Regebbtol huzodo, eros korpasodas eseten mit tanacsos hasznalni(kozmetikum, gyogyszer)? (tudásbázis)
Én most próbáltam ki az ecetes öblítést. Remélem bevál mert már én is unom a szinte midnennapos hajmosást, és hogy a korpátol viszket a fejbőröm, van amikor megmosom és másnapra már korpa vagyok. Most reménykedem ebben az ecetesben.
remélem a szaga is elmúlik, most még vizes a hajam és érzem.
tök jó, hogy az ecet-víz kombináció eltűnteti a korpát! :)
Nekem eléggés zsíros, és néha korpás is volt a hajam. Annyira, hogy naponta kellett mossam... Elegem volt az "általános samponokból" és bioboltokban kezdtem keresgélni. A Faith in Nature sampon volt a legszimpatikusabb (gazdaságos, és mégsem 2-3 ezer forint...) és bár krikusan álltam hozzá, azt kell írjam, hogy nagyon bevált. Most már leálltam a napi hajmosásról és a zsíros korpás fejbőröm is teljesen kezelődött. :) Nagggyon jó érzés.
Már írták a Nizorált, ez bíztosan jó, de van a Seborin intenzív korpásodás elleni sampon, van neki hajszesze is. Hajmosás előtt a szesszel bedörzsölni, kb.fél óra. És utána megmosni a samponnal. A sampont a második mosás után rajta hagyni kb.5 percig. Nekem nagyon bevált..:))
Éppen ma vettem a tescóba, de kapható minden drogériába..
Ára: 690ft. a sampon, a szesz pedig 800 ft.
A páromnak szinte fehér volt a fejbőre a korpától a Rosmannban ajánlották az Elséve korpásodás elleni 2in1 sampon és balzsam-ot.A 2-ik hajmosás után eltűnt a fejéről a korpa.
Kék színű doboza van.Bizalommal ajánlom mindenkinek.
Nekem minden sampon közül a Head and Shoulders (jól írom?) vált be korpa ellen. Ha mást kezdek el használni, azonnal visszajön. Egyetlen kellemetlen vonása, hogy nagyon csípi a szemet.
Régi, elhúzodó korpásodásra azért én is a bőrgyógyászt javasolnám. Lehet, hogy ő majd a Nizorált javasolja, vagy egy másik, a patikában kapható kénes gyógysampont.
Nizoral sampon, gyógyszertárban. 3 napig.
Aztán ha elmúlt, akkor egy egyszerű sampon is megteszi.
Szia,
Probáltátok az oceán-ost is? Én azt használom belőle, nekem az bevált! Azota nincs a fejemen korpa!
Nem ártana bőrgyógyásznak megmutatni....
A Nizoral sampon, mely gyógyszertárban kapható, nagyon jó.
A fodrászom korpásodásra alkoholt használ. Jól bele kell dörzsölni a fejbőrbe.
Kár ennyire elhanyagolni a fejbőrt. A fodrász is tud tanácsot adni, de a bőrgyógyász is.
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- Avon kozmetikumokat használók fóruma!
- Miért divat természetes, natúr kozmetikumokat használni? Te mit szeretsz benne?
- 30 felett milyen kozmetikumokat érdemes használni?
- Lidl korpásodás elleni sampon helyett melyik sampont lehet még sikerrel használni?