig kell görcsoldót szednem, szinte csak első nap vagy max. még 2. nap délelőtt. Nekem az Algoflex M vált be (ennek hiányában a sima Algoflex is megteszi)
- megfigyeltem, hogy a frontok közeledtével nem igazán használ semmi. Van egy B. . . Antifront nevű gyógynövényes kapszula, amit migrénes és frontérzékeny barátaim szednek migrénre és anyukám front esetén. Kipróbáltam, és nagyon nagyon hatásos elviselhetetlen menzesz-fájdalom esetén, amit valószínű frontok okoznak!! (egyébként nem vagyok frontérzékeny, ezért nem is hittem volna, hogy emiatt van, csak észrevettem, hogy pl. a szülési fájdalom-szerű nagyon erős fájdalmaim idején általában vihar van. . . ha belegondoltok, a szülések is megindulnak frontok esetén, tehát valamilyen hatással biztos van a női szervek folyamataira a front)
- azt is észrevettem, hogy ha sokat eszem, javítja a helyzetet, kevésbé akarok elájulni (még ha a kaja ki is kívánkozik elsőre) valószínűleg a vérnyomást emeli, és az alacsony vérnoymás meg a fájdalmat növeli
- ezeken kívül nagyon egészségtelen, de a kóla (nem zero, hanem a cukros) szintén nagyon jó fájdalomcsillapító, pont a cukor és koffein miatt, mert emeli a vércukorszintet és vérnyomást, ami ilyenkor a vérzés miatt eléggé leesik (a nagyon erős kávé szintén ezért jó)
Remélem, tudtam valakinek segíteni. Sok sikert!
Szia!
Igyál 3dl forrázott cickafark teát. Nekem bevállt. sose görcsölök 1-2óránál tovább. :-)
Ami nekem használt:
Cickafarkfű tea
Melegítőpárna
Ligetszépe+alga kapszula
Cink kapszula
Ha minden kötél szakad : Buscopan folyamatosan adagolva
Hasizomgyakorlatot ajánlanék...persze nem akkor amikor megvan , hanem hetente 2-3x.....
Hidd el sokat segít , mert a méh körüli izmokat megerősíti....
Ezt saját magamon tapasztaltam ki...és most a lányomnak is ajánlom,mert neki nem használ se a meristin, se algo m, a nospa algoflexxel, vagy cataflam pedig csak ideig-óráig használ neki..
hát nekem a szülés cseppet sem segített a problémán :-(
ugyanúgy görcsölök, mint előtte
Nekem is 16 évesen azt mondta a nődoki, mikor kértem tőle valamit a nagyon erős görcseim ellen, hogy szüljek egy gyereket :-D.
Nekem az évek számával arányosan csökkentek a görcsök, szülésem óta végleg elmúltak. Tizenévesen, huszonéves elején még volt, hogy az ágyból alig bírtam kikelni (házidoki jött szurival), de aztán már gyógyszeresen magam is tudtam kúrálni. Meristint, Nospa-t szedtem.
Algoflex M.
17 éves korom óta küzdök a problémával, és gyakorlatilag lassan mindenféle bogyót kipróbáltam, de nekem ez nagyon jó volt. :-)
Nekem az A.GO F.EX M tökéletesen bevált!
Direkt erre van kitalálva, és nekem 20 perc elteltével semmi bajom nem volt!
A férjem gerinc, illetve izületi fájdalmakra, én nőgyógy problémákra kaptam Naprozint.
Egyszer hétvégére valahogy, véletlen minden fájdalomcsillapító elfogyott itthon.
A lányomnak akkor lettek nagyon erős görcsei. Kínjában bevett egy Naprozint. Vagy használ, vagy sem alapon, azóta is szükség esetén használja.
További ajánlott fórumok:
- Tippek erős menstruációs görcsök csökkentésére?
- Nem jött meg a menstruációm de a görcsök 5 napja jelentkeznek főleg éjszaka.Miért?
- Borzasztó menstruációs görcsök! Lehetséges, hogy a fogamzásgátló tablettától van?
- Teherbeesés esetén ugyanúgy vannak menstruációs görcsök, mintha megjönne?
- Milyen tornagyakorlatok enyhítik a menstruációs görcsöket?
- 4 és fél hónapja szoptatok, nagyon erős menstruációs görcsök jelentkeztek. Lehet ez még mindig a szoptatás hatása? Vagy meg fog jönni?