Pulykacsíkokból mit szoktatok készíteni? (beszélgetés)
sós sűrű palacsintatésztába forgatni és olajban gyorsan kisütni :)
imádjuk
Frissen a legjobb
Chilis babos pulykamellet is szoktam csinálni, a szokásos módon chilis babot készítek, van hogy házilag, van, hogy zacskós alapból, csak nem darált húst rakok bele, hanem húst, csirke- vagy pulykamellcsíkokat. Meg persze kukoricát. Isteni:-)
Sokszor főzök tokányt is ebből a húsból, borsost, virlist, sonkást, stb.
Aztán nagy kedvencünk még a tárkonyos-mustáros pulykamell.
Mézes-mustáros falatokat (-:
Habár a lehetőségek szinte korlátlanok.
Gyros, vadas husi mártással, kínai féle spagetti szójaszósszal és zöldségekkel...
Én szinte mindent pulykából meg csirkéből csinálok...A disznót nem igazán szeretjük.
Évek óta szoktam ezt csinálni a pulykanyesedékből:
Kevés zsiradékra rádobom,kifehéredik,4-5 gerezd fokhagymát laposan vágom bele,sózom,borsozom,kevés vízzel felöntöm,és sorsára hagyom párlódni,egy nem jól záró fedő alatt!
Az illatoktól már erősen nyáladzom,és ez serkent a krumlipucolásra.Hasábokra vágom,hideg vízbe,kis sóval(Úgy mondjuk,hogy:sóba,vízbe krumpli!)megfőzöm.
Közbe párlódik a husika!Azért néha egy kis vizet alá kell önteni!
Előveszek egy birsalma befőttet,egy keveset vékonyan felszeletelek,a többit az üvegbe összeturmixolom,és az egészet ráteszem egy nagyon világos rántásra!Egy pisi citromot csurgatok bele,hogy elég pikáns legyen.Cukrot,sót,és az első rottyanáskor behabarom egy kevés tejszínnel,de ha nincs otthon,jó a tejföl,vagy a tej is.Ez kész.
A husi az utolsó fázishoz érkezett.Dobok bele 2 tyúkhús leveskockát,és enyhe kavarással hagyom szétfőni benne! Még egyet rotty,és ez is kész!
Megfőtt a krumpli is.
Egy óra alatt minden kész van.
Képzeld el a tányéron,egy rész husi,egy rész krumpli,egy rész mártás(mikor a szélén egy picit összefolyik!
Jó étvágyat!
Gratulálok!
A kekszes-joghurtos hús ez tényleg ragyogó ötlet.
Egyszerű, ízletes, különleges, olcsó. Hasonlót készítenek Indiában is, de ez az EU-s változat:) nagyon tetszik.
Hamarosan készítek ilyet.
Sós kekszet összetörök, egy joghurttal kikeverem. Sütőt bekapcsolom, a tepsibe sütőpapírt teszek. A husit megsózom picit, megmártom a joghurtos sós kekszben, és mehetnek a sütőpapírra, pirosra sütöm. Bármi köret jó mellé.
Másik kedvencem a házi kínai. Sokféle zöldséget wokban átsütök, hagyma, répa, káposzta, gomba a legjobb, a husit külön pirosra sütöm, szójaszósszal és ha épp kedvem van, egy kis vízzel kikevert keményítővel csinálok rá szószt.
A pulyka és a csirkehusi minden részét szeretem (kivéve a lábát). :))
Megpirítom olajon, felöntöm főzőtejszínnel, bele egy doboz kukoricát, curryt, pár csepp citromlevet, kis mézet, borsot és egy kis kanál mustárt.
Imádjuk, rízzsel a legjobb, de lehet tésztával, sült krumplival...
én a sima sertéskarajt szoktam egy receptoldalon agyondicsért módszer szerint másképp fűszerezni, panirozni, és azóta mindig így kérik itthon, de átvariálható pulykára is.
A hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenem olajjal, sózom, borsozom, majd szórok rájuk sertésfűszersót (ezesetben pulykasült fűszersót),fokhagyma granulátumot, majd rozmaringot (ha épp nincs, akkor kakukkfüvet szoktam). Ugyanezt megcsinálom a husik másik oldalával.Lehet hagyni így pácolódni pár órát, de ha kimarad a pácolás, akkor is finom lesz. A panirt elkészitem úgy, hogy a tojásba rakok tejfölt (3 tojáshoz én 1 evőkanálnyit szoktam), esetleg a só helyett lehet panir fűszersót szórni még a tojásba.És akkor a szokásos módon liszt, tojás, zsemlemorzsa. (a zsemlemorzsába lehet szezámmagot szórni, a pulykához szerintem nagyon passzol)
ebédre? gyere. :)
a kapor a lelkeeeeeeeee!!!! :) van, amikor paradicsomot is kockázok hozzá.
köszi, ez jó ötlet!
persze, mellből gondoltam bár ezt nem emeltem ki...
Szia!
Amennyiben a pulykának a mellrészéből vannak a csíkok, akkor én a "francia" panírt ajánlanám. A husit sózom, borsozom. Csinálok egy sűrű palacsintatésztát, a husit lisztbe mártom majd ebbe a masszába és forró olajban kisütöm. Nem különleges, de a világ legporhanyósabb husiját lehet ezzel a módszerrel megcsinálni. Én csak ajánlani tudom.
Nálunk a pulykacsíkok nem kerülnek panírba. Beleteszem egy hatalmas serpenyőbe, elkezdem pirítani, közben megszórom morzsolt kaporral, teszek hozzá gombaszeleteket, (ha nem drága a paprika, akkor belekockázok kettőt), persze sózom, borsozom, egy kis bazsalikom, de a kapor a tuti nyerő benne. Ha már pirult, akkor rá (mennyiségtől függően tejföl), egy pici liszt, hogy picit összeálljon, még egy pici kapor és kész.
Rizzsel szoktam tálalni. Mennyei!
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Ti a chilisbab mellé milyen köretet szoktatok készíteni?
- Darált pulykamell húsból mit szoktatok készíteni?
- Hogy szoktátok elkészíteni a fagyasztott halat? Kiengeditek mielőtt fűszerezitek/sütitek vagy fagyosan?
- Fánkot szeretnék sütni de nincs megjelölve milyen lisztből kell készíteni.... Ti rétesből szoktátok vagy finomból?