Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Párkapcsolati szakítás 65 év felett fórum

Párkapcsolati szakítás 65 év felett (beszélgetés)

1 2
37. aszparagusz (válaszként erre: 29. - Ella64)
2022. ápr. 19. 18:33

Itt az idő, hogy megpróbáld.

Sok előnye lesz. Nem kell senkihez alkalmazkodnod, akkor és azt csinálsz, amit csak akarsz.

36. aszparagusz (válaszként erre: 33. - 55Judit)
2022. ápr. 19. 18:31

Hallottam.

De mivel a f.i azt írta, hogy nagyon messze élnek, valószínűleg külföldön, ez nem opció.

Gondolom sem ő, sem a gyerekei nem szeretnék. Élik a saját életüket. Így van rendjén.

35. 55Judit (válaszként erre: 30. - Ella64)
2022. ápr. 19. 15:19
Nincs olyan. Akkor lenne felelősséged, ha egy kisállatról lenne szó. Na annak a sorsáért felelős vagy ha veled él.
34. 55Judit (válaszként erre: 30. - Ella64)
2022. ápr. 19. 15:17

Az adatlapomon ez a mottóm:

"Ha mindig azt fogod tenni amit mások elvárnak tőled, az utolsó napodon elmondhatod:

-Mindenkinek tetszett ahogy éltem, csak nekem nem."

33. 55Judit (válaszként erre: 23. - Aszparagusz)
2022. ápr. 19. 15:13
Olyanról m ég nem hallottál hogy valaki odaköltözik a gyerekéhez hogy ne legyen egyedül? Hát így.
32. jucika33 (válaszként erre: 20. - Birebora)
2022. ápr. 19. 13:58
Igen, technikai ötleteket lehet kérni, de az érzéseit, 65+ év szokásait, berögződött, mély "játszmáit" senki nem ismeri. Gyakran ő maga sem. Egy értelmes pszichológus segíthet. Akivel azért találkozik, hogy kibeszélje magát és ő pedig segít irányítani a gondolatokat az önismeret útjára, ahol maguktól kibontakoznak a megoldások.
31. pteri (válaszként erre: 30. - Ella64)
2022. ápr. 19. 10:41
Így màr értem. Volt egy hasonló korú kolléganőm hasonló problémàval. Évekig hallgattam , hogy szeretne nyugalomban, egyedül élni, de sajnàlta meneszteni a pàrjàt. Mindenki elmondta a véleményét, én is. Egy pàrszor. Aztàn nem mondtam semmit, csak hallgattam. Évekig ment a kínlódàs, és csak akkor mert lépni, amikor képbe került egy férfi, aki teljesen normàlis és nem akar együtt lakni, csak jól érzik magukat együtt. Most szó szerint kivirult, éveket fiatalodott, pszichésen is kiegyensúlyozottabb. De anno hiàba mondtuk, hogy nem az ő felelőssége egy felnőtt embert eltartani , mert neki is csak 1 élete van, és az véges, egyik fülén be, màsikon ki.
30. Ella64 (válaszként erre: 9. - Pteri)
2022. ápr. 18. 23:48
Igazad van. Tudok egyedül "boldogulni" sőt nagyon sok mindent megoldok , elintézek. Inkább az a gondom, hogy meddig terjed a másik iránti felelősségem.
29. Ella64 (válaszként erre: 8. - 55Judit)
2022. ápr. 18. 23:38

Igen, én szeretnék változtatni, mert nem érzem magam jól a kapcsolatban, de mással sem szeretnék

már együtt élni, viszont a 65 évem alatt soha nem éltem egyedül.

