Rágalmazás - Feljelenthetem? (beszélgetés)
Nem tudom milyen az élete, mert azóta nem is vagyunk nagyon még emberi kapcsolatban sem egymással, pedig a férjemmel mindent megteszünk. Sajnos kommunikációs probléma is van köztünk, és azt sem tudjuk, hogy oldjuk meg.
Talán ha feljelenteném, és kapna megint egy felfüggesztettet, akkor leállna. Már egyszer feljelentettem tartásdíj elmulasztása miatt, és tőlem függetlenül nem tudom miért volt már, hogy 2 év felfüggesztettet kapott pénzbírsággal kiskorú veszélyeztetése miatt.
A gyerek mondhatott neki ilyet? En inkabb ezt gondolnam at, vajon honnan vesz ilyen informaciot.
Ha ugy erzitek, hogy a becsuletetekbe gazolt, feljelentheted, de tyukper tyukpert kovethet, megeri? Kinek jo az?
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 134 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Itt a törvény, de szeretném tudni, hogy a velem történtek kimerítik-e ezt a fogalmat, és feljelenthetem-e a volt férjemet.
Hosszú lenne mindent leírnom részletesen, de amiről itt szó van, egy Gyámhatósági tárgyaláson mások előtt (hivatali személyek előtt) meggyanúsított az ex-férjem, hogy a jelenlegi férjem és én verjük a 7 éves lányomat! Bizonyítéka nincs ellenünk, és a saját szájából az is elhangzott, hogy külsérelmi nyomokat nem látott a gyereken. Szeretném ezért rágalmazás miatt feljelenteni! Megtehetem a történtek miatt?
További ajánlott fórumok:
- Egy ilyen levél után, szerintetek feljelenthetem ezt a "férfit"?
- Zaklatás, feljelentés
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Meddig lehet feljelentést tenni? 3 hónapja pénzt loptak a kártyámról
- Ilyen esetben feljelenthet az autósiskola?
- Mennyi ideig lehet feljelenteni valakit rágalmazás vádjával?