Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pizzatésztába méz? fórum

Pizzatésztába méz? (beszélgetés)


30. lolita2112 (válaszként erre: 27. - Forrest2010)
2018. okt. 13. 06:14
a szaritott eleszto jo,en tobbnyire cask azt hasznalom!
29. lolita2112 (válaszként erre: 24. - Gizus58)
2018. okt. 13. 06:13
tudod miert furcsa ez nekem?mert emberem olasz es eltem is nalunk es se en,se az emberem,vagy baratok sosem hallottak arrol,hogy mezet tesznek a pizzaba,ahany haz,annyi szokas es tudom sokan atvaltoztatjak a receptet/foleg ha kulfoldi az a sajat szajunk,vagy csaladunk szaja izere!
28. lolita2112 (válaszként erre: 22. - Guruljka)
2018. okt. 13. 06:11
igen koztudott azt hiszem,en legalabbis tudtam errol.neha en is sutok kelt tesztat.kalacs,bukta,csiga,evente 1szer fankot/.
27. forrest2010 (válaszként erre: 10. - 2ab16d5612)
2018. okt. 9. 16:45
volt 1 olyan szárított francia élesztő , Saf-instant volt ráírva , az írás felett 1 fecske , nekem eddig az volt a legjobb szárított , de már sok éve nem is láttam , pedig itt a faluba is volt régen évekig :) nagyon sokat sütöttem akkoriba , vettem , míg lehetett 4-5 cs 5 db-osat , egy db -ig elég is volt :)
26. 124637ff9b (válaszként erre: 24. - Gizus58)
2018. okt. 9. 15:50
A pizza széle attól lesz ropogós, hogy fokhagymás vízzel lekenik.
25. 124637ff9b (válaszként erre: 24. - Gizus58)
2018. okt. 9. 15:48
Az én kenyerem se attól a kiskanálnyi méztől lesz jó, és a pizzatesztában se lehet észre venni. Egyszerűen csak az élesztő felfuttatásához használják, akik nem sütnek főznek finomított cukorral.
24. gizus58 (válaszként erre: 21. - Lolita2112)
2018. okt. 9. 15:43
Sok itthoni pizzéria használ mézet a tésztához, függetlenül attól, hogy nekünk furcsa.Azt mondják attól lesz ropogós, a tészta alja ,és a széle,és hamarabb megpirul.. Tehát nem írt butaságot aki a mézet emlegette,csak arányában sok :) Nem tudom ,én nem használok a tésztához.Egyszer próbáltam egy kiskanállal beletenni, de nem vettem észre változást hogy jobb lenne tőle a tészta. Azóta hanyagolom a mézet.
23. 124637ff9b (válaszként erre: 16. - Forrest2010)
2018. okt. 9. 06:11
Én is 1/3 élesztővel sütöm a kenyeret, és kis kanál mézzel :)) Egészen kiváló kenyerem lesz :)
22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Lolita2112)
2018. okt. 9. 03:21

Én nem sütök pizzát, de élesztős tésztákat igen.

Az élesztőt csak édes sütikhez futtatom fel cukorral, a sós dolgokhoz simán csak kevés liszttel és langyos vízzel keverem el. Úgy is felfut.

Nem tudom, köztudott-e vagy nem, a kelt tésztákhoz minden hozzávalónak langyosnak kell lennie. Azaz a lisztet is előre ki kell mérni tálba, és ha nem is szitálja le az ember, legalább kézzel fel lehet kicsit lazítani, hogy átmelegedjen, lazuljon. A vizet sem közvetlenül a csapból kell használni.

21. lolita2112 (válaszként erre: 20. - Túrógombócka)
2018. okt. 9. 02:04
koszi!olaszban eltem ugyhogy hidd el elso kezbol ismerem az eredeti receptet!az hogy te elferditetted az mar mas kerdes!
20. túrógombócka (válaszként erre: 17. - Lolita2112)
2016. jún. 4. 14:49

ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.

van mézes recept.

