Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Régen átadtam a helyem az idősebbeknek a buszon, de már nem... fórum

Régen átadtam a helyem az idősebbeknek a buszon, de már nem... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

2022. nov. 28. 11:24
Nem vagyok egy tolakodó udvariaskodó fajta, de a rászorultabb nyomorultabbak részére illik átadni a helyet, korától függetlenül, hacsak az átadó maga is nem beteg. Mi ezt az még az iskolában tanultuk. Persze egy magát feltűnően jóltartó viruló 60-70-eessel hogy mi a teendő? akár férfi akár nő, passz.Azért a külsjétl függetlenül lehet hogy neki is jól esik leülni.
2022. nov. 26. 20:35
A kor csak egy állapot, nem jár érte alapból tisztelet, vagy hogy bárkinek átadjam a helyem.
15. syria (válaszként erre: 14. - Csillagszem38)
2022. nov. 26. 11:36
Láttam, hogy írtad, de azt is kijelentetted, hogy „azóta lesz>rom az összeset”. Te tudod.
14. Csillagszem38 (válaszként erre: 13. - Syria)
2022. nov. 25. 10:14
írtam, hogy valóban nem mindenki ilyen. Többször volt már hasonló esetem, de ilyen kirívó még nem, és ez betette nekem a kaput. Nem fogok a jövőben totózni, hogy na ez a nénike vajon kedves, vagy éppen mindjárt arcon csap..?
13. syria (válaszként erre: 7. - Csillagszem38)
2022. nov. 25. 09:38

Ilyesmikre gondolhatott a költő, Garai Gábor, amikor ezt írta: "Egy besurrant csaló tiszteletére nem állítok őrséget tíz igaznak!"

Vagyis azért, mert egy valakiben csalódunk, nem kell elzárkóznunk a többiektől.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Sanyinak)
2022. nov. 24. 23:21
Ez igaz, már olyan vén lettem én is, hogy most már én is legorombítom a fiatalokat, ha öregnek néznek. :D
11. sanyinak (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 24. 19:53
Vagy mert már ők sem öregebbek nálad...😜
10. libikóka (válaszként erre: 8. - 94a06e9696)
2022. nov. 24. 13:15
Ok értem,,és persze mindenki azt tesz amit akar,,de miért nem:)))
9. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 24. 13:09

Szerintem meg az ember legyen udvarias, akkor is, ha utána lecseszik, legalább az ember lelke nyugodt marad.

Bár én sosem ülök le tömegközlekedési eszközön, de nem rég a villamoson felszállt egy 90 és a halál közötti néni, és senki nem adta át neki a helyet. Bár nem vagyok az az önkéntes rendőr típus, de szóltam a mellette ülő 18 év körülinek, hogy engedje már leülni a nénit, aki állni is alig tud, majd nagy morgások és felháborodás között, hogy ő is megvette a jegyet, és joga van ülni, felállt nagy nehezen. Mi többiek csak lestünk...

Sokat metrózom, és engem bár nem vagyok egyik fél sem nagyon elszomorít ez a mostani hozzáállás. Mondjuk a másikat sem értem, mikor egy 10 év körüli gyereknek adják át a helyet,aki úgyis egész nap ül a suliban...

8. 94a06e9696 (válaszként erre: 6. - Libikóka)
2022. nov. 24. 13:04
Én is sokszor veszek 1-2 dolgot, és én sem szoktam elfogadni, ha előre engednek, de ettől persze még nagyon is kedves gesztus, és én is felajánlom, ha tele a kocsim, kivéve, ha 2 sör van a kezében, akkor várjon :D
2022. nov. 24. 12:17

Én azóta nem, mióta segítettem egyszer egy görnyedt hátú néninek, aki közölte, mikor megpróbáltam felhúzni a trolira, hogy "ne nyúlj hozzám, te büdös bunkó!"

Ezt az 5 éves kislányom jelenlétében, aki halálra rémült, mellesleg én is. Tudom, nem mindenki ilyen, de én azóta lesz>rom az összeset.

6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 24. 11:42

Múltkor egy másik fórumon írtam,,nem értem néha az embereket.

Boltban előre engedném mondjuk 2 kiflivel,,csak legyint hogy ráér.A héten egy- egy az arány:)))

Kezdek leszokni róla:)))

2022. nov. 24. 11:29

50-ES éveim elején járok. A közelmultban lecseszett egy nő a villamoson, hogy adjam át neki a helyem, szégyelljem magam stb..

Megismertem, eléggé le van pusztulva szegény, de 4-5 évvel járt alattam általánosba,

4. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 24. 11:27
Én a figyelmességet, a jólneveltséget nézem hasonló helyzetben. Én elfogadnám tőled szó nélkül-persze megköszönném. Rád bízom, hogy a későbbiekben minként cselekszel.
3. syria (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. nov. 24. 10:45
Aki megsértődik az ilyen figyelmességen, az elég marha. Én úgy szoktam, hogy megkérdezem: átadhatom az ülőhelyem? Még nem kaptam goromba választ. Ha nekem akarták átadni (alig túl az ötvenen) vagy örömmel elfogadtam, vagy megköszöntem azzal, hogy a következőnél leszállok, nem érdemes cihálódni.
2022. nov. 24. 09:57
Tedd amit jónak látsz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook