Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Patiszon leves recept

Patiszon leves recept

A Patiszon leves hozzávalói:
1 kisebb patiszon
1 szál sárgarépa
1 szál zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál liszt
1 evőkanál olaj
1 zöldségleves kocka
1 tyúkhúsleves kocka

bors


A Patiszon leves elkészítési módja:
A patisszon magjait eltávolítjuk,meghámozzuk és kis kockára daraboljuk. A répát zöldséget tisztítás után karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát,fokhagymát majd hozzáadjuk a zöldségeket és a patisszont.Sózzuk és rövid ideig pároljuk.Megszórjuk a kávéskanál liszztel kicsit pirítjuk, és hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a leves kockákat,és készre főzzük. SÓval borssal ízlés szerint ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Betétje:galuska,de bármilyen levestészta adható hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A patiszon leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook