Parkolási ügyek (beszélgetés)
Tegnap rátettek a szélvédőmre egy figyelmeztető cetlit a közterületesek.
Sajnos reklámnak néztem, és így nem tom pontosan, hol parkolhattam parkosított területen.
Viszont két helyen álltam meg. Ovi előtt, és a házunk előtti beton bejáraton, amit mi építettünk.
Ovi előtt is betonon várakoztam.
Felhívtam őket, és azt a választ kaptam, hogy az önkormányzat ahol parkosít, oda nem szabad állni.
Mikor megkérdeztem, hogy tábla jelzi, vagy ilyesmi?
Erre azt mondták-parkolni ott lehet, ahol kint van a P betű-ergo, ahol ki van táblázva:DDD
Nekem mozgássérült matricám van, az önkormányzattól kaptam, hogy ne kelljen az engedélyt kirakni az ablakba. Ugyanis a kerületben sok autót törtek fel ezért, az enyémet is (30.000 Ft-os károm lett).
Mindig ugyanabban az utcában parkolok, mert ott lakom. Néha előfordul, hogy kapok mikulás csomagot. Többször szóltam már, hogy ott a matrica!!! Vegyékmán észre!! Aztán hetekig nincs cédula. tegnap megint volt.
Most már nem foglalkozom vele, pereljenek be! ha van fényképük, akkor lehet látni a matricát.
Az akinek esetleg van parkolójegye, vagy szokott lenni, rakja el, mert akár neki akár másnak nagyot segíthet ezzel!
Fel kell jelenteni azt a társaságot akinek a neve szerepel a papíron.
Érdekes módon, azokat akik elfoglalják a mozgássérültek parkolóhelyét, azokat sosem büntetik meg, de ha egy mozgássérült rossz helyen parkol azt mindjárt megtalálják és megbüntetik. Sokszor van rá példa, hogy nem tudunk olyan helyre parkolni mert elfoglalták.
Most is azt mondom, legyen rá szüksége, ha elveszi a helyet attól akinek sajnos indokolt.
Egy rendőr azt mondta, fel kell írni a rendszámát, vagy beállni a háta mögé és kihívni a rendőrséget aki a helyszínen megbünteti!
Tegnapelőtt a Kádár utcában parkoltam. Egy hülye, buzi köcsög rátett a szélvédőmre egy szar reklám újságot,úgy,hogy ne látszódjon még véletlenül sem a parkolócédulám . (Lehet,h összeesküvés áldozata leszek?)
Namármost: természetesen eltettem a cetlit,hátha kedvük lenne egy kicsit szívatni,meg levenni néhány ezresre. Eből nem esznek.Én mindíg bedobom,inkáb mint ezeknek 1 F-ot is fizessek. Rajtam nem gazdagszik meg egy parkoló társaság sem,az tuti.
Egy tapasztalat: Gödöllőn a Tesco mozgássérült parkolóba beálltunk mivel sajnos anyukám 2 éves korától az, de eléfelejtette kitenni az ablakba a parkoló kártyát mert nagyon siettünk.(azért feltörik az autót is) Amikor kijöttünk ott volt a cédula az ablaktörlő alatt, és a drága közterület felügyelet fel akart volna jelenteni. Azt elfelejtették, hogy beézzenek az autóba, át van alakítva, a kuplung jobb kézre van téve bal láb helyett.
Sokszor amikor megyünk boltba akkor nem tudunk megállni a kijelölt helyen mert azt egy nem rászoruló kényelmi szempontból elfoglalja. Hát, kívánom azoknak, akik indokolatlanul elfoglalják a helyet egy rászorulótól azoknak is indokolt legyen ez!! NEM AZ IDE ÍRÓKRA GONDOLOK HANEM AKIK A VILÁGBAN BÁRHOL MEGTESZIK EZT!
Tehát én csak azért fizetek mert létezem.:P
A Balatongyöröki strandnál 2parkolóőr van,kedvesek.Az egyik segit jó helyet találni,parkolni az árnyékban nem az ut szélén ahol leviszik a tükröt vagy végigszántják az ajtóm,a másiknál fizetek,de ha kések csak a különbözetet kell megfizetni,nincs birság,nem kell rohanni,gyereket kicibálni a vizből,mert lejárt az idő,figyelnek az autóra (!),nem kell aprót váltani.EZT kapom a pénzemért,s azt hiszem nem sajnálom érte.+munkát adok 2 embernek.
Attól függ.
A parkolóhelyek a település közterületein vannak, így azok üzemeltetését végezheti a település, pl. egy közhasznú társaság keretében. Akkor a kht-hoz, közvetve a településhez folyik be.
De kiadhatja bérbe vállalkozának, egyéb társaságnak, akkor a megállapodás szerint fizet az üzemeltető valamilyen összeget a településnek, a többi pedig az övé marad.
További ajánlott fórumok:
- 2007-ben kaptam egy felszólító levelet, hogy 2003-ban nem fizettem ki a parkolási díjat. Mit tegyek?
- Mozgássérültként, hol kezdjem el a parkolási igazolvány elintézését?
- Tartósan beteg gyereknek parkolási igazolvány?
- Szabadkai parkolási szabályokkal kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Tud valaki segíteni? Parkolási díj
- Létezik ingyenes vagy olcsó parkolási lehetőség az Onkológiai Intézethez közel?