Pszichológusom javasolta 1 hónapja, hogy szakítsam meg a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Így van.
Nem az a lényeg, hogy más támaszt keress, hogy a függőséged másikra cseréld, hanem, hogy önállóan, saját megfontolásból hozz döntést, viselve a következményeit.
A pszichológus csak annyit mondhat, hogy nem kell eltűrnöd, ha nem akarod..
..párod elengedésében önismereti munka tudna segíteni.
1. Igen
2. De tesz
3. Nem fizetek
4. Köszönöm megtisztelő véleményed! Semmit sem várok!
1. A pszichológus nem orvos.
2. Nem tesz javaslatot.
3. Elvárása csak azzal kapcsolatban lehet, hogy kifizesd a konzultáció díját.
Így az egész írásodnak nem sok igazságtartalma van, tehát mit vársz tőlünk?
Elmondok egy történetet. Lementünk valahova nyaralni egy társasággal. Nagyon tukmálták, de nekem nem sok kedvem volt hozzá. Végülis lementem, engedtem a nyomásnak, beraktam a pénzt a közösbe. Nemcsak hogy felélték, de borzasztó rossz élmény volt. Emlékszem amikor folyamatosan azt vártam hogy mikor indulunk haza. Magányos sétákat tettem, hogy levezessem a stresszt. Ott megfogadtam, hogy soha a büdös életbe senkinek a nyomására nem teszek semmit, csak ha én (hangsúlyozom én) akarom, ha én úgy érzem! Tanulóleckének tökéletes volt.
Voltak jó élményeim is, de ezek már nem kényszerből történtek.
"Én eddig úgy tudtam, hogy a pszichológus csak rávezet tettekre/gondolatokra, de soha nem tesz javaslatot."
"Gondolom, ha azt mondta volna, hogy ugorj a kútba, akkor azt is megteszed, ugye?"
Ez meg a másik fele. A felelősséget nem vállalhatja helyetted.
Az orvos szerint, a szomszéd szerint, az anyám szerint, a főnököm szerint...
És szerinted?
Én magamra hallhatnék elsősorban, aztán jönnek a többiek, mert az én pszichológusom meg ezt mondta.
Ez is egy röhejes tanács.
Te magadtól nem tudsz dönteni?
Én eddig úgy tudtam, hogy a pszichológus csak rávezet tettekre/gondolatokra, de soha nem tesz javaslatot.
Bezzeg, ha az embernek fáj a dereka, akkor csak vonogatják a vállukat....
Na, lényegtelen.
Azt gondolom, hogy ha valaki annyira döntésképtelen, hogy egy idegen ember segítségét kell kérnie, ahhoz, hogy mit tegyen, az megérdemli a sorsát.
Gondolom, ha azt mondta volna, hogy ugorj a kútba, akkor azt is megteszed, ugye?
További ajánlott fórumok:
- Ez egy pszichologiai jatek. A neve: Mi lennel ha...
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- 15 ezer pszichológus van ma Magyarországon
- Az iWiW pszichológiája
- Pszichoterápia és egyéb pszichológiai könyvek, avagy, hogyan működik a vegetatív idegrendszer és a lélek.
- Ez lehet pszichológiai probléma? És ha igen, mi a megoldás?