Pest megyei települések (beszélgetés)
Ez nálunk két helyen is van. Nem messze egy korház is van, nem is akármilyen.
Egyébként, ha valaki az V. kerületben lakik egyedül, akkor mi a különbség? Egy vidéki községben többet foglalkoznak a szomszédok magával az emberrel, mint a fővárosban, vagy nagyobb városokban. Itt mész az utcán és még az ismeretlenek is köszönnek egymásnak.
És nem falut javasoltam, hanem egy nagyon közelit Budapesthez.
Nyugdíjasként ameddig egészséges vagy és nem egyedül élsz, remek.
Mikor már kezdődnek a betegségek, az orvoshoz járás - ami helyben nem nagyon van - már kevésbé.
40 perc autópálya és utána még ki tudja mennyi a városban.
Két felnőttnek akkor 2 autó fenntartása (nem kevés).
Gyerekeknél ok, ha van helyben ovi, általános iskola, de a középiskola már tuti bejárós, annak minden szépségével.
Az sem mindegy milyen a (jelenlegi) munkahely. Minden nap be kell menni fix időben, vagy kötetlen munkaidő h.o-val kombinálva.
De ha ezek nem, akkor felsővezeték szakadás, valaki eléugrott, egyéb balesetek, autó a sinekre hajtott, bevárja a nem tudom melyik gyorsvonatot és még sorolhatnám. Legalábbis ezeket mondják a kolléganőim.
Ja és Szigetszentmiklósról a hévnek is van mindig valami baja.
Azért írtam, hogy kevesebb a dugó. Ettől még van. Beérsz a Nyugatiba vonattal, aztán még lehet buszozni, villamosozni, mire igazán célhoz érsz.
Ahol nincs autópálya, ott kicsi a valószínűsége, hogy rövid az utazási idő. Autó mindenhol van, van tömeg, így a baleseteknek is nagyobb a valószínűsége.
Nyilván kell egy megbízható autó, de aki mondjuk 30 km-re költözik, az ezt tudja, másrészt a tárgyi feltételeit tudja biztosítani.
Sok ismerősöm költözött Dunakeszire, Fótra.
Volt egy kollegám, aki vonattal hamarabb beért, mint én a XV. kerületből.
Én biztos nem buszoznék, vonatoznék egy életen át. Nem beszélve a gyerekekről. "Rákényszeríted" őket a bejárásra. Minden plusz tevékenység csak növeli az utat. Gondolj bele nőnek, kamaszodnak (bár nem tudom hány gyerek van és hány éves) igényük lesz a társas kapcsolatokra, a kimaradozásra, programokra.
De ha ott tudnak iskolába járni és te helyben dolgozol, akkor oké, akkor szép is a falusi élet.
Egyébként meg, mint mindennek meg van a hátránya és előnye. És mint írtad is valamit valamiért. Nincs minden együtt az életben az biztos.
Ja, az M0 is ha baleset van vagy valami fennakadás. Az is dugó, nem is akármilyen. Én messziről kerülöm.
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest megyei kismama barátnőket keresek
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Pest megyei korlátozások
- Van olyan település Pest megyében, ahol nagyon kevés vagy egyáltalán nincs fodrász?
- Melyik Budapest környéki településre költöznél ki, s miért oda?