Párolt csirkecombok gombás bulgurral recept
A Párolt csirkecombok gombás bulgurral hozzávalói:10 csirke alsócomb
40 dkg szeletelt gomba
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
körethez: 2 csésze bulgur
Nincs a remoskánál jobb párolóedény. :) Nem kell a húshoz vizet adni, és elég nehéz elégetni az ételt. :D
A Párolt csirkecombok gombás bulgurral elkészítési módja:
A húsokat besózom, a vöröshagymákat félbevágom, s a hozzávalókat (a bulgur kivételével) egyenletesen remoskába rétegezem, s 40-50 perc alatt készre párolom. Amíg a hús párolódik, elkészítem a bulgurt. (Ld. Bulgurköret receptem.) Ha a hús puha, tálalóedénybe szedem a hagymákkal együtt. A gombákat szűrőlapáttal kihalászom, s a bulgurhoz forgatom.
Akinek nincs remoskája, készítheti jól lefedhető lábosban is, de ekkor kevés vizet kell a hús alá önteni.
A visszamaradt pecsenyelé felhasználható hús mellé illő mártáshoz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. nov. 10. 12:05
A párolt csirkecombok gombás bulgurral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.