Praktikák zsíros haj ellen (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Praktikák zsíros haj ellen
nagyon jó sampont találtam hosszú-hosszú idő után nagyon zsíros hajamra, a Life-Care terméke, 100 %-ban természetes összetevőkből áll, nagyon jól habzik, 3-szor mostam hajat vele és már csak hetente egyszer kell mossak és szép a hajam, és még úgy látom erősödik is tőle,
akinek zsíros haj problémája van, érdemes kipróbálni itt tudod megnézni és megrendelni [link]
Sziasztok!
Nekem hajzsírosodásra leginkább a Sentiree hajregeneráló oldat vált be. Iszonyúan zsírosodott régen a hajam, naponta v. kétnaponta min. mosni kellett. Ma már elég csak 3-4 naponta hála ennek a csodaszernek :)
Na eddig nem volt száraz a hajam vége, de a teafaolaj kissé tényleg kiszárítja, úgyhogy a végét állandóan fújkálom balzsammal... :)
+ mivel eltört egy ici-picit a vége, gondoltam vágok belőle (a fodrászom babázik, ezért nem tudok hozzá menni), na a végeredményt inkább nem részletezem... :) Bár legalább így nem lapul le annyira...
Szia!
Szerintem felejtsd el az alma ecetet,pláne ha festeted a hajadat,mert még a festéket is lemarja a hajadról...
Na ja, tényleg gagyi... :)
A teafaolajat pont ezen a fórumon olvastam, hogy 3-4 cseppet bele kell keverni a samponba, és úgy mosni a hajat, merthogy szárítja a hajat...
Amúgy nem festem, néha-néha (kb. 2évente egyszer) rakatok bele pár melírcsíkot, és annyi... Amíg nem őszülök, nem igazán akarom bombázni a festékekben található vegyszerekkel, mert így is elég ritka szegénykém, bár talán a hajhullásom már normalizálódott...
Szia Patricia!
Az általad emlitett sampon nagyon gagyi...semmit sem ér...pár éve még dolgoztam néha hostessként és ezt kellett ajánlani,háát kaptunk hideget-meleget,de főként hideget miatta!Szóval igazából nem ajánlanám már senkinek sem!
Az almaecettel vigyázz ha festve van a hajad,mert akkor nem fog jót tenni neki,a teafa olajat drogériában fogsz kapni(kb:900ft),de nem teljesen értem,h mire szeretnéd használni,mert fertőtlenitő,összehúzó hatása van.Aknékra,sebekre szokták használni.Baktericid,fungicid,virucid hatású.Haj mosásra nem biztos,h használnám...
Üdv:Maja
Szia!
Nyugodj meg,egyáltalán nem fáj,nem kellemetlen!
Kicsit csipkedő érzés,lehet állitani az erősségén!:)
Szia!
Szerintem tényleg próbáld ki a viot,sajnos nem tudom,h mennyibe kerülhet,de nem hiszem,h pár száz forintnál többet kérnének el ezért,semmilyen elő vagy utó kezelést nem igyényel.Szét kell választani a hajat és megkezelgetni a hajas fejbőrt,többször érdemes kezelni.:)
Szia... Én ezt a vio-t zsíros korpával kapcsolatban olvastam, hogy állítólag arra is jó, de érdekelne, hogy egy-egy ilyen kezelés kb. mennyibe kerülhet?
Amúgy valaki használta már a La Roche Posay Kerium gél-samponját zsíros korpára? Mert elég erős a gyanúm, hogy nekem az van, mert 3. nap már iszonyatosan viszket a fejbőröm, és ha megvakarom a körmöm alatt fehér szemcsék maradnak. Vagy lehet, hogy ezt a szárazsampon okozza? De azt meg muszáj használni, mert a nélkül 2 naponta moshatnék hajat...
Szia!
Jogos a kérdés:)
A kozmetikában használatos olyan elektrokozmetikai készülék,mely naszcensz oxigén és ozon segitségével húzza össze a pórusokat,fertőtlenit és nem engedi ki fényesedni a bőrt.Szóval használják arctisztitás után,használhatják még sminkelés előtt,mivel nem engedi ki fényesedni a bőrt,ezért fixálni lehet vele a sminket és a zsiros fejbőrre is nagyon hasznos!
Remélem kielégitő volt a válaszom!:)
Nekem nem nagyon vált be semmi. Mindig 3 naponta mostam hajat, azt akartam kitolni 5 napra, de nem találtam semmit, amitől kibírna 5 napot a hajam mosás nélkül. 3. nap már mindig összekötöm, mert nagyon csúnya. Én is nagyon sok mindent próbáltam már, de nem igazán vált be semmi. Tavaly még 3 hónapos méregtelenítést is csnáltam, mert azt mondják, hogy akkor tisztul a fejbőr is, meg allergén anyag mentes sampont használtam, ami csak természetes összetevőket tartalmaz, de így is 3 naponta mostam hajat. Sőt! A fejbőröm tapintása már mosás után zsíros érzetet ad, de kinézetre bírja a 3 napot ettől a bio sampontól. Szóval, nem nagyon tudom melyik a jó, mert mindenkinek más, de nem adom fel, hogy egyszer majd rájövök. Egyik ismerősöm meg azt csinálja, hogy minden alkalommal más samponnal mos hajat (van is kb. 12 féle samon a polcán :) )és így nem tud egy félét megszokni a fejbőre. Mondjuk én ettől tartok, mert nem tesz jót a fejbőrnek, ha állandóan váltogatjuk rajta a különböző összetételű szereket.
Almaecetes öblítést szoktál csinálni? Állítólag az is jó, de én nem állom az ecet szagát a hajamon. Elvileg 1 liter vízbe kell 1 evőkanál almaecet, és a mosás végén azzal leöblíteni a fejed, de az almaecetet már nem kell kiöblíteni.
További ajánlott fórumok:
- Székrekedés és narancsbőr elleni praktikák
- Striák ellen mit lehet tenni?Házi praktikák?
- Praktikák mézesmázas gonoszkodás ellen
- Nyirok ödéma? Tud-e valaki ellenszert? Gyógyszert? Kenőcsöt? Házi praktikák?
- Milyen otthoni praktikákat ismertek korpás haj ellen?
- Milyen házi praktikákat tudtok ajánlani hajhullás ellen?