Striák ellen mit lehet tenni?Házi praktikák? (tudásbázis)
Szia!
Én egy egészen más megoldással próbálkoztam. A Fumara Pezsgőkristályok eredetileg lábfürdő és a lábon lévő visszerekre való, meg keringésjavító, de írták, hogy ha a vizével beáztatunk egy törölközőt és feltekerjük a narancsbőrös bőrfelületre, akkor lehet vele halványítani a problémán. Nekem nem hogy halványított, hanem teljesen el is tűntette
A korrekt válasz: semmit.
Minden más inkorrekt.
A bőröm nem annyira tolerálja a bőrápoló krémeket, emiatt próbáltam ki ezt az olaj alapú terméket.
Kellemes az illata, jól hidratál, jól felszívódik, bár picit el kell masszírozni a bőrön. Kevés is elég belőle egyszerre, így sokáig ki fog tartani a kis tubus, úgy látom.
Használtam bio oilt olyan 14 évvel ezelőtt, megelőzésre jó, mandulaolajjal keverve. Szerintem a mandulaolaj vagy azzal higított sheavaj is meg tudja előzni a striák kialakulását, a bio oil nem áll ezek felett, inkább csak kiegészítő jellege van. Illetve akkoriban még ajánlották terhesség alatt a gátat is masszírozni vele, szintén megelőző jelleggel, pl gyorsabban regenerálódik, ha ezzel már hónapokkal szülés előtt is kezelve van a terület.
Szerintem a striák megelőzéséhez 3 dolog kell:
-nem szabad sokat hízni
-kenni mandulaolajjal (ehhez azt keversz, amit akarsz, de ez benne legyen), a szintetikus babaolaj kizárva
-hordani haskötőt vagy szorosabb bodyt mindig a terhesség alatt, sportoláshoz is, de alváshoz is
Utólag még fontos a terhesség utáni hasszorító is.
A már meglévő striákat pedig hámlasztással lehet javítani, ez vagy glikolsavas, vagy lézeres hámlasztás legyen. Végső esetben hasplasztika.
És sokkal jobb megelőzni mert a stria az egy törés a bőrben, nincsenek csodaszerek, amik visszaragasztják az elszakadt kollagénrostokat.
Kreol és fekete bőrön sokkal evidensebb a stria mint a fehér bőrön, ezért a fehér bőrűek ebben egy kicsit szerencsésebbek.
Sziasztok!
Az elmúlt pár évben nekem is voltak súlyingadozásaim és én azt vettem észre, hogy a mozgás, a szauna, a flabélos gép, és esetleg a bármilyen hidratáló krémmel történő körkörös masszírozás egyaránt jótékony hatással lehet rá. Nekem már szinte nem is látszanak, de mivel mindegyiket egyszerre használtam, így nem tudom, hogy melyik a hatékonyabb, lehet, hogy akár így együtt volt sikeres. :)
Sziasztok,
Nekem a szoptatás első pár hete alatt a mellemen alakultak ki nem túl durva, de azért jól látható striák. Aztán ahogy csökkent a cicim feszülése, a striák pár hónap alatt NYOM NÉLKÜL elmúltak, 1 év múlva már semmi sem látszódott belőlük.
Csak biztatásként mondom, hogy azért ilyen is van.
Torna sokat javíthat a striákon, és a rendszeres krémezés, de teljesen nem tűnnek el. Csak halványodnak.
Nők vagyunk, szinte mindannyiunknak van striája(csak vkinek több, valakinek kevesebb), el kell fogadnunk így magunkat.
ami már ki van fehéredve azt is!
Csak nemtom mi a neve! Azért kell elmennem a bőrgyógyászhoz!
Van egy injekciós kura is! Na az 80-90%ig eltünteti! De az drága!
A bőrgyógyász tényleg ad rá jó krémet!
Nekem régen nagyon jól elhalványította!
Lehet visszamegyek és kérek egy újjat!
Nekem sem vált be eddig semmi..:( Sajna
Nagyon csúnya a hasamon pedig már 13 évesek az ikreim és kövér sem vagyok és idővel sem lett semmivel szebb. Így kell elfogadni vagy plasztika.
További ajánlott fórumok:
- Praktikák zsíros haj ellen
- Székrekedés és narancsbőr elleni praktikák
- Hogyan lehet takarékoskodni otthon? Praktikák, ötletek...
- Vízhólyag gyógyulását milyen házi praktikákkal lehet gyorsítani?
- Praktikák mézesmázas gonoszkodás ellen
- Nyirok ödéma? Tud-e valaki ellenszert? Gyógyszert? Kenőcsöt? Házi praktikák?