Pozitív és negatív dolgok a mai fiatalsággal kapcsolatban (beszélgetős fórum)
Egyénileg változó. De nagy általánosságban: A mai fiatalok hamarabb érnék, gyorsabban, több mindent tanulnak, törekvőbbek,stb.
Viszont tiszteletlenek, türelmetlenek, nem tudják mi az, hogy meg kell dolgozni a pénzért. Illetve azt szeretnék ha csak ölükbe hullana a pénz, S ne kelljen érte semmit se csinálni. Nincs emberi kapcsolat, csak a kütyükön keresztül.
Tisztelet a kivételnek.
Azt se felejtsük el, hogy a "mai világban" már egy érettségi "nem ér semmit", idegen nyelv tudás elengedhetetlen, míg 30 évvel ezelőtt 3 év alatt tisztességes szakmát lehetett szerezni.
Sokaknak kellett is, mert nem tudott volna megélni máshogy.
Most - ahogy írta is valaki - kitolódik a sok tanulás miatt minden, van, ahol ott a Mamahotel, van aki elkezd egy egyetemet, majd 3 év múlva rájön, hogy ez mégsem tetszik, s irányt vált, mert ellakhat otthon.
Okosak, igen, rengeteget kell tanulni, túl is vannak terhelve.
De ez a téma egy konfliktusforras!
Amúgy meg vegyél vissza az arcodbol, hiszen én normálisan kérdeztem!!
Juuujjj!
Nagyon el vagy tajolva! Nem tudom milyen koru lehetsz, de ezekkel nagyon mellelottel!
Feltalaljak magukat minden elethelyzetben? Hát pont nem, tisztelet a kivételnek!! Hiszen rettenetesen sokáig kitolodik a tanulási időszak, a gyerekek 25 év körül v később repülnek ki, a legtöbb otthon el, minden a segguk alá van rakva. Mig a régi generációnak már 18-20 évesen gyerekük volt, a mai gyerekeknek fogalmuk nincs az életről.
A nincs stiluserzekuk azt jelenti h követik a divatot, ami neked nem tetszik.
A nemi szerepes dolgot meg inkább ne hangoztasd, kemény kritika, és a mai világban már mindenki elfogad mindenkit, ahogy írtad is fentebb...
Ennek a generációnak a technikai vívmányok miatt talán több a lehetőségük.
Nem mondom ,hogy nem kell az eszüket használni ,mert nagyon is kell.
Nagyon okosak!Az említett gyerekek a családomból mind egyetemet végzett ,vagy éppen egyetemre jár.
Pedig a genetika hasonló ,én csak egy nyomorult szakmai érettségi ,egy szakmai felsőfokú képzést tudok felmutatni.
Ezért sem hagyom ezeket a srácokat ,lányokat bántani!
Lehet kicsit pimaszabbak ,de ez a felgyorsult világ rovására írható./szerintem/
Mi (szüleik, pedagógusok, társadalom…) tesszük őket olyanná amilyenek.
Imádom mikor a tanárok is panaszkodnak, hogy milyenek most és milyenek voltak 20 éve.
Ki nevelte fel őket? Ki ad a 10 éves kezébe okostelefont, ülteti YouTube elé, hogy végre csend legyen otthon?
Olvasgatom a hsz-eket, ilyet is, olyat is, de szerintem nincs itt semmi baj.
A mai fiatalok elevenek, tele vannak energiával, élettel, nagyratörő tervekkel, és ez így van jól. Anno én is úgy mentem az első munkahelyemre, hogy: ide nekem az oroszlánt is!
Majd ahogy jönnek a kis zökkenők, a nehézségek, akadályok céljaik megvalósítása során, úgy fognak egy kicsit komolyabbak, megfontoltabbak, egy kicsit visszafogottabbak lenni. Addig pedig mennek a maguk feje után, és zsinórban szerzik a tapasztalataikat, hogy milyen is az élet, a világ valójában.
