Mi lehet az oka annak, ha egy hozzánk közel álló ember ennyire megváltozik 3 hónap alatt? (beszélgetés)
köszi a tippet,kipróbálom,jelenleg azon ügyködöm,h szervezek valami programot,h kilendítsem a szürke hltkőznapokból,de nehéz is kezdeni valmait vele,mert sms-re nem ír vissza,e-mailben sem
A depresszióhoz sokszor nem is kell történnie semminek. Esetleg töltesd ki vele a Beck-féle depresszió tesztet. Felvezetheted humorosan is, vagy valami feladatként.... lehet olyan dolgokon megy keresztül lelkileg, amire nem is gondoltok.
nem történt vele semmi olyan,nem szed semmilyen tablettát
Ezek eléggé depresszióra utaló jelek. Érdektelenség, közömbösség, fáradtság, begubózás.
Történt vele valami? Esetleg egy új fogamzásgátló?
nem szed semmit ilyesmit tudtommal
Egy ismerősöm ilyen fogyasztótablettától fordult ki magából... Nem szed valami ilyesmit?
szerintem depresszió lehet
kérdezd meg,hogy fogyaszt-e elég vitamint,nyomelemet..egyik-másiknak a hiánya nagyon le tudja nyomni az embert.
ezzel az alapprobléma valószínű nem oldódik meg,de a közérzete javulhat,és akkor hátha már többet tud tenni magáért
miert nem kerdezed meg tole, mint egy barat?
Mi itt csak tippelnenk, annak meg sok ertelme nincs. KERDEZD MEG, oszinten kedvesen, egyszer, amikor kettesben vagytok.
Ha elismeri, hogy valami baj van akkor az út a fejlődéshez. Talán beszélgetni kellene vele, hogy keressen fel egy szakembert.
lehet szerelmi bánat
családi probléma (valaki nagyon beteg vagy szülők válnak stb)
lehet, hogy neki van valamilyen szervi baja
lelki eredetű betegség
...stb
ez is lehet,lehet h ő azt hitte,hogy rajta kívül az elkövetkezendő 5 évben senkivel se fogok barátkozni,de egyetemen ez szinte lehetetlen,próbálok vele őszintén beszélgetni,de eltereli ilyenkor a témát
A depresszió is képes teljesen megváltoztatni egy embert.
Szerintem féltékeny!
12 éve vagytok barátnők, jönnek újabb barátnők számodra, Neked, Nektek "jobban megy", mint neki.
Ez szimpla féltékenység, megspékelve az :"érezd magad rosszul, mert én sem érzem jól magam" szituval!
Beszélgetni kellene egymással, mégpedig őszintén, (akkor is, ha fájdalmas is).
igen,ez lehetséges verzió,ilyen esetben én is erre gondolnék először,ha csak kevésbé ismeném az illetőt
Attól hogy nem jár el, még lehet ez a gondja. Ezek amiket leírtál tipikus példái annak, hogy valaki kábítószereket használ. Az én környezetemben is vannak sokan, és minden ambíciójukat, motivációjukat elvesztették. Persze nem azt mondom hogy ez van a háttérben, de egy lehetséges verzió.
nekem is mostanában gyakran hazudik,és mintha a suli nem is érdekelné,de más se érdekli nagyon
társaságba nem jár,otthonról se jár el nagyon
családi gondok?nem hiszem,csak az anyja lecseszte a bukások miatt,és az anyjának igazat is adok,barátnőm a szüleinek is hazudik,mindig másra tereli a szót,ha komoly dolgok jönnek szóba
szerelmi bánat szinte kizárt
Esetleg családi gondok, vagy szerelmi bánat? Az én anyám alkoholista, emiatt nekem is volt egy olyan időszakom hogy borzasztóan romlottak a jegyeim...
a 4 csajból kettőt a barátnőm már ismert,de valahogy sose ment oda hozzájuk,ő sérelmezte,hogy nem köszönnek neki,én kezdem el velük beszélgetni.azóta jóban vagyunk,de a barátnőm valahogy nem akar a csoportból senkivel barátkozni,nagyon kezd elzárkózni a külvilágtól
A többi négy csajjal ekkor ismerkedtetek meg?
én is lelki dolgokra tippelek,sokszor napokig nem is szól hozzám,mert olyan életunt egész nap
Itt valami lelki eredetű dolog van a háttérben, ha ilyen életunt lett.
amióta októberben elkezdődtek a zh-k
Mióta vagytok csoporttársak, mióta vagytok egyetemisták?
szerintem is történt valami az életében lehet hogy csalódott valakiben?
esetleg beleszeretett valakibe de nem viszonozzák,vagy titkolnia kell?
Kb. mikor "változott meg"?
Tudnád valami konkrét eseményhez kötni?
További ajánlott fórumok: