2007-ben kaptam egy felszólító levelet, hogy 2003-ban nem fizettem ki a parkolási díjat. Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
az eljárást az ügy tisztázásáig a Bíróság felfüggeszti,de ha tényleg van papír,nyertél:)
milyen területen dologozl a jogon belül?
Papírom van róla, hogy nem lakom ott több mint 3 éve. Ez elég bizonyíték, azt hiszem. Feltételezem, egyetlen bírónak sem fordul meg a fejében, hogy hetente vissza kellene járnom minden lakásba, ahol életemben laktam és megkérdezni a jelenlegi tulajdonosokat, hogy nem kerestek-e telefonon és nem érkezett-e postám ?
:D
csak amig bebizonyitod mindezt:(
arra gondoltam,hogy a kézbesítőket ki kellene jobban oktatni a visszaküldött levelek tekintetében,bizonyos következményekről....
hallottam már "hivatalokat" hibázni:((((((
mondván,hogy kezdő a kolléganő,sok a munka stb...
hm,ilyet hogy mondhatnak?
pedig ez bizonyos szempontokból nem mindegy.mint pl: fizetési meghagyás.
ilyenkor mit tegyen az ember?keresse meg a postást és fizetesse be vele?
mert őt nem nagyon érdekli,hogy ki miért fizet...
nem semmi,hogy a postáson múlik,hogy mit ikszel be éppen:nem kereste,vagy ismretlen...
az a baj hogy a postai kézbesitők soxor nem veszik komolyan a munkájuk ezen részét,mert neki mindegy hogy viszi vissza a levelet a postára...
sajnos...
Na erre kíváncsi vagyok. Épp most írtam a bíróságnak, de előtte bementem és kikértem az aktákat. Természetesen csak a fizetési meghagyás az első, annak semmi nyoma, hogy küldtek volna csekket a büntetésről. Fotó a négy esetből egyetlen egyről van.........
Bementem jogi tanácsot kérni, kíváncsi voltam mit mond a bíróság jogtanácsosa. Azt mondta, kérjek per újrafelvételt szabályellenes kézbesítés miatt. Persze ehhez fizessek 7.000 ft illetéket.
Kérdeztem tőle, hogy mi a véleménye? Azt mondta, erős a gyanuja, hogy megnyerem, de benne van, hogy mégsem, ugyanis a postás úgy vitte vissza a levelet, hogy nem kerestem, s nem úgy, hogy elköltöztem. A szép a sztoriban az, hogy bár a lakcímkártyámon közel 4 éve más a cím, a BM adatnyilvántartásban még mindig a régi címem szerepel.
A végén, amikor megmondtam a pasinak, hogy jogász vagyok, majdnem megölt, hogy miért rabolom az idejét. Mondtam neki, hogy egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mit tanácsol.
Szóval kíváncsi leszek a fejleményekre.
ha valaki bizonyítottan igazolja,hogy abban az időben amikor öt feszólították,legyen az 1-2 eset,már a lakcímkártyája nem arra a címre szólt:kézbesítési vélelem megdöntése eljárást indíthat a vh.kérő ellen.
érdemes mindennek utánanézni,mielőtt fizetünk bármit is.
mert mindn kézbsítési esemény pontosan datálva van és bizonyított,hogy ki,mikor,mit vett át,vagy éppen nem vett át.
A jogban elég sok dolog van,ami a laukisok számára furca lehet,ilyena kézbesítési vélelem és az elévülés is.
ha valaki nem vesz tudomást az esetlegesen ellene folyó eljárásról,nem menetsül s felelősség alól.
a minap felkeresett egy adós,hogy magyarázzam el mikor kaphatott ö bármit a Bíróságtól.
amikor kimondtam a varázsszót,hogy fizetési meghagyás,felcsillant a szeme.-az itt van a táskámban!
mondtam neki hogy éppen az a baj,hogy nem időben fordult a Bíróság felé.
Szia KEA!
1.5 év múlva leszek:)
negyedéves joghallgató vagyok és emellett bírósági végrehajtó mellett dologozom.
Köszönöm. A megoldást tudom, csak bosszant, hogy most nekem kell utána járnom. Kicsit vicces lenne hetente egyszer becsengetnem minden lakásba ahol valaha laktam, hogy csókolom, nem jött véletlenül levelem?
:DD
ha a korábbi lakcímedről: "nem kereste " jelzéssel küldte vissza a posta a felszólitó levelet,a kézbesítési vélelem alapján kézbesítettnek minősül.
akko senkinek nem kell tovább nyomoznia,hogy ki,hol lakik.
ha eladtad,és megvan az adásvételi,és a tartozás utána keletkezett,akkor erre kell hivatkozni.
csak a határidőkre kell odafigyelni.
Mondok jobbat :)).
Most kaptam egy végrehajtási lapot 60.000 ft-ról. Semmi felszólítás előtte, egyetlen levél sem, csak a végrehajtás.
Hívom a végrehajtót, ad egy ügyvédi iroda számát, mert csak ők kérhetik a felfüggesztést, nekem van 15 napom, hogy történjen valami, aztán jönnek végrehajtani.
Kiderült, egy olyan autóról van szó, amit 2005. májusában eladtam. A szép az egészben, hogy belenéztem az anyagba, a BM nyilvántartásban még egy olyan lakcím szerpel, ahonnan szintén 2005-ben elköltöztem, a lakcímkártyámon is ez a dátum szerepel.
Lejátszottak egy fantomeljárást, én meg most levelezzek a bírósággal, éljek ellentmondással a határozat ellen. Ja, és menjek az önkormányzathoz is reklamálni, hogy miért nem jelentették a lakcímváltozást a BM felé. Ééééééééééén????
Szóval, van itt még a rendszeren mit javítani.
Némelyik parkoló cég,megelégszik a tőke-tartozás megfizetésével is,ha látja,hogy az adós komolyan teljesíteni akar.
De mindent irásban kell velük intézni.
Akkor tovább hízlalják az összeget.
Lehet, hogy a házuk is rámegy!
További ajánlott fórumok:
- Fizetési felszólítás a MÁV-tól...(úgynéz ki, visszaéltek az adatainkkal)
- Fut-fuss! Egyértelmű igeragozás. És a csuklik igét hogy mondjuk felszólító módban?
- Fizetési felszólítás kaptam két év utám közmű tartozásra hivatkozva. Mit tudok tenni, ha szerintem ez nem jogos követelés?
- Mondd a "hámlani" szót E/2. személyben felszólító módban :)
- Oriflame fizetési felszólítás, mit lehet tenni eben az esetben?
- Panelban ha a szembeszomszéd kipakol mindent a folyosóra és felszólítás ellenére sem pakol el, mit lehet tenni?