Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Pszichológusom javasolta 1 hónapja, hogy szakítsam meg a... fórum

Pszichológusom javasolta 1 hónapja, hogy szakítsam meg a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

27. Sirga (válaszként erre: 16. - Krisztikrisz)
2023. jan. 5. 16:23

Így van.

Nem az a lényeg, hogy más támaszt keress, hogy a függőséged másikra cseréld, hanem, hogy önállóan, saját megfontolásból hozz döntést, viselve a következményeit.

2023. jan. 5. 14:26
Bántalmazó kapcsolatba ne menj vissza. Csak rosszabb lehet. Ennél sokkal többet érsz. A szeretet nem bánt.
25. Miss Sárika (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 5. 13:32

A pszichológus csak annyit mondhat, hogy nem kell eltűrnöd, ha nem akarod..

..párod elengedésében önismereti munka tudna segíteni.

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Pteri)
2023. jan. 5. 12:12

1. Igen

2. De tesz

3. Nem fizetek

4. Köszönöm megtisztelő véleményed! Semmit sem várok!

2023. jan. 5. 12:11
Köszönöm szépen!
22. pteri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 4. 19:23

1. A pszichológus nem orvos.

2. Nem tesz javaslatot.

3. Elvárása csak azzal kapcsolatban lehet, hogy kifizesd a konzultáció díját.

Így az egész írásodnak nem sok igazságtartalma van, tehát mit vársz tőlünk?

2023. jan. 4. 07:35
Ha belementél ebbe, akkor felteszem, az adott kapcsolatot tekintve vegyesek az érzéseid. Ha csak jó érzelmek kapcsolódnának hozzá, talán még a pszichológushoz járás sem merült volna fel. Tehát igen, a te érzelmeid a mérvadóak. Csak azt fontold meg nagyon, hogy melyek ezek a kitüntetett érzelmek? Amik miatt visszamennél, vagy azok, amik miatt elmenekültél?
2023. jan. 4. 07:31
Pszichológus mióta javasolhat ilyet???????
19. 9cb978c6de (válaszként erre: 18. - 5848577982)
2023. jan. 4. 04:10
Egy ideig jártam pszichológushoz, egy idő után már leginkább én hallgattam az Ő problémáját.Az én pézemért
2023. jan. 3. 22:46
A pszichológus nem orvos.
2023. jan. 3. 22:24

Elmondok egy történetet. Lementünk valahova nyaralni egy társasággal. Nagyon tukmálták, de nekem nem sok kedvem volt hozzá. Végülis lementem, engedtem a nyomásnak, beraktam a pénzt a közösbe. Nemcsak hogy felélték, de borzasztó rossz élmény volt. Emlékszem amikor folyamatosan azt vártam hogy mikor indulunk haza. Magányos sétákat tettem, hogy levezessem a stresszt. Ott megfogadtam, hogy soha a büdös életbe senkinek a nyomására nem teszek semmit, csak ha én (hangsúlyozom én) akarom, ha én úgy érzem! Tanulóleckének tökéletes volt.

Voltak jó élményeim is, de ezek már nem kényszerből történtek.

16. krisztikrisz (válaszként erre: 11. - Channa*)
2023. jan. 3. 21:06

"Én eddig úgy tudtam, hogy a pszichológus csak rávezet tettekre/gondolatokra, de soha nem tesz javaslatot."

"Gondolom, ha azt mondta volna, hogy ugorj a kútba, akkor azt is megteszed, ugye?"

Ez meg a másik fele. A felelősséget nem vállalhatja helyetted.

2023. jan. 3. 21:04
*hallgatnék
14. krisztikrisz (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 3. 21:04

Az orvos szerint, a szomszéd szerint, az anyám szerint, a főnököm szerint...

És szerinted?

Én magamra hallhatnék elsősorban, aztán jönnek a többiek, mert az én pszichológusom meg ezt mondta.

13. krisztikrisz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 3. 20:58
Nekem az érzelmeim, és volt hogy az orvos tanácsára se mindig hallgattam és nem bántam meg. Attól még hogy orvos, nem biztos hogy mindent tud. De olyan is volt, aki kerek-perec megmondta hogy ne benne bízzak, hanem saját magamban.
12. Channa* (válaszként erre: 4. - 820e00bff1)
2023. jan. 3. 20:35

Ez is egy röhejes tanács.

Te magadtól nem tudsz dönteni?

2023. jan. 3. 20:34

Én eddig úgy tudtam, hogy a pszichológus csak rávezet tettekre/gondolatokra, de soha nem tesz javaslatot.

Bezzeg, ha az embernek fáj a dereka, akkor csak vonogatják a vállukat....

Na, lényegtelen.

Azt gondolom, hogy ha valaki annyira döntésképtelen, hogy egy idegen ember segítségét kell kérnie, ahhoz, hogy mit tegyen, az megérdemli a sorsát.

Gondolom, ha azt mondta volna, hogy ugorj a kútba, akkor azt is megteszed, ugye?

10. 36f3fab73b (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 3. 17:48
Sajnos nem ismerjük a történetet így nehéz benne jó tanácsot adni az elhangzottak alapján, viszont idézem úgy fogalmazol, hogy a meglévő rossz kapcsolat. Nem megromlott kapcsolat hanem rossz kapcsolat mint ami sose volt jó.
9. 820e00bff1 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 3. 17:29
Itt is összebarátkozhatunk valakivel, ha nagyon illünk egymáshoz. Persze egyesek csak szórakoznak velünk vagy rajtunk, de van ,akit tènyleg èrdekel mi van velünk, vagy akár találkozni, barátkozni akar.
2023. jan. 3. 17:25
Volt egy ismerősöm akinek szintén ezt a tanácsot adták, de úgy hogy a pszichológus nem is beszélt a másik félel. Látatlanban volt le következtetést. Rosszabb volt mint itt némely fórumozó :D
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - 820e00bff1)
2023. jan. 3. 17:18
A virtuális világtól egyenesen tiltva vagyok. Ezek nem kapcsolatok, ezek nem barátságok... az orvos szerint.
2023. jan. 3. 17:16
Könnyű ezt, ezekt mondani, de megélni. Vívódom saját magammal! Nagyon sz@r!
2023. jan. 3. 15:30
A szívtől rosszabb tanácsadó nincs. Én is azt mondom, hogy hallgass az orvosra. Ő már tudja, hogy mi okozza a gondokat.
2023. jan. 3. 15:20
Nekem a pszichológusom mondta, hogy egy Hoxa taggal ( fèrfi)szakítsam meg a kapcsolatot,ès èn meg is szakítottam, ès nem bántam meg .
3. 820e00bff1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 3. 15:14
Nyugodtan hallgass az orvosra . Tapasztalatból beszèl ès jót akar neked. A sz@r kapcsolattól egyedül is jobb lenni .
2023. jan. 3. 14:49
Ezt nem értem. Az orvos tanácsa és az érzelmeid nincsenek összhangban? Azt írod, rossz kapcsolat, mégis úgy tűnik, csak orvosi elvárásra akarsz szakítani. Akkor miért mentél szakemberhez, ha tudod, hogy neked úgy jó ez a kapcsolat ahogy van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook