Pelusról bilire (beszélgetés)
Most a déli alvásig kap, majd estig semmit.
A főzést sem hanyagolhatom el. Szűkítőn fél.
Gondolom fél, hogy beleesik. Mindegy, mert nekem a bili is jó csak üljön rá vagy szüljon :)
Na látod,csak összejön valahogy.Nem vagy egyedül,mindenki megszenvedte valamilyen formában ezt a dolgot:-)
De azt én is javasolni tudom hogy próbáljátok meg a Wc-t.Klasz szűkítőket lehet venni:-)
Egyébként én is kétségbe voltam esve hogy mi lesz a kisfiammal 2,5éves elmúlt amikor már a második körben próbálkoztunk.Egyik délután még pisis lett a nadrágja,aztán estére kijelentette hogy nem kell neki pelus.Ennyi volt azóta se nappalra se estére nem kellett neki.El se akartam hinni:-)
Úgyhogy fel a fejjel és ne erőltesd!!!
2 órát ült a bilin. Volt 4szer pisi és kaki is. Ott ültem mellette és olvastam mesét. Hát ha ez kell neki...
De mosolygósan szólt mikor pisilt :)
Menni fog ez, de nagyon türelmetlen vagyok, mert így éjjelre marad a házimunka.
Fürödtünk, de most már ráadtam a pelust.
Sziasztok
Tudom már van egy hasonló fórum, de rég nem szóltak hozzá.
Lányom 2,5 éves. Fürdés előtt szépen pisil bilibe, de nappal hallani sem akar róla.
A bili a mi wc-nk mellett található, szóval ha ráültetem én is ráülök. próbáltam már úgy, hogy kimegyek, de sehogy nem megy.
1 hónap múlva költözünk Skóciába és amíg pelusos nem mehet oviba csak bölcsibe... Bölcsibe nem szeretném járatni, mert 3 éves korába mennie kell oviba és szerintem gyors lenne neki a váltás.
Kompromisszumra csak ebbe az 1 esetben nem hajlandó. Mi tévő legyek? Tudom nem szabad erőltetni, de a pelus is horribilis összegű. Egyedül nevelem őt és nincs kitől tanácsot kérnem.
Segítsetek kérlek.
Sziasztok!
100% szobatisztaság éjjel-nappal.Nem hittem hogy tényleg megy egyik napról a másikra,ráadásul rögtön éjszaka is pelus nélkül:-DDD
Gratula!!
Nagyon ügyes!! :):)
Nálunk még mindig semmi...hiába ültetem rá mindig a wc-re, ha rajta múlna szerintem fél napot is ülne rajta kakilás nélkül.
De nem adjuk fel :)
Gratula a nagylánynak,már mi is szobatiszták vagyunk több mint 1 hete:-)
A kakival mi is megharcoltunk de győzőtt klótyómanó:-))
Na sziasztok!
Csak jöttem eldicsekedni, hogy az én ügyes nagylányom ma este végre belekakilt a wc-be!!!! :D
Igaz, sajnos nem ment könnyen, rendesen megszenvedtünk vele, de a végén az az angyali mosoly!! Olyan büszke volt magára! Hát még én Őrá!!! Megbeszéltük, h ezután már mindig csak wc-be fog kakilni!!!
5 perccel a dolog után pedig a következőt mondta nekem, hatalmas komolysággal az arcán: "Anyuci, kistesó még pici baba, mert ő még pelusba kakil, de én már nagylány vagyok!" :DDD
Sziasztok!
Vagy másfél hete megpróbáltam a kisfiam leszoktatását.Sokszor,sokáig nem szólt hogy pisilnie kell,na de most!!!Két napja szól és pelus nélkül alszik:-))))
Már csak a kaka téma hiányzik,de jó jel hogy nem tartja vissza a gatyóba is benyomja:-DDD
Na hogy miknek nem tud örülni az ember?:-DDD
úgy kezdtem szerintem, ebben benne van, hogy én így gondolom, más meg máshogyan gondolja, ez teljesen egyértelmű! És ÚGY GONDOLOM hogy így barátkoznak a bilivel, nincs elvárás, szimplán csak sikerélmény, míg ugye ovi környékén már jobban próbálkozik az ember, mert az oviban már elvárás, ennyi idősen szerintem még több idő és vicces játék belefér és persze nagy sikerélmény a babónak, legalábbis nálunk az! Természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy az a gyermeke szempontjából a legjobb! Én csak azt ítélem el, ha valaki kizárja a próbálkozás lehetőségét és bizony sokan falnak mennek attól hogy 1,5 évesen ráültessék a gyermeket a bilire! Nincs abból semmi, ha a gyerek nem szobatiszta még 2-3 évesen, de próbálkozni lehet és lehet hogy a gyermek is partner lesz!
