Pénzbe kerül, hogy az apa a nevére vehesse a fiát? (élettársa férje nevén van) (tudásbázis)
Hűha, ez nem semmi, főleg, hogy 6 éves a gyermek már!
Ez aztán a gubancos. Én azt gondolom, hogy az anyának kellet volna lépnie, mivel, ha nem akar a férjével élni, akkor mit kell húzni ezt a tarthatatlan állapotot, ennek, mindig a gyerek issza meg a levét (és itt megint csak a családállítás törvényeire utalhatok).
Hidd el nekem,hogy bírósági eljárás kell az apaság vélelmének megdöntéséhez.Önkormányzatnak ehhez nem sok köze van...
De ha nekem nem hiszel-én még nem vagyok jogász,csak tanulom-akkor ajánlom neked a jogiforum.hu-t ahol feltett kérdésedre jogászok válaszolnak és ők is megfogják mondani,hogy ez bírósági eljáráshoz kötött dolog.
De a családjogi tv-ben is benne van.
Sziasztok!
Nem kerül pénzbe!Csak a Polgármesteri Hivatalba kell bemenni!
A férjnek az apaság vélelmének megdöntését kell kérnie.Azért az ő nevén van a gyerek,mert a jog vélelmezi,hogy amíg házasságban él két ember addig a született gyerek is a házastárstól van...
Ha a vélelem megdöntésére sor került,akkor az élettárs tehet apasági nyilatkozatot,hogy igen az övé a gyerek...és igen,költségekkel fog járni,mivel a vélelem megdöntése bírósági eljáráshoz kötött...
Kellett egy kis idő, amíg felfogtam! :D
Nem értem miért nem váltak el, még a gyerek születése előtt? Pedig közös megegyezéssel gyorsan ment volna, főleg hogy terhesség 9 hónapig trt, nem 1 hétig, tehát lett volna idejük. Főleg szerintem, ha bementek volna a bírósághoz, és kérték volna a gyorsított eljárást, mert a nő a jelenlegi párjával gyermeket vár, és szeretnék, hogy ha mire megszületik sz édesapa nevén legyen a gyermek, nem pedig automatikusan a férj nevére kerüljön. Így már kicsit bonyolultabb lesz szreintem, mert újra kell anyakönyveztetni a gyermeket. Mennyi idős a gyerek?
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Az élettársam társkeresőzik
- A volt párom élettársát kirakhatom-e jogi úton a lakásunkból?
- Miért van oda ennyire a férjem volt élettársáért?
- Nem akar jönni hozzánk az élettársam fia, ilyen esetben mit lehet tenni?
- Hogy lehetne eltávolítani a hűtlen élettársat?