19. 2ab16d5612 (válaszként erre: 17. - Lolita2112)
2016. jún. 4. 09:48
Jól van nyugodj meg.
18. 2ab16d5612 (válaszként erre: 16. - Forrest2010)
2016. jún. 4. 09:48
Akkor jól van :) megnyugtató hogy nem kell annyi.
2016. jún. 4. 06:12
micsoda?mez?????????????????ezt te komolyan kerded!soha!de olaj az igen.
16. forrest2010 (válaszként erre: 15. - 2ab16d5612)
2016. jún. 3. 12:46
Valamikor pékségbe dolgoztam és a hatalmas csészében amibe bedagasztották a kelt tésztát , tuti , h nem használtak fel annyi élesztőt , amennyit mi félkiló, v 1 kg lisztbe beleteszünk , nekem is simán megkel a cucc akkor is , ha 1 db 5 dekás élesztőt 3 felé vágva használok fel , akár 60 deka , akár 1 kiló liszthez :)
15. 2ab16d5612 (válaszként erre: 14. - Kszb)
2016. jún. 3. 10:38

Sokszor okoz fejfájást a futtatás. No meg van hogy nagyon élesztő-ízű lesz a tészta.


Allergiás vagyok az élesztőre (puffaszt plusz kiütések) szóval csínján kell bánnom vele. Amit lehet szódabikarbónával csinálok, vagy minden nélkül, de van amit nem lehet

14. kszb (válaszként erre: 12. - Polivinilklorid)
2016. jún. 3. 10:28
dehogy nem! Évek óta csak így sütöm minden pékárumat :) De ha nekem nem hiszel, nézd meg Limarát! :) Ő se futtat nagyon sokszor (pont tőle vettem az ötletet anno) és az ország egyik leghíresebb gasztro bloggere és háziasszonya :)
13. 2ab16d5612 (válaszként erre: 11. - Kszb)
2016. jún. 3. 10:01
Oké :) akkor így lesz, köszi :)
12. polivinilklorid (válaszként erre: 10. - 2ab16d5612)
2016. jún. 3. 09:33
Nem lesz merthanemjaj, de úgy "műdödik" rendesen. Nem lesz ugyanolyan.
11. kszb (válaszként erre: 10. - 2ab16d5612)
2016. jún. 3. 09:18

a szárítottat abszolút nem kell futtatni :) Azt csak bele a lisztbe, elkeverni, aztán mehet minden uúgy, ahogy szokott :)

Én is frisset használok :) szárított max vésztartaléknak van itthon :)

10. 2ab16d5612 (válaszként erre: 9. - Kszb)
2016. jún. 3. 09:16
szárítottal is működik? alapvetően frisset használok de néha van az is itthon (bocs az offért, csak szeretek kísérletezni, csak eddig az volt, hogy fel kell futtatni merthanemakkorjajj :D)
9. kszb (válaszként erre: 8. - 2ab16d5612)
2016. jún. 3. 09:12
keltekhez én soha nem futtatom az élesztőt :) Vagy egyenesen a lisztbe morzsolom, van vmibe feloldom, de nem futtatom :) Rendszeresen sütöm itthon a pékárút, tökéletesen megkel minden :)
8. 2ab16d5612 (válaszként erre: 5. - Jajjj)
2016. jún. 3. 08:36
És mivel futtatod fel az élesztőt? :O
7. Hanami (válaszként erre: 1. - Scarlet001)
2016. jún. 3. 08:19
Semennyire nem lesz más,csak helyettesítik a cukrot,ami az élesztőhoz kell.
2016. jún. 3. 08:11

az 1 ek amúgy nekem soknak tűnik, elég 1 tk is, attól is felfut az élesztő, megindul a tészta.

(bár nem tudom, mennyi lisztből csinálod, én 60 dkg-ból szoktam)

2016. jún. 3. 08:06
Én egyiket sem szoktam beletenni a tésztába.
4. túrógombócka (válaszként erre: 1. - Scarlet001)
2016. jún. 3. 08:02

egyszer próbáltam, de nem igazán ízlett így. persze lehet, h neked bejön.

amúgy szeretem a mézet, a kávéba is azt teszek.

3. 2ab16d5612 (válaszként erre: 1. - Scarlet001)
2016. jún. 3. 07:59
Csak az élesztő miatt kell bele cukor. Ha a mézzel is felfut akkor hajrá. De semmi más miatt nem kell bele úgyhogy kb maradhat a cukor is.
2016. jún. 3. 07:56

nem lesz másabb, annyira elenyésző mennyiség ez


én is kb. 1:1 arányban helyettesíteném mézzel

2016. jún. 3. 07:54
Olvastam pár receptet, ahol nem cukrot tesznek a pizza tésztába, hanem mézet. Mennyivel lesz másabb a tészta mézzel? És ha az én receptemben 1 evőkanál cukor van, azt 1 evőkanál mézzel helyettesíthetem vagy többel/kevesebbel? Válaszokat előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook