Hideg sárgarépasaláta recept

3-5 sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2-4 evőkanál olívaolaj
A Hideg sárgarépasaláta elkészítési módja:
Ezt a salátát hideg előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Elkészítéséhez mindenképpen friss petrezselymet használjunk. Félcentis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát. Forró, lobogó sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük. A sárgarépához keverjük az olajos szószt. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 13. 20:03
A hideg sárgarépasaláta elkészítési módja és hozzávalói.