28. Ella64 (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. ápr. 18. 23:28
Ez nagyon tetszik, úgy tűnik, hogy én aggódom túl.
27. Ella64 (válaszként erre: 2. - 37e1ff8723)
2022. ápr. 18. 23:24
Nem új párkapcsolatra van szükségem, hanem több énidőre, ami a házimunka és egyéb feladat mellett nem sok lehetőségem van.
2022. ápr. 18. 16:50

Látod kedves FI, ahány ember, annyi stílus, más-más életszemlélet és válasz. Én, megértettem a gondodat! Tanácsot adni nehéz, mert " nem jártam még a Te cipődben." (Talán, ha meglesz a prioritás, akkor az élet bármely szegmensében találkozhatsz a boldogsággal.)

Aztán az első blikkre flegmán odadobott véleményt, és a "kiad majd egy pohár vizet" is ugord át!

(Szerencsére meg is válaszoltak rá a jóérzésű emberek!)

Te jól csinálod, mert hagyod önálló életet élni a gyermekeidet. Nem lihegsz a nyakukba a gondjaiddal. Sőt, olybá tűnik, nem panaszkodsz a magány miatt sem, hogy ne érezzék azt "lelki zsarolásnak."

Aki viszont azt hangoztatja, hogy szeret egyedül élni, az még önmagának is hazudik. Álságos, képmutató és bizonyára nem is boldog az ilyen ember?! Csak a szép arcát akarja mutogatni! Szerintem.

Vigaszként mondanám - bár gyenge vigasz! -, hogy ha a gyerekek a közeledben élnének, akkor sem lenne izgalmasabb az élet! Hiszen Ők, aktív dolgozók! A mai világra a rohanás a jellemző. És a mai fiatalok sokkal többet rohannak, mint anno, a mai idősebb korosztály. Akik régen pedig még a "szendvics" szerepet betöltötték. Akik szaladtak a fiatalokhoz, öregekhez is helytállni.

Most már hiába kedvez az a fránya idő, és nem dirigál már! Hiába iIdő milliomos" az ember! Sokszor már vagy betegség állja el az utat, vagy már nincs hol-, kinek-, hová rohani, segíteni?! Marad a társtalan magány. ( Nem, mintha a társas magány jobb lenne)

Node az öregség is lehet szép! Meg is becsüljük! Sajnos, sokan nem is érhették meg. Ezért örülni kell minden percnek! És remény is van mindig! Ha nem jön szembe velünk, menjünk eléje! Szívből kívánom Ella, hogy találd meg magadnak, a számodra legkedvezőbb megoldást!

( És! " Most vigyázz, hogy jól csináld, Most örülj, hogy szép a nyár!" :)

2022. ápr. 18. 15:52
Talán az is számít, hogy miért érzed szükségesnek a változtatást. Elmondásod szerint biztos háttér van mögötted, így nem egészen értem a vacillálást.
24. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Ella64)
2022. ápr. 18. 14:38

Azt neked kell tudnod, hogy az "új életedben" mi a prioritás.

Ennek alapján tudsz változtatni.

23. aszparagusz (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. ápr. 18. 14:36

Leírta, hogy a gyerekei nagyon távol élnek.

Hogyan lógna a nyakukon?

22. aszparagusz (válaszként erre: 11. - Ancsika4)
2022. ápr. 18. 14:36

Ez aztán az érv!

Akinek meghal a párja, annak ki ad egy pohár vizet?

21. bozsu55 (válaszként erre: 17. - Loch ness)
2022. ápr. 18. 14:06
Mondjuk ha belépett volna a fórum nyitás után, okosabbak lennénk.
2022. ápr. 18. 12:59

Szerintem minden témában lehet és érdemes tanácsot kérni. Az ember elolvassa és mazsoláz belőle, ki, ki élethelyzete, lehetőségei, akarata, kedve szerint. A véleményekből majd kibontakozik a sajátja.

A FI-nak van lakása, önálló keresete, remélhetőleg meg tud állni a saját lában, önálló életvitelre alkalmas a többi meg jön magától.

