Rakott zöldségek recept
90 perc
400 kcal
40 dkg sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
75 dkg brokkoli
kb 4dl tej
6 tojás
reszelt szerecsendió
2 szelet szikkadt toastkenyér
5 dkg vaj,vagy margarin
őrölt bors
A Rakott zöldségek elkészítési módja:
A sárgarépát felszeleteljük. A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit forrásban levő,sós vízben néhány perc alatt (5-10perc) megpároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát is és az egészet készre pároljuk. A zöldségeket ezután lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tál közepét brokkolirózsákkal kirakunk. Körérakjuk a karfiolt a sárgarépát és a maradék brokkolit. A tojásokkal elkevert tejet sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük,és az egészet a zöldségekre öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 percig sütjük,majd rámorzsoljuk a toastkenyeret, eloszlatjuk rajta a feldarabolt vajat,végül 30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 07b78727ed, 2009. nov. 6. 05:39
A rakott zöldségek elkészítési módja és hozzávalói.