Patkányriasztás tapasztalatok (tudásbázis kérdés)
Sziasztok :) Megvalósítottuk a hangfelvétellel riasztást azzal a hangfelvétellel amit a youtube-ról töltöttem le. 2-3 napos kihagyásokkal tesszük ki és csak éjszakára. Úgy tűnik bevált a módszer. Azóta megszűnt a szomszéd padlásáról hozzánk is áthallatszó patkány visongás, verekedés, rohangálás.Hozzánk sem jönnek át.Remélem így is marad a helyzet!
Úgy tudom, igen, és helyeslem is.
Nekünk van 3. Nyávogó hangot adnak és nem csak riasztják a patkányt, hanem kiteszik az ajtó elé kilyukasztva.
Ez a gázos dolog is jónak tűnik.Ezt hol lehet vajon beszerezni? Vagy ezt csak hivatásos patkányirtók használhatják?
A 13.hozzászólásnál leírtam, hogy miért gondolom hogy ez jó lesz.Elhiszem, hogy nálad ahol zárható a termény megoldódott a helyzet ahogy leírtad az alapján, de ha látnád, hogy a szomszédnál milyen állapotok uralkodnak, akkor te sem csodálkoznál, hogy ilyen patkányinvázió van.Mi sajnos nem tudjuk megoldani helyette, át nem mehetünk, hogy majd mi rendet teszünk nála. Marad az a megoldás, hogy mi a saját portánkon próbálunk védekezni, ahogy tudunk.
Gázra gondoltam, amit a patkányirtók használnak, annak a hatóidejére be lehet csukni a macskát.
Nem értem, ha a gyöngytyúk hangját megszokta, akkor a hangfelvétellel elfogad tudni riasztani?
Ismerősnél bevált a gyöngytyúk.
Macska nem eszi meg a patkányt, max játszik vele.Láttam.
Tyúkjaim vannak minden termény zárható.Éjszakára nincs kínt kaja. Korábban jöttek "patik",én kifogtam őket,fogóval.Gumikesztyű,fogó,zsebsárkány.Soha nem gondoltam hogy ezt kell csinálnom. Több éve nincs, max 2-3 egér évente. Most a napokban is frissítettem a fatárolóba, nincs fogás. Rakok csapdát is, meg földre kutyatápot.
Közben kaptam olyan tanácsot ismerőstől, hogy régebbi okostelefonra töltsük rá ezt a hangot,állítsuk be a végtelenítés funkciót, kössük rá hangszóróra és így működhet a dolog. Valahogy megpróbáljuk kivitelezni :) A szomszéddal kapcsolatban sajnos igazad van, tudom. Ha másképp nem megy, az önkormányzathoz fogok fordulni, ha megharagszik, ha nem.
Mit csináljak? Adj tanácsot!Azért gondoltam erre a készülékre, mert úgy gondolom, hogy amikor veszélyhelyzetben vannak és olyan hangokat adnak ki,és a többiek ezt hallják az félelemmel tölti el őket és elmenekülnek.Legalább is azt írják, hogy ez a tapasztalat hogy ez a módszer hatásos.
Miből gondolod, hogy egy ilyen készülék hatásos lenne, ott ahol a gyöngytyúkok sem hatásosak?
Ha a te gondolatmenetedből indulok ki "ha azt tapasztalja, hogy emellett a hang mellett nem éri semmi bántódása, nem menekül el sajnos" Szerintem akkor a készülék által kibocsájtott hangoktól sem fog elmenekülni, mert előbb-utóbb azt is megszokják és visszatérnek. Pláne ha a szomszédod patkányhotelt üzemeltet. Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de egy ilyen szomszéd az örök gond lesz.
Mi egy egészségügyi gázmestertől vettünk patkánymérget erre célra való dobozzal.Nekünk bevált.Az összes vándorpatkányt kiirtotta az ősszel.
Nekünk egyébként kettővel arrébb van egy félig meddig bedőlt vályogház,ott tanyáznak a piszkok.
