Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Hideg sárgarépasaláta recept

Hideg sárgarépasaláta recept

A Hideg sárgarépasaláta hozzávalói:
3-5 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2-4 evőkanál olívaolaj


A Hideg sárgarépasaláta elkészítési módja:
Ezt a salátát hideg előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Elkészítéséhez mindenképpen friss petrezselymet használjunk. Félcentis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát. Forró, lobogó sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük. A sárgarépához keverjük az olajos szószt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A hideg sárgarépasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook