Próbálta már valaki aloe verával kezelni a tenyéren kialakult ekcémát? (tudásbázis)
Oda volt írva, hogy volt a bőrklinikán.
Amúgy meg a bőrgyógyász nem csinál semmit, csak ránéz, és ír fel krémet, ami vagy használ, vagy nem. Általában nem használnak.
Miért nem orvost kerestél fel vele?
Az elmondta volna, hogy kb 3-4 hétig romlik a helyzet és utána javul.
Tipikusan amikor nem tájékozódik az ember.
Sziasztok!
Én tavaly augusztus óta küzdök az ekcémával, 28 évesen "támadott" meg.
Az aloe vera pl. nekem csak rontott a helyzeten, mert az amúgy is száraz és kirepedezett bőrömet még tovább szárította. Csípett, égetett, és mivel úgy voltam vele, hogy bármit kipróbálok csak múljon el, és mindenki dicsérte a termékeket, csináltam. DE MINEK!!!!??? Ugyanígy jártam az ezüst kolloiddal is.
4 Bőrgyógyász után eljutottam a Mária úti bőrklinikára, szerintem ez volt a lehető legjobb dolog ami történhetett velem. Senkinek nem ajánlom hogy otthon kenegesse mindenfélével, mert csak tovább ronthatja a helyzetet. Nekem pár kiütéssel kezdődött és a végén ott tartottam, hogy az egész kézfejem tiszta kiütés, (bevont ex) 2 forintos nagyságú vízhólyag, seb volt -mivel annyira viszketett, hogy állandóan vakartam. Még álmomban is. Iszonyú volt.
Szörnyű volt a közérzetem, nem tudtam megsimogatni a párom karját sem, a kezem olyan volt mint egy reszelő.
Mivel nap mint nap ügyfelekkel dolgozom ingatlanértékesítőként, gondolhatjátok hogyan néztek a kezemre. Decembertől cérnakesztyűben mentem csak emberek közé.
A bőrklinikán elvégezték a létező összes góckutatást, nagyon alaposak voltak, és bár úgy tűnik nincs konkrét oka (bár az kiderült, hogy a kamillára allergiás vagyok), nagy valószinűséggel valamilyen vegyszertől /kozmetikumtól jött ki.
És a lényeg, olyan krémeket kaptam, amitől a kezem már majdnem egészséges.
Cremor testápolót, elocomot, alkcemát, fürdőkrémet, és zsíros testápolót. Igy nem viszketek!!
Ha alakinek kellenek doki nevek, irjon priviben!
Igen...nekem,és több ismerősömnek is van jó tapasztalata erről...
Ajánlom:akár az igazi növény belső zselés tartalmát...de nagyon jó krémek állnak a rendelkezésünkre,és szappan,amivel moshatjuk..
Engem is az érdekelne, hogy simán bekened a levelével,vagy valami aloés készítményt használsz?
És napjában hányszor kezeled?
És mikor látod a javulást?
További ajánlott fórumok:
- Miként győzheteném le a lelki okokból kialakult zárkózottságot?
- Mi a véleményed a Sas József körül kialakult helyzetről?Szerinted jogos az ítélet?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Enyhe, huszonéves korban kialakult laktózérzékenységből "ki lehet gyógyulni"?
- Terhesség alatt a hason kialakult hosszanti barna csík mikor múlik el?
- Cicát lehet aloe verával kezelni?