Ki hogyan szoktatta le a gyermekét az éjszakai pelusról? (tudásbázis)
Lid pelus, annyira műanyag hogy zavarta, gondolom nem maradt olyan száraz mint márkás ellenfelei, így a harmadik éjszaka után inkább nem kérte, utána bili az ágy mellé és ha már hallottam hogy mocorog mentem, ráültettem, félálomban pisilt, visszafektettem, aztán lusta volt felkelni inább megtanulta visszatartani.
Hosszú flolyamat, sok türelem és matrica kell hozzá, amikor ügyes volt kapott egyet, imádta gyüjteni..de soha nem szídtam meg ha baleset történt.
Ez a téma engem is nagyon érdekelne.
Az én fiam 2 és fél éves, gyakorlatilag 3 nap alatt lett napközbenre szobatiszta 3 hónapja, azóta "baleset" is csak egyszer történt (az oviban másik csoportban voltak, és nem tudta, ott hol van a wc...).
A nap közbeni alváshoz nem kell pelus, de éjszakára igen. Átlag 10 órát alszik egyben éjjel, és reggelre azért van a pelusban, de az is előfordult, hogy teljesen szárazon ébredt.
Az éjszakai felkeltegetést nem erőltetném: nem szeretném megzavarni az alvási ciklusát, pláne, hogy úgy alszik, mint akit fejbe vágtak, még a mennydörgésre, szirénára stb. se ébred fel... Attól tartok, ha ébresztgetem, nem pihenné ki magát rendesen, és csak ártanék vele összességében...
További ajánlott fórumok:
- TE hogyan, miképp és mikor szoktattad le gyermeked a pelusról? (Trükkök, praktikák, szokások érdekelnének)
- Éjszakai pelusról leszoktatás..hogyan?
- Ki milyen módszerrel szoktatta le gyermekét a pelenkáról?
- Éjszakai pelusról hogyan szoktassam le?
- Ti hogy szoktattátok le gyermeketeket az éjszakai ivásról?
- Hogyan szoktassam le a kisfiamat az éjszakai pelusról?