Hagyni kell őket. Nem kell őket bántani, hiszen ne feledjük, a mi korosztályunk nevelte őket! Ilyen okosra, ügyesre, talpraesettre, ... benne van a mi korosztályunk nevelésükre fordított munkája, erőkifejtése. Ha valami nem tetszik bennük, akkor annak elsősorban nem ők az okai! :))
Rá tudtál volna kérdezni, és szívesen meg is válaszolom.
Pozitív: felvállaljàk magukat, feltalálják magukat minden élethelyzetben, simán utaznak akár egyedül is fiatalkoruk ellenére, pengék a számítógépes dolgokban, elfogadóbbak és ezáltal nem is ìtélkezőek
Negatìv: nagyrészüknek nincs stílusérzéke, rettentő érzékenyek, nagyon elmosòdnak a nemi szerepek nàluk (valamint a kinézetük alapján se lehet egyértelműen mondani, hogy lány vagy fiú)
'de ez miert kell?'
Miért ne? Ez egy beszélgetős fórum. Azért mert néhanyotok mindenhol a stresszt keresi, és nem talál, nem kell kötözködni.
Te is törekedj arra, hogy ne legyél suttyó és ne próbáld megragadni minden egyes alkalmat a kötözködésre.
További szép napot!
Sok fiatallal dolgozom (diplomások) ami feltűnt, hogy nagy részük, persze tisztelet a kivételnek nem ismerik a jó reggelt, jó napot, viszontlátásra, kérem és köszönöm szavakat.
De lehet, hogy simán nevelési hiba és nem volt gyerekszobájuk.
attol fugg kinek az ertek es szabalyrendszere szerint vizsgaljuk,nemigaz?
de ez miert kell? sztem az idosebb emberek kozott is vannak jok es "rosszak". Ugyanigy a fiataloknal.
mi a celja ennek a topikban amugy?
mindenki arra torekedjen, aki gyereket nevel,h ne egy suttyot neveljen.
A mostani fiatalok egy felturbózott világban élnek, sokkal többet követelnek tőlük mint régen.
Sokkal okosabbak is, és sokkal frusztráltabbak is.
Régen is volt köztük semmire kellő. Meg most is van.
Mi is voltunk fiatalok, nehogy azt higgyük már,hogy mi mindíg mindent jól csináltunk.
Nincs különbség a régebbi generációkhoz képest:
- energikusak
- okosak
- jószívűek
Nem hallgatnak a tapasztaltabb szóra, de hát mi sem hallgattunk régen. Erről szól a fiatalság, hogy mindenki a saját kárán tanul nem másén.
Én sajnálom őket, mert nehezebb nekik, mint anno nekünk volt. Fokozottabb, rosszabb világra születtek.
Szűk családi körben csak pozitív tapasztalatom van.
Négy fiúgyermek , mindegyik tisztelettudó remek emberke.
Hozzáteszem utálom a fiatalok becsmérlését.
Mi sem voltunk angyalok ha jól emlékszem ,vagy tévednék?
Egy újabb provokativ téma a mai fiatalokkal és az idősebb korosztály közötti különbség kiélesitésére.
Nem kellene,eléggé össze van ugrasztva már igy is a magyar társadalom.
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek pozitív tapasztalata az internetes (nem MLM) távmunkákkal kapcsolatban?
- Be kell ismerni, a női sofőrökkel kapcsolatos negatív...
- Milyen negatív tapasztalatod volt internetes aukciós oldalakkal kapcsolatban? Vagy más internetes vásárlásaról.
- Van bármiféle negatív tapasztalatotok újság előfizetéssel kapcsolatban?
- Hogyan lehet udvarias módon egy nagyon negatív férfihaverunkkal leépíteni a kapcsolatot?
- Ha tipizáltak HPV-re és sajnos pozitív lett, akkor ha új kapcsolatom lesz és nem védekezünk elkapja Tőlem?