Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pest megyei települések fórum

Pest megyei települések (beszélgetés)

1 2
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 46. - Tkyd)
okt. 14. 19:32
Megírom majd, igaz ez nem egy hetes sztori lesz, legkorábban jövő èv elejèn.
46. Tkyd (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 12. 19:30
Azért ha rosszindulatú voltam bocsi de néha vagyok ilyen máskor kenyérre lehet kenni szavaim De légy szives ird majd meg itt hogy melyik településre költöztetek ,köszi
45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Tkyd)
okt. 12. 18:08
A cinizmusodat ès rosszindulatú kommentedet leszámítva köszönöm a jókívánságokat, ha csak fele ennyire kedves emberek között fogok èlni, már az is jó lesz.
44. Hansika (válaszként erre: 43. - Tkyd)
okt. 11. 11:12
:-DD
43. Tkyd (válaszként erre: 42. - Hansika)
okt. 10. 22:25
Van hát !:Balra a második ajtó !
42. Hansika (válaszként erre: 41. - Tkyd)
okt. 10. 21:03
Uriember vagy, lehet van ilyen települes?
41. Tkyd (válaszként erre: 40. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 10. 20:56
Ok! Kivánom neked találd meg azt a Szép békés települést ahol a rossz, és gonosz szándék nem létezik és segitö kész emberek élnek !
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Tkyd)
okt. 10. 09:14
Nekem is vannak roma ismerőseim, barátaim, akiket nagyon szeretek ès lehet előbb segítene rajtam a bajban, mint bárki. Nyilván nem is a szocializált, normális családokra gondoltam, hanem a drogos, alkesz típusokra. De igen, biztos, hogy "színes" lopta meg mindegyik alkalommal,mert kamerafelvètel kèszült róla, csak a feljelentés óta kb.nem történt semmi.
39. katt2 (válaszként erre: 32. - Asztanaviszta)
okt. 8. 20:27

Ez nálunk két helyen is van. Nem messze egy korház is van, nem is akármilyen.

Egyébként, ha valaki az V. kerületben lakik egyedül, akkor mi a különbség? Egy vidéki községben többet foglalkoznak a szomszédok magával az emberrel, mint a fővárosban, vagy nagyobb városokban. Itt mész az utcán és még az ismeretlenek is köszönnek egymásnak.

És nem falut javasoltam, hanem egy nagyon közelit Budapesthez.

38. Tkyd (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 19:58
Énsem vagyok az sött zaklatott már fekete gyerek is de lopott már meg fehér is ! csak nem kell szinszerint lakhelyet választani mindenütt ott lessz a jó meg a rossz legyen az feket vagy fehér szinü ember! Az ismerösödetmeg nembiztoshogy szinesember lopta meg a mai világban ittmár a szegénység bünözés megy legyen az Fekete vagy Fehér sajnos ez a valóság !
37. katt2 (válaszként erre: 34. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 19:32
Írj egy privát levelet, van ötletem, talán érdekelni fog.
36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Borian)
okt. 8. 19:13
80% Home office, tehát ezzel nem lenne gond.
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Tkyd)
okt. 8. 19:09
Nem vagyok rasszista, ès nem is veszek egy kalap alá mindenkit, ha elhiszed, ha nem, de megvan az okom rá, hogy nem szeretnék olyan településen èlni, ahonnan pl. nemrég egy ismerős családnak az udvarára az idèn harmadik alkalommal mentek be èjszaka ès loptak el mindent, ami mozdítható. A gyerekeket nem merik az udvaron hagyni egyedül ès mèg sorolhatnám mik történtek.Sajnálom ha ezt te sèrtèsnek vetted, de sajnos ezek valós problémák.
34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Katt2)
okt. 8. 19:04
Nagyon jól hangzik, köszönöm a hasznos választ 😊
33. birebora (válaszként erre: 32. - Asztanaviszta)
okt. 8. 16:45
Az is igaz. És az sem mindegy, hogy ha baj van, mennyi idő alatt ér ki a mentő.
32. asztanaviszta (válaszként erre: 24. - Katt2)
okt. 8. 16:24

Nyugdíjasként ameddig egészséges vagy és nem egyedül élsz, remek.

Mikor már kezdődnek a betegségek, az orvoshoz járás - ami helyben nem nagyon van - már kevésbé.

31. asztanaviszta (válaszként erre: 13. - Katt2)
okt. 8. 16:23

40 perc autópálya és utána még ki tudja mennyi a városban.

Két felnőttnek akkor 2 autó fenntartása (nem kevés).

Gyerekeknél ok, ha van helyben ovi, általános iskola, de a középiskola már tuti bejárós, annak minden szépségével.

Az sem mindegy milyen a (jelenlegi) munkahely. Minden nap be kell menni fix időben, vagy kötetlen munkaidő h.o-val kombinálva.

30. birebora (válaszként erre: 25. - Borian)
okt. 8. 15:53

De ha ezek nem, akkor felsővezeték szakadás, valaki eléugrott, egyéb balesetek, autó a sinekre hajtott, bevárja a nem tudom melyik gyorsvonatot és még sorolhatnám. Legalábbis ezeket mondják a kolléganőim.

Ja és Szigetszentmiklósról a hévnek is van mindig valami baja.

29. katt2 (válaszként erre: 25. - Borian)
okt. 8. 15:33
Erről írtam...
28. birebora (válaszként erre: 25. - Borian)
okt. 8. 15:29
Ceglédről jár a kolléganőm Bp-re, már kész idegrottyant a közlekedéstől. De aki Szigetszentmiklósról, Fótról vagy Délegyházáról, Dunakesziről az is.
27. birebora (válaszként erre: 24. - Katt2)
okt. 8. 15:27
Inkább 2 oda 2 vissza. De 2x1,5 óra alaphangon.
26. birebora (válaszként erre: 23. - Katt2)
okt. 8. 15:25
Igaz:)
25. Borian (válaszként erre: 23. - Katt2)
okt. 8. 15:24
Hát ja, ha a Nyugatihoz közel dolgozol, akkor lehet alázni a külső kerületi kollégákat, hogy te Szolnokról előbb beérsz. :-) Ha viszont valahol máshol, akkor máris nem olyan jó a vonat, plusz tegyük még hozzá, hogy a vonat bármi miatt késhet, kimaradhat. Ha süt a nap, ha esik, ha fagy van, vagy csak úgy. :-)
24. katt2 (válaszként erre: 22. - Ágio8405)
okt. 8. 15:23
Ahogy elnézem, igazából csak annak jó az agglomeráció, aki már nyugdíjas, vagy home officban dolgozik. Különben belekalkuláhat az utazásra minimum 2 órát naponta.
23. katt2 (válaszként erre: 20. - Birebora)
okt. 8. 15:21

Azért írtam, hogy kevesebb a dugó. Ettől még van. Beérsz a Nyugatiba vonattal, aztán még lehet buszozni, villamosozni, mire igazán célhoz érsz.

Ahol nincs autópálya, ott kicsi a valószínűsége, hogy rövid az utazási idő. Autó mindenhol van, van tömeg, így a baleseteknek is nagyobb a valószínűsége.

Nyilván kell egy megbízható autó, de aki mondjuk 30 km-re költözik, az ezt tudja, másrészt a tárgyi feltételeit tudja biztosítani.

22. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 8. 15:11
Mi Remeteszőlősön (Nagykovácsi előtt) laktunk. Szerintem szuper település, de állítólag a városba való bejutás már rémálom.
okt. 8. 14:52
Egyébként mi az agglomeráció? Bp-ről hány km? Úgy hallottam, hogy már lassan egész Pest megye az.
20. birebora (válaszként erre: 13. - Katt2)
okt. 8. 14:48
Ha autópályán baleset van ott is kialakulhat több km-es dugó. És utána jön a főváros forgalma a bevezető, kivezető szakaszon. Az sem 2 perc és nem leányálom. Ha nem tömegközlekedik, vonat, busz akkor egy jó, kényelmes műszakilag is biztonságos autó kell. Kinek mi éri meg.
okt. 8. 13:41

Sok ismerősöm költözött Dunakeszire, Fótra.

Volt egy kollegám, aki vonattal hamarabb beért, mint én a XV. kerületből.

okt. 8. 08:58

Én biztos nem buszoznék, vonatoznék egy életen át. Nem beszélve a gyerekekről. "Rákényszeríted" őket a bejárásra. Minden plusz tevékenység csak növeli az utat. Gondolj bele nőnek, kamaszodnak (bár nem tudom hány gyerek van és hány éves) igényük lesz a társas kapcsolatokra, a kimaradozásra, programokra.

De ha ott tudnak iskolába járni és te helyben dolgozol, akkor oké, akkor szép is a falusi élet.

Egyébként meg, mint mindennek meg van a hátránya és előnye. És mint írtad is valamit valamiért. Nincs minden együtt az életben az biztos.

Ja, az M0 is ha baleset van vagy valami fennakadás. Az is dugó, nem is akármilyen. Én messziről kerülöm.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook