Portalan szószok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Portalan szószok
Köszönöm a hozzászólást igazad van.
Ha elfogy a z otthon elrakott, akkor én is kénytelen vagyok a bótit megvenni.
Az üveges kaján és a kész ételeket értettem.
Bakter, az üveges paradicsom szósszal mi van? Állítólag ritkán se használ üvegest, de a receptben benne van.
A 90 napost meg hagyjuk...
De azzal egyetértek, hogy hanyagoljuk a műkaját.
Szerezem a zacskós sajtszószt, nagyon gyors és nagyon finom. Az E lista pedig nem ördögtől való.
Hasznos anyagokat ugyanúgy besoroltak az E listába, mint a nem kívánatosakat.
Nem bánom, ha az ételemben előfordul a kurkuma, a cékla, a karamell, a riboflavin, az amaránt kivonata, vagy klorofill, esetleg likopin.
Ezek még csak a szinezékek, de nap mint nap használjuk és fogyasztjuk, anélkül, hogy nekünk E szám lenne.
Lehet, hogy én nem vagyok egy úgynevezett rendes háziasszony?
Gratula a cikkhez,teljesen egyet értünk!Én sem veszek soha zacskós vacakot.
Nálunk népszerű a felcsíkozott csirkemell a köv. házi szósszal:
Ha már fehér a husi-teflonban pirítom-akkor pici pirospaprika és majoranna,majd kis víz és így puhul.Ha majdnem elfőtte a levét pici liszt,tejföl,mustár és egy kis vízzel újra felengedem,hogy mártás sűrűségű legyen.Tésztával nagyon finom!
A mézes mustáros szószt sosem értettem minek veszik meg... tényleg csak 3 dolog kell bele:)
Én is pormentesen főzök:)
szia!én sem főztem ilyenekből a gyereknek-teljesen mindegy a port kell-e rotyogtatni vagy én öntögetem össze-nem bonyolultabb egyik sem a másiknál.viszont a saját készítésűben az van amit az ember beletesz-semmi E betű.
én leveskockát sem használok előre panírozottat se szívesen meg üdítőket sem.
én sokféle besamelt szoktam készíteni-petrezselymeset, fokhagymásat paprikás köményeset,
vagy mustáros-tejszínes szószt.liszt mindig van meg fűszerek zöldségek.
Nagyon jó a cikk, szerintem nagyon fontos dologra hívod fel a figyelmet.
Én hajdan csak kollégiumban, egyetemista koromban ettem porlevest és porszószt, de ott is inkább törekedtem a saját főzésre, annyira mű dolgok ezek.
Mióta saját háztartásom van, soha nem főztem ilyenekből, félkész ételeket sem használok. A gyerekünk sem evett még üveges bébiételt :)
Hello! Olvastam a cikket és teljesen igzad van! Igaz még nekem nincs gyerekem, de soha nem használtam bolti mártást, a porleveseket meg az ízük miatt sem szeretem.. Viszont eszembe jutott hogy van egy szuper carbonara recptem és még alig oztottam meg valakivel.. /pastaszakács voltam pár hónapig:D/
Lényeg hogy meg kell pirítani a kockára vágott bacont, a vöröshagymát, rá a fokhagyma, a petrezselyem, só bors, majd a főzőtejszín.. Mindezt pedig tojássárgájával lehet szuperül besűríteni.. (kb 1,5 dl tejszínre kell egy) Akárkinek csináltam eddig, mindenkinek ízlett, és gyorsan meg is van:)
Jó a cikked :)
Régebben, mikor még a szülői háznál laktam, általában csak ilyen porokból készült a bolognai, milánói...
De mióta önállóan főzök, sose volt a konyhában tasakos bolognai vagy mustáros csirke.
Így is egyszerű elkészíteni és nagyon finomak!
:)
Én nem a bioboltban vettem, hanem egy hipermarketben, de nagyon bejön. Remélem, nem kénnel van szárítva... :S
Azt hiszem én is, hogy a főzésbe úgy bele lehet jönni, mint az a biz. kiskutya az ugatásba.Aki szereti a családját, az tud időt lopni házikoszt készítésére. Néha fordult elő, hogy a munkahelyemen kutymoltam magamnak délben ilyen-olyan krémlevest. Bánta is a gyomrom!
Én is szoktam májpástétomot, húspástétomot, különböző krémeket készíteni, és abban nincs ízfokozó, állagjavító, meg társai.És bármit kipróbál az ember, igazán nyugodt érzetet csak a jó házikoszt biztosít.Jók az ajánlott ötletek, elmentem:)
Köszönöm a hozzászólást!
Nekem is ez volt a célom, ha már 1 valaki (lehet, hogy éppen Te leszel) kipróbálja, akkor már elértem valamit:)
A bio boltban veszem én is a bio "vegetát"!
Valóban jó a cikk, az utóbbi időben már én is csak ritkán veszek porokat. Nem is kell a Ber.llit megvenni, a piroszacskós szószokban sincs mesterséges színezék, tartósító, meg ízfokozó, és kicsit még olcsóbb is. A kokurensben van, azt meg se veszem... :D De a bolongai és milánói port én se veszem meg, meg a mézes-mustáros mártást se. :) ÉS nem azért, mert tele van E-vel (a piros nincs), hanem mert viszonylag egyszerű megcsinálni, és amúgy is mindig utána kellett fűszereznem. Akkor meg tök mindegy, ha teljesen a nulláról dobom össze... :D
Egy kis kiegészítés: én találtam olyan szárított zöldségmixet, amiben se só, se semmi mesterséges nincs, én azt használom a V... vagy D... ételízesítő helyett. :)
Amiért viszont külön örülök, hogy megírtad ezt a cikket az az, hogy tudom: nem vagyok egyedül ezzel a hozzáállással, mert néha bizony hülyének néznek az emberek, hogy megnézem az ilyesmit...
Ráadásul, ha a cikked elgondolkodtat 100 embert és ebből mondjuk 20 ki is próbálja - mert belátja, hogy időben mindegy, tehát akkor már legyen egészséges -, akkor már nem volt haszontalan fáradnod.
Én már tudom, hogy nem volt az ;), mert a carbonarat ki fogom próbálni, hátha így Felem is megeszi!!! :DDD
Ugrás a teljes írásra: Portalan szószok
További ajánlott fórumok:
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Hogy kell elkészíteni a bakonyi mártást? Előre vásárolható szószok nélkül?
- Tudtok segíteni valami jó ötlettel, hogy gyorsabb és portalanabb legyen a csempézés?
- Miért lesz a körömlakk szemcsés szárdás után? A körmömet simára csiszolom, portalanítom