19. jucika33 (válaszként erre: 17. - Loch ness)
2022. ápr. 18. 12:32
Egyébként ilyen témában tanácsot kérni nem is érdemes más emberektől, mert mások sem tudják jobban, csak éppen örülnek, hogy nekik most egy hangyányival jobb.Elég csak figyelni a többi embert, aztán kitalálni, melyikük életmódja, gondolatai, tevékenysége a megfelelő számomra is.
2022. ápr. 18. 12:19
Egyébként lenyűgöző néhány ember fantáziája, ahogy a semmiből megteremt egy emberi személyiséget és hátteret, és rögtön nagy önbizalommal ítélkezik is róla... A fantázia még jó is lehet, csak jóra kellene használni.
2022. ápr. 18. 12:18
Látom, többen már meg is alkották a fórumindító hátterét, párkapcsolati problémáit, szándékait, eddigi életét, és már jól ki is osztották érte. Gratulálok :( Mostanában kezdek arra gondolni hogy csak a mazochistáknak érdemes bármilyen tanácsot kérniük a fórumon, mert kb. mindenki ezt kapja a fejéhez...
16. Amaunet (válaszként erre: 14. - New(l))
2022. ápr. 18. 11:56
Ja, ezek lesznek, akik nem engedik majd a gyermeküket leválni, önálló életet élni.
2022. ápr. 18. 11:47
Nem írta szegény sehol, hogy ő akar szakítani. Gondolom elhagyta a férje/ barátja, és gondolkodik, hogy mi legyen ezután. Aki azt írja, hogy képesnek kell lenni egyedül is élni, az valami saját belső feszültségét adogatja kifelé? Mindenki képes egyedül is élni, de az nem egyenlő azzal, hogy az jó is. A kérdés szerintem arra irányult, hogy milyen tippek vannak arra, hogy újra harmonikus és tartalmas legyen az élete, ne érezze a hiányt.
14. New(l) (válaszként erre: 13. - Amaunet)
2022. ápr. 18. 11:45
A pohár víz az a gyereknemzés ösztökélésére is el szokott hangozni. Nincs gyereked, nem is akarsz? Na majd lesheted, ki hoz öregségedre egy pohár vizet! Azért most megnyugodtam, ha jól választok, a párom talán hoz. Már ha ki tud botorkálni majd érte. 😅
13. Amaunet (válaszként erre: 11. - Ancsika4)
2022. ápr. 18. 11:34
Ez lenne a párkapcsolat? Sosem maradnék együtt senkivel számításból, hogy majd legyen aki ápolgasson.
12. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Ella64)
2022. ápr. 18. 11:09

Mi a gond?Mi nem kerek a helyzetedben?

Hobby? Tánc, torna, természetjárás, kézimunka,háziállat,önkénteskedés? Ezek közül egyik sem áll közel hozzád?

Gyerekeid gondolom külföldön élnek.

2022. ápr. 18. 11:05
15 év kellett,hogy kiismerd kivel élsz együtt? Ott maradsz egyedül,lebetegszel,nem lesz aki egy pohár vizet adjon.Ésszel kéne gondolkodni 65 évesen!
10. Eszeske66 (válaszként erre: 1. - Ella64)
2022. ápr. 18. 10:35
Ha magadba nézel szerintem meg fogod lelni a megoldást.
2022. ápr. 18. 10:24
Én sem értem, önàlló jövedelem, sajàt lakàs , baràtnők, mi kellene az élethez ? 65 évesen màr képesnek kell lenned egyedül is boldogulni.
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2022. ápr. 18. 10:02

Még annyi, hogy én 67 évesen is örömmel fogadok minden változást. Bár az eddigi tapasztalataim alapján senkivel nem élnék már együtt. Viszont a változások gyönyörködtetnek, főleg ha pénzem is van hozzá. 😀

A változás életünk természetes rendje. Nem kell neked se félni tőle, főleg ha mostani kényelmetlen helyzeten akarsz változtatni.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook