Igaz, hogy csak az első diploma lehet államis Bolognai rendszerben? (tudásbázis)
Ez most egy kicsit így kérdéses.
Ha jól emlékszem pontosan akkor 2006-ban változtatták meg a törvényt, hogy az állam összesen 12 félévet támogat.
Szóval szerint ha most halasztasz és elkezded a másoikat, az mehet ingyen, amíg nincs meg a 12 félév. A 12. után viszont fizetned kell érte, akármelyik is lesz.
Azt viszont nem tudom, hogy mi van ha két szakot is hallgatsz egyszerre.
Lehetett hallani olyat is, hogy 1 diplomát támogat mindegy hogy az hányadik a sorban. Ezek szerint viszont szigorúan csak az elsőt. Hát értem. De ha most belevágok és halasztok a mostanin, akkor egyszerre fejezhetném be a kettőt. Az még úgy oké lenne?
Ha viszont csúszok a másodikkal és az első már megvan akkor azt ki kell majd fizetnem gondolom.
Szia!
amennyire én tudom, akkor nem lehet, mert max az első diplomát fizeti az állam. a másoddiploma mindenképpen fizetős, meg a mesterképzésen is csak néhány szak ingyenes.
További ajánlott fórumok:
- MLM rendszerben dolgozó szülő, a cég által forgalmazott étrendkiegészítőket ad ajándékba a felnőtt gyerekeinek. Erről mi a véleményed?
- A gmail fiókban hol vannak azok a levelek amit törlök? Itt nincs kuka, mint többi rendszerben?
- B1es nyelvvizsga szint, a régi rendszerben minek felelt meg?
- Bíztosítási ügynök munka MLM rendszerben
- Üzemorvosi vizsgálat alkalmassági eredményei felkerülnek az EESZT rendszerbe?
- Mitől lehet: InterGiro2 rendszerben történő utalás esetében háromból kettő nem érkezik meg időre? Úgy értem, letelt a négy óra, de semmi...