Pillangó vírus.Mennyire ártalmas a kismamákra?Mik a tünetei?Köszönöm az információkat. (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nekem két éve mindkét fiam elkapta egymás után.
Amit itt leírtatok valóban max. ennyi tünettel jár.
Nem is voltak igazán lázasak, csak enyhe hőemelkedésük volt az első napon. Az arcukon jött ki először két hatalmas folt formájában, majd átterjedt a karjukra és a lábukra. A testükön nem is igazán volt ilyen folt.
Egy hét alatt lezajlott mindkettőnél. A gyermekorvosunk szerint egy nagyon ártatlan, de azért fertőző betegség, ugyanúgy, mint a bárányhimlő. Ez viszont annyival enyhébb, hogy nem viszketett nekik, csak olyan csúnya lilás-vörös volt a folt.
Szegénykéim lemaradtak az osztálykirándulásról is emiatt.
Hogy a kismamákra milyen hatással van, azt nem tudom. Bízzunk benne, hogy mivel tényleg ártatlan, nem okoz náluk semmi komoly szövődményt.
szia, én is erről keresek infokat most, 20 hetes kismamaként. amikt én találtam, h főként az első harmadban veszélyes, ekkor 3-10%ban okozhat vetélést. utáni kisebb arányban, viszont a vérképző szerveket megtámadva más betegségek mellett súlyos vérszegénységet okozhat a magzatnál. a babák kb 30%-a kapja el a fertőzött anyától, a jó hír viszont, h a felnőttek kb fele immunis.
nekem a nőgyógyászom csak annyit mondott, igyekezzek kerülni a betegeket, vagy akik megfertőződhettek, ami elég nehéz egy járványos területen, főleg hogy a betegség lappangási időben fertőz.
tünete általános gyengeség, bőrpír, foltok az az arcon, végtagokon, szövődménykén izületi gyulladás, ilyesmi. remélem elkerül Benneteket, ha gondolod írd meg kérlek, Te mire jutottál, engem is érdekelne!
Fiamnak ma diagnosztizálták. Mondjuk én lázzal vittem át, és lepke-himlővel tértünk haza :-). Láttam, hogy az arca piros, de én azt hittem, a láztól.
Több kismama ismerősöm is van, akikkel találkozott mostanában. Interneten nem sok mindent lehet találni róla. Amit leszűrtem, hogy az első harmadban okozhat problémát - ezen már mindenki túl van. Felnőttek nagy része immunis, mivel gyerekként átesett rajta. Felnőtteknél - az internet szerint - ízületi gyulladás szokott előfordulni szövődményként.
A nőgyógyászodat hívtad? Mit mondott?
További ajánlott fórumok:
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Miért néznek rossz szemmel a fiatal kismamákra, anyukákra?
- Hoxán való tartózkodásod során milyen témában fejlődtél a legtöbbet, az itt olvasott információk, itt folytatott beszélgetések alapján?
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Január 1-vel megszűnik a közcélú foglalkoztatás! Van valakinek erről bővebb információja?