Puha csokoládés keksz recept
A Puha csokoládés keksz hozzávalói:mérce 2, 5 dl-es bögre
fél bögre cukor
1 bögre barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)
A Puha csokoládés keksz elkészítési módja:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés). 2. Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni. 3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb. 4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 15. 20:05
A puha csokoládés keksz elkészítési módja és hozzávalói.