Pikáns, szeletben sült hús recept
A Pikáns, szeletben sült hús hozzávalói:8-10 szelet tarja
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors
ízlés szerint ecet
zsír vagy olaj
A Pikáns, szeletben sült hús elkészítési módja:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Amikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint pótoljuk annyira, hogy pörköltszafthoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja.
Párolt rizzsel a legfinomabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. jún. 28. 09:17
A pikáns, szeletben sült hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.