Rakott piskóta túróval es gyümölccsel recept
A Rakott piskóta túróval es gyümölccsel hozzávalói:Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
30 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg cukor
35 dkg erdei gyümölcs
1 dl szamócaszörp
2 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez
A Rakott piskóta túróval es gyümölccsel elkészítési módja:
Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve - ha kihűlt � óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót. A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés
1 adag: 350 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. máj. 3. 10:19
A rakott piskóta túróval es gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.