Pulykanyakból ki mit szokott készíteni? (beszélgetés)
49. ronka
2013. júl. 11. 22:17
Én gulyáslevest főzök belőle.Mi nagyon szeretjük.
48. Judit36
2013. júl. 11. 15:57
levest
47. júliusi (válaszként erre: 44. - Gyuragyorgyi)
2013. jan. 23. 08:02
A nyakcsontról gondolom, leszeded a húst, úgy rakod át a szószba?
46. gyuragyorgyi (válaszként erre: 45. - Lilibe)
2013. jan. 22. 23:13
lilibe - káposztás nyak? az mivel készül savanyú képosztával?
45. lilibe
2013. jan. 14. 21:44
Én káposztás nyakat.
44. gyuragyorgyi
2013. jan. 14. 20:54
Nekem van egy fantasztikus receptem, amiből egy komplett ebéd lesz. Eredetileg ez a recept marhafarokra szólt, de mivel az elég drága és nehéz hozzájutni, ezért próbáltam ki pulyanyakkal. Nem bántam meg. Megfőzöm a nyakakat húslevesnek, a szokásos módon: hús, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom. Ha kész, kiszedem belőle a húst és az alábbi szószba teszem át: megpárolok egy nagy fej vöröhagymát és kb.7-8 gerezd fokhagymát margarinon, vagy vajon, hozzáteszek egy nagy sárgarépát, amit a tökreszelőn (nagy sajtreszelőn lereszelek), tovább párolom, megszórom egy evőkanál liszttel és ráöntök 1 dl fehér bort és annyi húslevest, hogy éppen ellepje. Addig párolom kis lángon, amig puha nem lesz mind, akkor beleszedem a főtt nyakakat, esetleg még egy kis levest öntök rá, együtt párolom még egy kis ideig. Aki szereti, tejfőlt, őrölt borsot tehet még bele. Puha kenyérrel szoktunk enni, de jó hozzá tészta, krokett, röszti. A levesbe cérnametéltet vagy eperlevelet teszek és kész a komplett ebéd. Nem bánjátok meg, ha elkészítitek.
43. kszb (válaszként erre: 42. - Ee0be7249d)
2013. jan. 8. 18:39
mit csináltál vele, h ennyire rossz lett?
42. ee0be7249d
2013. jan. 8. 15:02
Húslevest csináltam belőle de nagyon rossz lett:(((
41. gulcsikmari
2013. jan. 8. 09:08
Székelykáposztát is szoktam főzni belőle,finomabb,mint sertésből.
40. gevi1931
2013. jan. 8. 09:06
Pörköltet-tarhonyával
Vadasnak is jó zsemlegomboccal
39. júliusi
2013. jan. 8. 06:43
Húslevest,isteni!
38. dafke
2013. jan. 8. 06:40
Levest.
37. hatlabutyuk
2013. jan. 8. 06:39
Én kocsonyába is szoktam tenni. Akkor jó vastag nyakat veszek, azon sok finom hús van. Egyébként kocsonyába teszek csirkelábat is, mert abban nagyon sok anyag van, amitől megalszik a kocsonya. Nálunk a levét szeretik nagyon, így megoldható, hogy sok leve legyen.
36. Georgina319
2013. jan. 6. 10:50
Húslevest. Kiveszem a pulykanyakat, leöntöm vagy fokhagyma szósszal, vagy kapor szósszal, és adok mellé főtt krumplit.
35. Julcsi83
2013. jan. 6. 09:26
Levest.
34. töprengő
2013. jan. 6. 09:16
Pulyka combcsont, rajta van a porcos rész, abból is fini leves van. Sőt ha veszünk karajt, csonttal együtt, mindig kicsontoztatom a hentesnél. Vagy csülök ha veszek, azt is kicsontoztatom, ez mind jó leves. Sőt szoktam sima csontot is venni.
Bármilyen csontból lehet,
Pulyka / kacsanyak, azon van azárt némi husi is, hogyne érné meg!
33. 5bcf1b7c01
2013. jan. 5. 22:13
Hús-, ragu-, tárkonyos-, mindenféle zöldségesbe, gulyásleves; rizses hús, pörkölt.
32. ancsika688 (válaszként erre: 30. - BuksiCica)
2013. jan. 5. 21:52
Finom belőle a pörkölt,próbáld ki.
31. kszb
2013. jan. 5. 20:54
levest
30. BuksiCica (válaszként erre: 26. - Bowie)
2013. jan. 5. 20:48
Köszi! Ki fogom próbálni, a leves is nagyon bejön.
29. vikucka (válaszként erre: 12. - Pné Veronika)
2013. jan. 5. 20:44
ez valami sváb étel, nem?
28. eperlevél
2013. jan. 5. 20:41
levest-nagyon ízletes lesz tőle:)
27. bowie
2013. jan. 5. 20:39
Olyan 2-2,5 centis darabokra szokták vágni nekem kb.
26. bowie (válaszként erre: 21. - BuksiCica)
2013. jan. 5. 20:38
Földarabolva, olyan azonos szélességűekre. Persze testtől fejig egyre véknyul a nyak, de a szélességet saccperkb egyformára. Nagyon finom, omlós, puha hús van rajta, és jól beveszi a fűszereket. Nyugodtan lehet a vastagabb nyakból is, ugyanúgy megpuhul.:)
25. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 12. - Pné Veronika)
2013. jan. 5. 20:34
Tőled olvastam sok finom receptet, de ez számomra is borzalmasan hangzik.
24. andi6020 (válaszként erre: 15. - Pné Veronika)
2013. jan. 5. 20:32
Valahogy nem vonz áztatott zsemlével nyakon önteni bármilyen húst. Gusztustalannak tartom.
23. 2dfcd669cb
2013. jan. 5. 20:32
Nyaklevest! :))
22. dee
2013. jan. 5. 20:32
Húslevest
21. BuksiCica (válaszként erre: 4. - Bowie)
2013. jan. 5. 20:31
S a pörkölthez feldarabolod a nyakat, vagy egyben hagyod? A leveshez - amit én imádok belőle - általában a minél nagyobb darabokat szoktam venni. Pörkölthöz melyik a jó ?(bár az a gyanúm hogy én ehhez is a jó vastagot venném...:) )
20. Krisz42 (válaszként erre: 18. - A ferj)
2013. jan. 5. 20:29
A húsleves isteni:)
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ki mit szokott sütőzacskóban készíteni? Ötletek, fortélyok :)
- Van itt valaki, aki honlapokat szokott készíteni?