Ki mit szokott sütőzacskóban készíteni? Ötletek, fortélyok :) (beszélgetés)
Csirkét, pulykát, halat, meg különböző húsokat, zöldséggel, krumplival, gyümölcsökkel, fűszerekkel. Rövid idő alatt változatos ízeket lehet előcsalogatni a zsacsiban. Arról nem is beszélve, hogy egészségesebb, mint olajban sütni. Ha mégis kell zsiradék, kevés Flóra margarint használok. Egy másik fórumban már írtam egyszer, hogy rántott húst, rántott halat is szoktam így sütni. Nem lesz ropogós, de a könnyebben emészthető, mint az olajban sütött.
Pácolt oldalast sütöttem, (egy éjjel állt a pácban) valami hihetetlenül jól sikerült. Nem volt zsíros, mint zsírban - olajban sütve, még a finnyás vendégeknek is ízlett. Alacsonyabb hőfokon - 160 - hosszabb ideig sütöm, mint rendes esetben. Az egybesült karaj is jó lett, puha, omlós és nem száradt ki. Tuti módszer kevésbé gyakorlott háziasszonyoknak is.
Sziasztok!
Én fasírtgolyókat is szoktam benne sütni, sokkal jobb, mint olajban. Egyenletesen belehelyezem a gombócokat és aláöntök egy deci vizet, amibe egy evőkanál sertés vagy csirkesült fűszerkeveréket tettem. A zacskót ekkor is meg kell szurkálni felül.
köszi, azóta már többször is sütöttem benne zöldségeket, hússal, nagyon finom lett!
Én úgy szoktam, hogy a tepsibe simán beteszem a sütőzacskót, kinyitom, és ott helyezem bele a befűszerezett husit. Így szépen el tudom rendezgetni, és nem kell átemelni a tepsibe.
Aztán előveszem a tűt, és kb. 10 lyukat szúrok a sütőzacsi felső felére. Utána lezárom a zacskót, és mehet a sütőbe.
A végén, ha ügyesen hasítod ki a zacskó tetejét, és ügyesen kiszeded a dolgokat belőle, a tepsibe nem is folyik bele a pecsenyelé.(De ha igen, akkor sem kell legalább sikálni, csak lazán elmosni).
sziasztok
olyan jókat írtok erről a zacskóról, hogy azt hiszem, ki fogom próbálni, szerintem zöldségekkel és hússal
csirkecomb kb. mennyi idő alatt van kész?
és honnan tudom, hogy készen van?
és csak annyi hogy a sütőzacskót beteszem egy tepsibe?
nem kell se a tepsibe, sehova olaj?
köszi
Nemrég a bepácolt oldalast sütöttem zacsiban, isteni lett. (1,5 órát sült, omlós volt és puha, és zamatos).
Beírtam a receptjeimbe, ott megtalálod.
Sok sikert, remek illatokat!!!
Szia!
Esetleg a kenyér receptjét is megtudnád adni? Szívesen kipróbálnám...
Köszi :) nagyon jó ötlet!
Én a húsokon kívül kenyérsütésnél is használom a legnagyobb méretűt. Az utolsó kelesztésnél, amikor már a formában van a kenyér, akkor húzom a zacskóba. Ekkor még nem zárom le, csak aláhajtogatom.
Amikor már tehetem a sütőbe, akkor vízzel bepermetezek a zacskóba és a kenyér tetejére.Ezután lezárom és így teszem be sülni.
Teljes kiőrlésű kenyérhez ajánlották, ezért kezdtem el használni.Valóban szebb lett a kenyér,
és a belseje is szép likacsos.
Én sütöttem már pulykát, csirkét, bőrös malachúst, karajt....
Igen, ezáltal egészséges is és finom is! Milyen húsokat próbáltál már?
Én csirkét szoktam sütni benne, egészben. Szeretem, mert sokkal hamarabb kész van benne a hús és zamatos, nem szárad ki. És nem utolsósorban: nem lesz zsíros a sütő! :D
Én is húst szoktam benne sütni, illetve múltkor császárszalonnát, nagyon finom lett. Majd megpróbálom a zöldségeket is.
Pulykamell vékony szeletekben, arra fokhagyma, só, bors, zöldborsó-konzerv,kukoricakonzerv, vöröshagyma. Isteni :)
Én többnyire húst, de lehet benne zöldséget vagy ezek egyvelegét. És ami a legjobb: nem kell hozzá olja! :))
Mostanában kaptam rá a sütőzacskóban való sütésre, kíváncsi vagyok miket szoktatok készíteni, milyen fűszert használtok. Én eddig krumplit zöldséget és csirkemellet kevertem össze fűszerkeverékkel, ezt be a zacskóba és 1 óra elteltével már ettük is. Finom volt és egészséges!
További ajánlott fórumok: