Pénzügyes fizetések (beszélgetős fórum)
Nekem gazdasági diplomám van, de nem pont pénzügyi. Viszont 3 éve már ezzel foglalkozom, ez olyan cégnél ahol már 13 éve vagyok alkalmazásban. Konkrétan én nem vagyok könyvelő, de a könyvelő keze alá dolgozom -mondhatni.
Csak baráti körben beszélgettünk a fizukrol és ott merült fel bennem a kérdés.
Tapasztalataim alapján Budapesten közepes magyar cégnél (80 fő, IT) nettó 250-300 körül, nagy multinál (8000 fő Mo.-on, IT) 4-500 nettó. A pénzügyes elég tág fogalom, én most a legalább 5-6 éves tapasztalattal rendelkező, pénzügyi elemzői pozíciót írtam le. Asszisztensként ugyanez kis cégnél nettó 200 000 körül, multinál nettó 300 000 körül.
Nagyon függ valóban az iparágtól és a cégmérettől, tehát ez nem reprezentatív, ez csak HR-esként a tapasztalatom.
Fugg a ceg meretetol, a ceg tevekenysegi koretol, tulajdonosi kortol (nemzetkozi vagy belfoldi)
2016os cikkbol masoltam:
Középiskolával a jellemző bruttó jövedelem vidéken 162.000 Ft, Budapesten 198.000 Ft körül van, a felsőfokú képesítéssel rendelkezők vidéken 167.000 Ft, Budapesten 243.000 Ft körül keresnek. A diplomásoknak vidéken 240.000-270.000 Ft, Budapesten 350.000-420.000 Ft a jellemző fizetése, ezen belül kimutatható különbség van a főiskolai és egyetemi végzettségűek közt.
Sziasztok!
Nem a pénztárcákban akarok kutakodni, meg nem is személyes kérdésként vetném fel. Csak kíváncsi vagyok, egy tök átlagos pénzügyes állásért mennyi fizetést szoktak adni? Egyenlőre csak puhatolózok, mert én is ezen a területen dolgozok és kíváncsi volnék megéri-e váltani. ;)
További ajánlott fórumok:
- Nálatok ki otthon a pénzügyes?
- A fizetések - a mai világban.Mire elég?
- Átlag fizetések és juttatások
- Bankkártyás fizetéseket mikor, hogyan számolják el a boltok?
- Jogilag lehetséges, hogy ha egy cég rosszul áll anyagilag, akkor a vezetőség minimálbérre csökkenti a fizetéseket?
- Tudja valaki hogy mennyivel nőnek meg most az augusztusi fizetések, az alacsonyabb adó miatt?