Questor botrány károsultjai (beszélgetés)
Az ismeretek hiánya nem mentesít a következmények alól!
Ez bűncselekmény, ha nem találnak fedezetet a kártalanításra, elúszik az emberek pénze. :((
Azért ez más, mint egy bűncselekmény....akkor szokták, hogy ismeretek hiánya nem mentesít a felelősségrevonás alól.
Akkor azt is lehetne becspni, aki akciós tejfölt vesz? nemá'
Sajnálom a veszteseket, de az ismeretek hiánya nem mentesít :(
Az meg milyen dolog, hogy a nyereség az egyéni, a veszteséget fizesse más...
27.hsz unom egyetértek veled! Ez a nagy igazság :((
Mibe fektessük a pénzünket?
A műsor vendége Szabó László, a Concorde Alapkezelõ elnöke és Lovas Judit közgazdász, azenpenzem.hu szerkesztője.
:(
Hát nem igazán törekednek, pedig egy részére még lenne is fedezet. (úgy látszik, valakik pénze nincs közte)
Wortmann György elmondta, egy-két évvel ezelőtt felajánlotta az államnak, hogy az vásárolja meg a 18 milliárd forintos követelést, amit a Baumag f. a. egy hétéves per után nyert meg, ám nem kapott érdemi választ.
Questort péntek délután végérvényesen bezárta az MNB.
Az ügyfelek kormányablakon keresztül nyújthatják be igényüket május.06-tól.
A BEVA kártéríti 30 millióig az ügyfeleket.
A Bankszövetség elnöke nem tudom ,honnan veszi a kamat mértékét, a 8-10%-ot .A bankszövetség miért nem tett meg mindent ,ha látta ,hogy valami nem tötvényes a Questornál?
A Questor ZRt honlapján BEVA védettként hírdette magát, ha ez nem igaz a Bankszövetség elnöke miért nem tett feljelentést?
Én most ezt találtam,tehát van remény.
A remény hal meg utoljára :)
Délután háromnegyed ötkor. Dr. Ibolya Tibor budapesti fóügyész örömmel jelentette be, hogy megvan a pénzügyi fedezete a Questor károsultak kártalanítására. Ahogy a klubrádió "Megbeszéljük" című műsorában közölte, legalább 160 milliárdnyi vagyont foglaltak le. Ebből egy része készpénzben van a többi ingatlanokban, üzletrészekben. Dr. Ibolya eredményesnek minősítette az ügyészség eddigi munkáját.
Tisztelt Károsultak.
Mivel én is érintett vagyok ezét nagyon sokat foglalkozom a kérdéssel.
Én megnézem és az én általam aláirt szerződésen sehol nem szerepel,hogy a Questor zrt -akivel én szerződésbe állok-
egy Kft által kibocsátott kötvényt ad el nekem.
Én ugy gondolom ,hogy a leírtak amit aláírtam nem tájékoztatak erről.
Egyetlen olyan általam aláírt szerződésben sem szerpel ez.
Amit talátam tájékoztatót ott az szerepel, hogy a BEVA a questor egyes részeire vonatkozik,de hogy melyikre az nem.
Ha tévedek akkor bocs.
baccus. :(
Hát, ki kell, köhögjék!
Ez egy őrület! Eddig 3 ismerősöm "ragadt bent", nem kevéssel. De ha nem ismernék senkit, akkor is elkeserítene!:(
Az a nyugdíjpéztári ügy: senkit nem ismerek, vagy legalábbis nem tudok róla, akkor is felháborított. Már csak ilyen hülye vagyok.
Engem is érdekel,hogy mi lesz ebből?
Már országos szinten is!
Kb. 15 éve vagyok a Questornál. Nem túl nagy összeg, amivel bukunk, de mégis minden megtakarításunk. Még mindig abban bízom - naívan? - hogy az állam érintettsége miatt nem merik megtenni velünk, hogy a BEVA mértékéig (20.000 euróig) sem fizetnek ki.
A magas hozamról pedig annyit, hogy véleményem szerint az állampapírok ígért hozama a vérlázító, nem az, amit itt kínáltak nekünk. A 6,5%-nál sokkal többet tudnak pl. a jól gazdálkodó nyugdíjpénztárak is. Szóval nem a "magas" hozam miatt mentek oda az emberek - legalábbis én nem - hanem azért, mert az állam, a pénzügyi ellenőrző szervek, maga a kormány! is üzletelt velük és soha, senki nem mondott róluk egyetlen rossz szót sem.
Személy szerint nem vagyok érintett az ügyben. Szerencsére, vagy nem???
Minden esetre engem (is) végtelenül felháborít ami történt. Emberek talán egész eddigi életükben, több évig, több évtizedig rakosgatták össze a megtakarításukat, és mások egy laza tollvonással besöprik maguknak...
Hallom, hogy egy házaspár már éppen ki akarta venni a pénzüket, mert végre eljutottak odáig, hogy megvehetik saját kis házukat... most szerződés-bontást kellett csinálniuk, és persze még az eladó is kekeckedik velük, hogy már volt egy aláírt adás-vételi... ki tudja, hány és hány ilyen és ehhez hasonló eset...
További ajánlott fórumok:
- Szepesi Nikolett botránykönyve már megjelenéskor toplistás. Mi a te véleményed a témáról, a lányról?
- Michael Jackson botrány
- Nemzeti Segélyvonal: 1752, a Vörösiszap-katasztrófa károsultjainak
- Kiszel Tünde legújabb botránya kinek mi a véleménye
- Jelentkezz, ha egy társkereső iroda károsultja vagy..
- MÁV biztosító károsultjai. Mit tettetek? Hol tart az ügyetek?