Kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával recept
A Kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával hozzávalói:4 fél bőrös kacsamellfilé
4 alma
rozmaringág
60 dkg burgonya
20-30 dkg zellergumó
3-4 dl tejszín
20-30 dkg reszelt sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
szerecsendió
frissen őrölt bors
só
2 dkg vaj
a tálaláshoz:
párolt káposzta (elhagyható)
petrezselyemzöld
A Kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával elkészítési módja:
A megtisztított kacsamell bőrét beirdaljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé, száraz serpenyőben, közepes lángon 8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 2 percig pirítjuk. Ezután tepsibe rakjuk, mellé tesszük a rozmaringágat és a félbevágott almákat. 150 fokra melegített sütőbe toljuk, és 40-45 percig sütjük, közben néha meglocsoljuk a kisülő zsírral. A megtisztított burgonyát és zellert vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. A tejszínhez adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá szerecsendiót, és jól elkeverjük. Beleszórjuk a reszelt sajtot, beleforgatjuk a burgonyát és a zellert. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a burgonyás keveréket. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg a zöldség meg nem puhul. A kész kacsamellet párolt káposztával, sült almával és petrezselyemmel megszórt zelleres-tejszínes burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 10. 20:00
A kacsamell zelleres-tejszínes burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.