Áfonyás kevert pite recept
Az Áfonyás kevert pite hozzávalói:25 x 36 cm-es tepsihez
40 dkg liszt
28 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1, 5 teáskanál sütőpor
1 csipet só
4 nagyobb tojás
20 dkg olvasztott vaj
1 dl olívaolaj
1, 5 dl tej
1 citrom
50-60 dkg áfonya
a tálaláshoz: porcukor
Az Áfonyás kevert pite elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a vajat, az olívaolajat, a tejet és a vaníliás cukrot. A liszthez adjuk a sütőport, a sót, és fokozatosan a tojásos masszához adagoljuk. Beletesszük a citrom reszelt héját és kifacsart levét is. Az alaposan elkevert tésztába forgatjuk az áfonya 1/4 részét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük. 8-10 perc után kivesszük, a tetejére szórjuk a maradék áfonyát, és óvatosan a tésztába nyomkodjuk. Visszatesszük a sütőbe 30-40 percre, amíg a sütemény át nem sül, és a teteje pirosodni nem kezd. 20 perc pihentetés után szeletelhetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 9. 19:59
Az Áfonyás kevert pite elkészítési módja és hozzávalói.