Néztem egyébként a neten ultrahangos patkányriasztó készüléket is, de annak a hangja, sajnos nem megy át a falon.Pont az lenne a lényeg, hogy a patkányok hallják azt a hangot ami a neten talált felvételen van. Állítólag ez hatásos, mert ha azt hallják, hogy a fajtársaik veszélyben vannak és visítanak, attól elmenekülnek.Bár nem olcsó, de megvenném az ultrahangos készüléket is ha hatásos lenne,de a mi esetünkben sajnos nem lenne hatásos a leírt probléma miatt. A szomszéd egyébként mindenféle állatot tart,az állatok eleségét eszik a patkányok,valószínű hogy azért nem eszik a mérget.Ezzel az állat tartással nem is lenne probléma, mindenki azt csinál a telkén amit akar, ha emellett rendet tartana a portáján és nem tudnának befészkelni, szaporodni nála a patkányok!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, de ezekkel igazából sajnos nem tudtatok segíteni :( Megpróbálok mindenkinek egyszerre válaszolni.Nem a szomszéd területén akarok bármit is csinálni, hanem úgy kell elképzelni, hogy a szomszéd háza és melléképületei közvetlenül a telekhatáron épültek.Tehát az összes épületüknek a hátsó fala a mi telkünk felé néz, semmilyen kerítés nem választja el.Így tudnám közvetlenül az ő hátsó falukhoz tenni a patkányriasztó készüléket.A gyöngytyúk nem megoldás, mert a szomszédnak vannak gyöngytyúkjaik és mégis tele vannak patkánnyal.A patkány nagyon intelligens állat egyébként és ha megszokja a gyöngytyúk hangját, valamint ha azt tapasztalja, hogy emellett a hang mellett nem éri semmi bántódása, nem menekül el sajnos!A férgező kutya sem opció. Van kutyánk és a problémám az is, hogy a kutyánk állandóan ki akarja kaparni a patkányokat, ahol érzi hogy átjárnak. A szomszéd háza tövében kapar állandóan, valamint amerre érzi hogy a vakond lyukban mászkálnak a patkányok.Na, most mi rendben tartjuk az udvarunkat füvesítve, parkosítva van, nem szeretném ha a kutya állandóan gödröket ásna, meg hát megvallom őszintén hogy a kutyát is féltem,nehogy valami betegséget kapjon a patkányoktól!Egyébként túl vagyunk már azon, hogy szóltunk a szomszédnak, hogy csináljon valamit, de nem történt semmi!A melléképületeik padlása tele van kb. 30 éve felpakolt szalmabálákkal,régi kiselejtezett ágyakkal. maguk az épületek tele mindenféle lim-lommal.Igazi patkánytanya.Megpróbáltuk már azt is, hogy a férjem létrán felmászott és a felhúzta a tetőcserepüket és így tett be a padlásukra patkánymérget.Innen tudjuk egyébként, hogy mik vannak a padlásaikon. Tudom, hogy nem legális, de valamit megpróbáltunk csinálni, ha már a szomszéd nem foglalkozik a helyzettel.Le is ellenőriztük azóta, hogy mi a helyzet a kirakott méreggel, de nem esznek belőle!Viszont a férjem a saját szemével látta, hogy ott rohangálnak a padlásukon a patkányok tömegesen.A régi szalmabálákban meg fészkelnek.Még ezt a patkányriasztó készüléket szeretném megpróbálni,amit a legelején írtam, csak a megvalósításban kellene segítség.Ha ez sem működik, akkor fordulnék csak az önkormányzathoz, mert nem szeretnék a szomszéddal rossz viszonyt!Kell valamit csinálnunk, mert félünk hogy mindenféle betegséget terjesztenek és egyáltalán, nem szeretnénk ha a mi rendben tartott telkünkön is megtelepednének!Szóval, a készülék elkészítésének módjában segítsetek légyszi!
Nem a patkányirtóval van a gond, hanem azzal hogy a mérgezett patkányt eszi meg a macska és attól pusztul el. Zárhatod te a macsekot ha megfogja a mérgezett patkányt napok múlva.
Pedig rendkívül hasznosak a gyöngytyúkok. Ráadásul igénytelenek, mert éjjelre felrepülnek az udvaron lévő kisebb fára és ott töltik az éjszakát. Ritkán hallani a hangjukat, ami elég magas és kicsit fülsértő. Na, pont azt nem szeretik a patkányok és inkább elköltöznek abból az udvarból. Különben meg lehet szokni a hangjukat. Inkább a gyöngytyúkok hangja néha, mint a patkányinvázió. Ráadásul szerintem gyöngytyúkból készül a világ legfinomabb levese is. Nálam legalábbis TOP1 a levesek között. 😊
Én még nem hallottam gyöngytyúkot, de lehet, hogy azért nem, mert sok ember sem szereti sem a hangját, sem a tartását, és ezért nem népszerű?
Nem a sima patkányirtóra gondoltam, hanem a profi megoldásra, és az idő alatt zárva lehet tartani a macskákat. Én inkább ezt választanám, mint hogy a szomszédban patkány legyen. Én nagyon tartok a károkozásuktól.
Nem kell semmilyen készülék. Elég ha tartasz pár gyöngytyúkot, azok közelében nem él meg a patkány. Ugyanis nem tudják elviselni a gyöngytyúkok magas hangját. Mellette azért nem árt, ha tartasz a háznál férgező kutyát. A foxi és a tacsi pont ilyenek. Nekem foxim volt. Patkány és vakond nem is volt az udvarunkban sosem. Igaz, macska sem. 😊
Nem beszélve arról, hogy a környék macskái is elpusztulhatnak, ha pl. a mérgezett patkányt megeszi, vagy belekóstol. Barátnőmnek kettő 15 éves cicái haltak meg így, hogy a szomszéd a saját területén patkányirtózott.
Hogy akarsz a szomszéd területén bármit is csinálni?
Szólj az önkormányzatnak, hogy hivatalból kezdjenek irtani, ez nem oldható meg házilag. Én a helyedben félnék, mert a patkány okos állat és sok mindent túlél, ráadásul nagyon szapora is.
Patkányriasztó készüléket szeretnék készíteni.Családi házas övezet.Szomszéd tele van patkányokkal.Férjemmel kifigyeltük,a szomszéd háza hátuljánál jönnek át a földfelszínhez közel és a mi telkünkön a vakondjáratokat használják.Találtam a neten patkányriasztó hangot,amin a patkányok visítanak mert bántják őket.Ehhez kérnék segítséget,hogy hogyan lehet ezt a felvételt végteleníteni és milyen eszközzel tudnám lejátszani?A szomszéd házfalához szeretném tenni a készüléket,hogy a patkányok hallják és meneküljenek el,vagy legalább hozzánk ne járjanak át.Tehát kültéren lenne a készülék,de azt is meg tudnám oldani, hogy valami eső ellen védő kis burkot készítenék neki.Segítsetek!Nem lenne jó ha hozzánk is átszoknának a patkányok!
További ajánlott fórumok: