Pulykanyakból ki mit szokott készíteni? (beszélgetés)
Én gulyáslevest főzök belőle.Mi nagyon szeretjük.
A nyakcsontról gondolom, leszeded a húst, úgy rakod át a szószba?
lilibe - káposztás nyak? az mivel készül savanyú képosztával?
Nekem van egy fantasztikus receptem, amiből egy komplett ebéd lesz. Eredetileg ez a recept marhafarokra szólt, de mivel az elég drága és nehéz hozzájutni, ezért próbáltam ki pulyanyakkal. Nem bántam meg. Megfőzöm a nyakakat húslevesnek, a szokásos módon: hús, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom. Ha kész, kiszedem belőle a húst és az alábbi szószba teszem át: megpárolok egy nagy fej vöröhagymát és kb.7-8 gerezd fokhagymát margarinon, vagy vajon, hozzáteszek egy nagy sárgarépát, amit a tökreszelőn (nagy sajtreszelőn lereszelek), tovább párolom, megszórom egy evőkanál liszttel és ráöntök 1 dl fehér bort és annyi húslevest, hogy éppen ellepje. Addig párolom kis lángon, amig puha nem lesz mind, akkor beleszedem a főtt nyakakat, esetleg még egy kis levest öntök rá, együtt párolom még egy kis ideig. Aki szereti, tejfőlt, őrölt borsot tehet még bele. Puha kenyérrel szoktunk enni, de jó hozzá tészta, krokett, röszti. A levesbe cérnametéltet vagy eperlevelet teszek és kész a komplett ebéd. Nem bánjátok meg, ha elkészítitek.
mit csináltál vele, h ennyire rossz lett?
Húslevest csináltam belőle de nagyon rossz lett:(((
Székelykáposztát is szoktam főzni belőle,finomabb,mint sertésből.
Pörköltet-tarhonyával
Vadasnak is jó zsemlegomboccal
Én kocsonyába is szoktam tenni. Akkor jó vastag nyakat veszek, azon sok finom hús van. Egyébként kocsonyába teszek csirkelábat is, mert abban nagyon sok anyag van, amitől megalszik a kocsonya. Nálunk a levét szeretik nagyon, így megoldható, hogy sok leve legyen.
Húslevest. Kiveszem a pulykanyakat, leöntöm vagy fokhagyma szósszal, vagy kapor szósszal, és adok mellé főtt krumplit.
Pulyka combcsont, rajta van a porcos rész, abból is fini leves van. Sőt ha veszünk karajt, csonttal együtt, mindig kicsontoztatom a hentesnél. Vagy csülök ha veszek, azt is kicsontoztatom, ez mind jó leves. Sőt szoktam sima csontot is venni.
Bármilyen csontból lehet,
Pulyka / kacsanyak, azon van azárt némi husi is, hogyne érné meg!
Hús-, ragu-, tárkonyos-, mindenféle zöldségesbe, gulyásleves; rizses hús, pörkölt.
Finom belőle a pörkölt,próbáld ki.
Köszi! Ki fogom próbálni, a leves is nagyon bejön.
ez valami sváb étel, nem?
levest-nagyon ízletes lesz tőle:)
Olyan 2-2,5 centis darabokra szokták vágni nekem kb.
Földarabolva, olyan azonos szélességűekre. Persze testtől fejig egyre véknyul a nyak, de a szélességet saccperkb egyformára. Nagyon finom, omlós, puha hús van rajta, és jól beveszi a fűszereket. Nyugodtan lehet a vastagabb nyakból is, ugyanúgy megpuhul.:)
Tőled olvastam sok finom receptet, de ez számomra is borzalmasan hangzik.
Valahogy nem vonz áztatott zsemlével nyakon önteni bármilyen húst. Gusztustalannak tartom.
S a pörkölthez feldarabolod a nyakat, vagy egyben hagyod? A leveshez - amit én imádok belőle - általában a minél nagyobb darabokat szoktam venni. Pörkölthöz melyik a jó ?(bár az a gyanúm hogy én ehhez is a jó vastagot venném...:) )
További ajánlott fórumok: