Patiszon leves recept
A Patiszon leves hozzávalói:1 kisebb patiszon
1 szál sárgarépa
1 szál zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 evőkanál olaj
1 zöldségleves kocka
1 tyúkhúsleves kocka
só
bors
A Patiszon leves elkészítési módja:
A patisszon magjait eltávolítjuk,meghámozzuk és kis kockára daraboljuk. A répát zöldséget tisztítás után karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát,fokhagymát majd hozzáadjuk a zöldségeket és a patisszont.Sózzuk és rövid ideig pároljuk.Megszórjuk a kávéskanál liszztel kicsit pirítjuk, és hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a leves kockákat,és készre főzzük. SÓval borssal ízlés szerint ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Betétje:galuska,de bármilyen levestészta adható hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. aug. 16. 20:40
A patiszon leves elkészítési módja és hozzávalói.