Rakott bolognai. Segítenétek? (beszélgetés)
Nálunk a darált disznó, esetleg felesben pulykával vagy marhával keverve jobban bejön, de ezt Te jobban tudod.
A bolognai szószt apróra vágott hagymából,zsíron pirítva készítem, bele utána a hús,gomba, míg megpuhul.Teszek bele vagy egy jó 70 dkg friss paradicsomot vagy a konzerv egész parit és paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát, sót, borsot.A legvégén megbolondítom olívaolajjal.
Besamell:vajon liszt pirul, utána bele a tojás és tejföl, végén reszelt sajt.Ezzel a mártással önteném nyakon a tésztával kevert bolognait.
Vagy lasagna hozzá való tészta, szósz, mártás, sütőbe, míg megpirul.
úgy félek,hogy már sok lesz az íz :) de azért köszönöm a segítséget. Ez lesz a mai menü.
(májgaluska levessel)
Finom. Bár én a tejföl helyett bechamel mártással önteném nyakon.
Hány órára érjek hova? :)
valami rakott tésztás dolog szeretnék főzni.
elképzelésem: marhadarált hús+bolognai szósz+gomba.
spagetti tészta+tejföl+sajt.
Ezt be a sütőbe? szerintetek milyen lenne:
További ajánlott fórumok:
- Hatos erősségű bolognai földrengés! 2012 jele?
- Segitsetek! Elfelejtettem megfozni a rizst a rakott kelbimbohoz!! Mit csinaljak?
- Te szoktál ketcupot belefőzni a bolognai szószba?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Maradék bolognai raguból mit készítsek?
- Igaz, hogy csak az első diploma lehet államis Bolognai rendszerben?