Nem akar jönni hozzánk az élettársam fia, ilyen esetben mit lehet tenni? (beszélgetős fórum)
Majd megy. Ha nagyobb lesz és jó lesz a kapcsolata az apjával és veled és szeret ott lenni, menni fog.
Én nem erőltetném semmiképp mert csak rosszabb lesz.
Nem mindenkinek okoz ez boldogságot, megélheti ezt kudarcként is.
Én is szomorú lennék hasonló helyzetben.
Viszont én boldog vagyok tényleg, hogy nem kellett ilyen dolgot átélnem.
Ezt nem értem, azt írtad az elején, hogy nem tudta felköszönteni a kisfiút, mert nem engedte az anyja, illetve a gyerek nem akart menni, akkor ha a múlthéten ott volt, miért nem köszöntötte fel akkor a gyerekét?
Gyámhatósághoz kell fordulni, mert mindkét szülőnek joga van a gyerekhez.
Vagy találkozhatnak a nagyszülőknél, akkor ők is láthatják az unokát.
Ezen nincs okod megsértődni. Vedd szabadnapnak az ilyen alkalmakat!
Én tíz évesen is azt mondtam, nem akarok Apuékhoz menni.
Pedig a nagyszüleim kedvéért megtehettem volna.
Nem akartam megmondani, hogy Apu feleségét ki nem állhatom. Igaz, az az asszony anyámat cikizte.
A mai fejemmel neki szóltam volna be mindenki füle hallatára.
Lehet, a párod nem akar téged megbántani. De ő csinálhatna a fiával kettesben programokat.
Forduljon a győámhivatalhoz, ott elég rendesen képvielik az apák jogait is.
Ha nem akarja adni a ygeareket az anya,. akkor kijelölnek egy helyiséget a családseitőben és ott zzjlik a láthatás, de huzamosan nem szabad kihagyni, mert akkor az ex azzal jön, hogy aza apa nem is törekszik a gyerekkel a kapcsolattartásra.
Az ellenkezés nem típus dolga.
Mikor látta a párod utoljára a gyereket?
Egyébként lehet, hogy a gyerek tőled tart, mint "idegen néni"-től.
Mi lenne, ha egy játszótéren találkoznátok, négyesben? Ehhez mit szólna az anya?
Ha a párodnak fontos a fia, akkor lépnie kell.
Nem minősítek senkit látatlanban. A párodtól tisztességes dolog, hogy fizeti a gyerektartást, de ez a saját érdeke is.
Ha jó volt az apa-fia kapcsolat, az élettársadnak már lépnie kellett volna.
Mióta megy ez így? Mikor találkoztak utoljára?
Szia! A láthatást nyilván bíróság állapította meg a váláskor a kapcsolattartás miatt.
Az élettársad beszélhet a gyerekkel telefonon és megkérdezheti. Persze lehet, hogy az anyja mellett a gyerek nem azt mondja, ami igaz.
De a legjobb, ha a bírósághoz fordul.
A gyerektartás kötelezettség, a láthatás pedig szülői jog. Nem függ össze a kettő.
További ajánlott fórumok:
- Ennyi pénzből ki lehet e jönni?
- Mit lehet tenni, ha feljebb lakó, szellemileg sérült gyermek hobbija becsengetni hozzánk, majd elfut?
- Mi lehet az oka annak, ha egy hozzánk közel álló ember ennyire megváltozik 3 hónap alatt?
- Hogy lehetne eltávolítani a hűtlen élettársat?
- Az albérlőm állandóra van bejelentve hozzánk most készül céget alapítani. Lehet valami bajom belőle?
- Új 4 hónapos kiscica érkezett hozzánk, de a 7 éves cicánkat nem akarja elfogadni pedig ő nagy türelemmel van felé...mit lehet tenni?