Rántott karaj tepsiben recept

8-10 szelet sertéskaraj
1; só
2; liszt
3; 2-3 tojás
4; zsemlemorzsa
5; 2 dl tejszín
6; 25 dkg trappista sajt
7; zsír a tepsi kikenéséhez
A Rántott karaj tepsiben elkészítési módja:
1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk. 2 Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket. 3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes. 4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük. 5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.
Hőlégkeveréses sütőben.
Tepsi méret:40x40
Előkészítés:15'
Sütés:40'
Hőfok beállítás:180C
Próbáld ki, nagyon finom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. nov. 1. 18:02
A rántott karaj tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.