Régen átadtam a helyem az idősebbeknek a buszon, de már nem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ilyesmikre gondolhatott a költő, Garai Gábor, amikor ezt írta: "Egy besurrant csaló tiszteletére nem állítok őrséget tíz igaznak!"
Vagyis azért, mert egy valakiben csalódunk, nem kell elzárkóznunk a többiektől.
Szerintem meg az ember legyen udvarias, akkor is, ha utána lecseszik, legalább az ember lelke nyugodt marad.
Bár én sosem ülök le tömegközlekedési eszközön, de nem rég a villamoson felszállt egy 90 és a halál közötti néni, és senki nem adta át neki a helyet. Bár nem vagyok az az önkéntes rendőr típus, de szóltam a mellette ülő 18 év körülinek, hogy engedje már leülni a nénit, aki állni is alig tud, majd nagy morgások és felháborodás között, hogy ő is megvette a jegyet, és joga van ülni, felállt nagy nehezen. Mi többiek csak lestünk...
Sokat metrózom, és engem bár nem vagyok egyik fél sem nagyon elszomorít ez a mostani hozzáállás. Mondjuk a másikat sem értem, mikor egy 10 év körüli gyereknek adják át a helyet,aki úgyis egész nap ül a suliban...
Én azóta nem, mióta segítettem egyszer egy görnyedt hátú néninek, aki közölte, mikor megpróbáltam felhúzni a trolira, hogy "ne nyúlj hozzám, te büdös bunkó!"
Ezt az 5 éves kislányom jelenlétében, aki halálra rémült, mellesleg én is. Tudom, nem mindenki ilyen, de én azóta lesz>rom az összeset.
Múltkor egy másik fórumon írtam,,nem értem néha az embereket.
Boltban előre engedném mondjuk 2 kiflivel,,csak legyint hogy ráér.A héten egy- egy az arány:)))
Kezdek leszokni róla:)))
50-ES éveim elején járok. A közelmultban lecseszett egy nő a villamoson, hogy adjam át neki a helyem, szégyelljem magam stb..
Megismertem, eléggé le van pusztulva szegény, de 4-5 évvel járt alattam általánosba,
További ajánlott fórumok:
- Anyukák! Fiatalok vagy idősebbek! Lenne kedvetek beszélgetni?
- 6hósnál idősebbeknél milyen gyakran pittyent be a lfigyelő, ha pittyent egyáltalán? Nem riasztás, csak pittyenés...
- A barátnőm kisfia idősebbekkel barátkozik
- Kedvelem az idősebbek társaságát
- Szeretem a velem egykorú nőket és a nálam jóval idősebbeket ez normális?
- Győrben van molettek és idősebbek részére edzési lehetőség valahol? Mivel egyedül nem megy.