Rakott karfiol, kicsit másként recept


1,5 kg karfiol
4 db cukkini
fél kg pulyka darált hús
2 zsírszegény tejföl
1 tojás
vöröshagyma
A Rakott karfiol, kicsit másként elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágom, s lábasba rakom, és egy kevés vizet öntök alá. Ebben párolom meg, így is megspórolva az olajat.Rárakom a darált húst, és fehéredésig kevergetem, majd összevágom apró kockákra a cukkinit, és azt is hozzáadom. Amikor már egy kevés levet eresztett, fűszerezem ételízesítővel, borssal, és pirospaprikával. Igazából úgy készül, mint egy pörkölt. Ha megfőtt, elforralom a levét. A karfiolt, miután megfőtt, leszűröm, majd egy tűzálló tál aljára terítem a felét.Rásimítom a cukkinis husit,majd jöhet a maradék karfiol. A tetejére locsolom a tojással kikevert tejfölt, és előmelegített tepsibe készre sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: b28518101c, 2009. aug. 9. 13:55
A rakott karfiol, kicsit másként elkészítési módja és hozzávalói.