Lényegében én csak azt akartam mondani, hogy később már szégyelli egyik másik babóca hogy bepisil, akkor is ha nem elvárás a bili és normál esetben nem az! A szomszédban a kislány szeretne bilizni és rá is ül, na de még nem kötötte össze azzal mikor jön a pisi és tök csalódott volt, pedig nem erőlteti senki a bilit!
Szerintem meg semmit nem jelent, hogy mikor kezdődik a szoktatás, mikor ül először bilire...
Az én fiam is már kapott másfél éves korában bilit, háromszor bele is kakilt, aztán valamiért meggondolta magát és azóta nem hajlandó csak pelenkába.
Van olyan gyerek az ismerőseim között, akik alapból 2,5 évesen ültették rá a gyereket a wc-re, előtte csak pelenkában volt...és egyik napról a másikra szobatiszta lett. Teljesen.
Szerintem felesleges egy kalap alá venni a gyerekeket, mert egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél ugyan úgy alakulnak a dolgok.
persze tapasztalatokat lehet cseréni, de nem szeretem amikor valaki azt mondja, hogy ezt így kell csinálni , azt úgy kell csinálni és akkor működni fog.
Lehet az egyiknél működik...de egyáltalán nem biztos, hogy a másiknál is fog.
Az én fiam pl. nem szorulásos egyáltalán (hála az égnek)....egyszerűen csak pelenkába akarja intézni a dolgát. Viszont ha elveszem tőle ezt a lehetőséget, akkor visszatartja.
Ezért én már eldöntöttem, hogy nem erőltetem...persze apró kis praktikákat azért próbálgatok, de ha nem akarja, akkor nem fogom erőszakkal rávenni.
Az oviban valószínű úgysem fog kakilni, mert a bölcsiben sem szokott...ha meg mégis, akkor remélhetőleg magától rászokik ott a wc-re....
Amikor a bilit megvettük neki, 1,5 éves volt! Akkor rögtön magától rácsücsült, tökre tetszett neki, sőt, még aznap bele is kakilt!!!! Aztán néhány hétig inkább csak ismerkedett vele, babáit pisiltette bele, majd ezután szépen, rendszeresen ment bele neki is!
Viszonylag rövid (pár hét) bilibe pisilés után át akart térni a wc-re, mi pedig természetesen hagytuk!
A pisi azóta is oda megy természetesen. Kaki az 1. alkalom óta se bilibe, se wc-be!
A gyerkőcöket 1. perctől tudatosan neveljük a párommal, ebbe benne van az is, h nyalókát, cukorkákat, chipset még egyik sem evett, csokit szinte csak mikulás, húsvét tájékán esznek, nagyszülők is így vannak "nevelve"! Kakaót csak ritkán kér, mióta szorulása volt és mondtam neki, h akár emiatt is lehet. Ami nálunk édességnek mondható az a rudi, nápolyi és a dörmi maci. Nasiként a gyümölcsöt és a nyers zöldséget kapják, amióta rágni tudnak, illetve nagyon szeretik a Rossmannban kapható bio cuccokat, a Lola csemegét meg van egy másik is, de annak most nem ugrik be a neve. Sőt, egy seggrepacsit nem kapott soha, ha esetleg történt is baleset, pont ezért, m olvastam, h emiatt később gondok lehetnek! Ezért nem értem, mitől lehet ez az egész??
További ajánlott fórumok:
- TE hogyan, miképp és mikor szoktattad le gyermeked a pelusról? (Trükkök, praktikák, szokások érdekelnének)
- Éjszakai pelusról leszoktatás..hogyan?
- Éjszakai pelusról hogyan szoktassam le?
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Ki hogyan szoktatta le a gyermekét az éjszakai pelusról?
- Mik a tapasztalatok a libero Potty bilire szoktató pelusról?