Pszichiáter vagy pszichológus.. (beszélgetés)
Sziasztok!
Női pszichiátert keresek Pest vagy Heves megyében, aki terapeuta is és tényleg jó. Kit tudtok ajánlani? Nagyon fontos. Előre is köszönöm Nektek!
Sziasztok ,
Évekig huztam halasztottam. Hát most eljött az ideje, hogy szakember segítségét kérjem. Pszichés zavaraim vannak elég rendesen. Testem elképesztő tüneteket produkál. A poszttraumális stressz minden tünetét produkálom. Csak magamat okolhatom, h eddig halasztottam a dolgot. Szóval mi van akkor, hova kell fordulnom, ha én tudom az okát, ami kiváltotta nekem ezeket a reakciókat? Egy szeretett személy elvesztése következtében alakult ki, napra pontosan, amit még a mai napig nem bírtam kiheverni. Ezt pszichológus vagy pszichiáter gyógyítja?
szia.
csak az van meg pszichiátriai szakrendelés de azt kihagynám egyenlőre:)
köszi oké akkor felhívom őket
Szia!
Az jó lesz!
sziasztok..
csak olyat találtam hogy pszichológia(mentál higiénia) szakrendelés..
a mentálhigiénia ugyan az?
sziasztok.
Eldönöttem hogy megpróbálom a TB-s pszichológust kezdésnek.Egy próbát megér...
Remélem ma végre sikerül felhívnom délután.
és remélem nem kell 1 hónapot várni mire bekerülök...
hasonló bajaim vannak nekem is:(
ezekszerint gyógyszer nélkül is ki lehet lábalni ezekből:)
Soroljam :-)?!
-féltem a tömegben, emberek között
-féltem telefonálni
-kisebbség érzetem volt, rossz önbizalom/önbecsülés/önértékelés egyenlő a nullával
-anorexia
értem.
megkérdezhetem milyen problémák miatt jártál hozzá?
Már nem járok, így a helyes, de sokáig jártam. Eleinte heti rendszerességgel.
Később kéthetente, majd elengedett :-) (Ekkor épp fizetős fázisban voltam nála...miután az induló problémámat megoldottuk, megoldottam, közölte, hogy oké...ha gondolom vége, ha gondolom maradhatok még, mai napig szeretem és hálás vagyok érte...egyszer TB-sen futottam be hozzá, de nem volt nagy gond, csak kellett egy kicsit beszélgetnem valakivel).
pont hogy nem akarok:)
Én teljesen azon voltam már hogy gyógyszer kell és kész de most hogy itt ennyien írják a pszichológust már én is azt gondolom hogy ott kell kezdenem és maximum majd tovább küld a pszichiáterhez ha ő úgy gondolja..
Mindkettő egyszerre. A pszichiáter lát el gyógyszerrel vagy állapítja meg,hogy kell-e egyáltalán... mennyi kell stb....ez folyamatos kontrollt igényel ami havi szintet takar....ez az ő asztala.
A pszichológus emelett pedig általában ezeket a "betegségeket" kognitív terápiával orvosolja...ami nagyon jó!
Menj el a helyi pszichiátriára,ott mindkettő szakember van és tb alapon ellátnak.
Hallomásra ilyen esetben nem lehet ítélni/dönteni, saját tapasztalat kell hozzá!
Mindenkinek más személy/alkat jön be és ez orvos/pszichológus esetében fontos!
Milyen időközönként jársz? Használ neked? Mióta jársz,
Bocsi a sok kérdésért:)
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes pszichiáterek, pszichológusok.
- Tudtok ajánlani jó pszichiátert vagy pszichológust, aki hipnózissal is foglalkozik?
- Tudna valaki jó pszichiátert vagy pszichológust ajánlani Debrecenben?
- Van köztetek pszichiáter vagy pszichológus? Fontos kérdésem lenne...Átállás másik gyógyszerre, szerotonin-szindróma...hyperreflexia
- Ajánlanátok Győrben elérhető pszichiátert vagy pszichológust?
- Tudnátok ajánlani jó pszichológust vagy pszichiátert, aki hipnózis terápiával is foglalkozik?